Vstupenky online

Ač byli junioři lepším týmem, na Zlín nestačili

Kristýna Guricová, Václav Trávníček • 20.02.2008

Z l í n – V dohrávce dvaačtyřicátého kola, jež bylo pro velkou marodku ve vsetínské kabině odloženo na dnes, kontrolovali po druhé třetině Valaši remízu 2:2. Berani ale poté v rozmezí dvou minut odskočili na dvoubrankový rozdíl a ve 45. minutě navíc rozhodčí Vsetínu neuznal branku na 2:3, což nejspíš rozhodlo. V závěru ještě při velmi srdnaté hře hostů dokázal snížit vsetínský Tomáš Rachůnek, branka však přišla příliš pozdě a Zlínští si tak svou výhru pojistili, 4 vteřiny před sirénou, gólem do prázdné branky.

- 42.kolo st 20.2.17:00
Berani Zlín
VHK ROBE Vsetín
5:3(1:1, 1:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 10. Matějka (Jurík), 27. Honejsek (Okál, Sedláček), 53. Okál (Goiš), 55. Brunec, 60. Matějka - 5. Plachtovič (Hrňa, Varga), 29. Kadlčík (Ševčík), 59. Rachůnek (Hrňa). Rozhodčí: Kubičík - Pospíšil, Mlčoch. Vyloučení: 13:5, navíc 10 min Okál (Zlín) + Lukeš a Švaňhal (oba Vsetín) 10 min za nesportovní chování. Využití: 0:2. V oslabení: 2:0. Diváci: 182. Střely na branku: 22:44. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3.
Berani Zlín: Sedláček - Matula, Staněk, Chocholáček, Vodák, Musil, Bokroš, Šimurda, Horák - Finsterle, Okénka, Matějka, Goiš, Jurík, Honejsek, Puna, Šlahař, Okál, Křemeček, Čech, Brunec.
VHK ROBE Vsetín: Kůdela (55. Musil) - Holomek, Štindl, Fabián, Kapr, Farda, Mikuláštík, Kocur, Lukeš - Vávra, Kadlčík, Varga, Plachtovič, Hrňa, Kubo, Švaňhal, Ševčík, Rachůnek, Surovčík, Pospíšil, Červenka.
Dohrávka 42. kola extraligy zavedla vsetínské juniory do sousedního Zlína a už po 40 vteřinách hry se Valaši museli bránit při první přesilové hře Beranů. V ní se do slibné akce dostali Staněk s Okálem, hokejka druhého jmenovaného však byla na dorážku vyraženého puku příliš krátká. A tak dostali šanci také hosté ze Vsetína, hlavní sudí poslal na trestnou lavici postupně dva domácí hráče a před Valachy se tak otevřela 1:32 vteřin dlouhá přesilovka 5 na 3. Nejprve se při ní v prostoru brankoviště o první gól pokoušel Varga s Jiřím Plachtovičem, aby o pár vteřin později druhý jmenovaný zblokoval Hrňovu střelu od modré a od kruhů poslal puk z otočky za Sedláčkova záda (0:1).

Zelenožlutí si vzápětí zahráli další přesilovou hru, místo navýšení skóre si však hosté počínali příliš staticky a tak se v čase 9:00 ozvali také domácí: Jan Matějka objel vsetínského obránce a zasunul puk pod padajícím Kůdelou (1:1). O pár minut později se blýskl krásným zákrokem tělem Ondřej Holomek, jenž zastavil u mantinelu jednoho z domácích hráčů. Do konce první části už se na ledě nic podstatného neudálo a i přes to, že byli hosté v první třetině aktivnějším týmem, do kabin se odcházelo za vyrovnaného stavu.

Úvod druhé části přivál na led poněkud aktivnější celek Beranů, jejichž chuť do hry navýšilo také vyloučení vsetínského Ševčíka za hákování a s tím i související přesilovka. Zlínští se však nedokázali v průběhu dlouhých dvou minut dostat do vážnější šance, v cestě ke Kůdelovi jim totiž stál pozorně bránící tým zelenožlutých. Domácí se však vedoucího gólu přeci jen dočkali, ve 27. minutě zůstal na ledě ležet jeden z hostujících hráčů, k puku se dostal Antotnín Honejsek, jenž se vydal směrem ke vsetínské kleci. Nejprve si poradil s Kůdelou, který vycestoval před brankoviště, aby po té s přehledem zakončil do prázdné klece (2:1).

Vsetín však inkasovaná branka nezlomila, právě naopak. O dvě minuty později zdvíhal ruce nad hlavu Libor Kadlčík, který dostal přihrávku od Ševčíka zpoza branky a svou ranou rozvlnil síť Sedláčkovy svatyně (2:2). Ve 28. minutě byl nejprve vyloučen na 2 + 10min za nesportovní chování Ivo Lukeš, kterého o několik vteřin později následoval za katr ještě zlínský Goiš a téměř minutu se tak na ledě hrálo ve čtyřech. Z této situace těžil nejvíce Ondřej Švaňhal, jenž poslal velmi šikovnou střelu na Sedláčka, který puk vyrazil pouze před sebe – k dorážce však nebyl nikdo ze Vsetínských připraven a tak se i do druhé přestávky loučily týmy se smírným stavem.

Poslední třetina se sebou přinesla velmi pěknou a rychlou hru. Už ve 42. minutě dostal trest za podražení zlínský brankář a při následné přesilovce si dokázali Vsetínští vyrobit slušný tlak, který si přenesli také do dalších minut. Ve 45. minutě přihrával Ondřej Švaňhal nebezpečně před Sedláčkovu klec, pozdvižení mezi burácejícími vsetínskými fanoušky však přinesla až minuta 50., kdy se napřáhl Jiří Plachtovič a Vsetín slavil. Ke své smůle však předčasně, jelikož hlavní sudí branku neuznal, prý padla po odpísknutí…

Dalších čtyř minut dokázali ve svůj prospěch využít Berani. Nejprve navrátil domácím vedení Zdeněk Okál, aby o dvě minuty později přidal svou branku také Tomáš Brunec a Zlín tak rázem vedl rozdílem dvou branek (4:2), přičemž donutil Kůdelu přenechat své místo v brance Petru Musilovi. Závěrečné čtyři minuty byl na ledě k vidění opravdový kolotoč. Nejprve byl vyloučen za sekání Matula a trenéři hostujícího celku si vybrali oddechový čas, při kterém si zavolali Musila zpět na střídačku, a když byl o chvíli později vyloučen ještě jeden ze Zlínských, hráli Valaši 40 vteřin v převaze 6 ku 3.

Těsně po vypršení prvního trestu se ve zmatku před Sedláčkovou svatyní nejrychleji zorientoval Tomáš Rachůnek, který snížil vedení Zlína na rozdíl jediné branky. Časomíra ukazovala do konce třetí části pouhých 63 vteřin, ale Vsetínští bojovali o body jako lvi. I přes to, že byl vyloučen ještě Okál, času zbývalo opravdu pramálo a když Jan Matějka čtyři vteřiny před závěrečnou sirénou, na útočné modré vypíchl puk obránci, skóroval ve vlastním oslabení od modré a o vítězi středečního duelu tak bylo rozhodnuto.

Vsetínští tak dvě kola před koncem základní části zůstávají na 16., poslední, postupové příčce do play-off. Před sebou však mají velmi důležitý a také těžký víkend, ve kterém se střetnou nejprve s havířovskými Panthery a o den později se pravděpodobně v přímém souboji o play-off porvou se 17. Opavou, která na Valachy momentálně ztrácí pouhé dva body. Úřadujícím mistrům republiky tak půjde o víkendu opravdu o hodně…