Vstupenky online

Junioři prohráli gólem z 59. minuty

Kristýna Guricová • 16.02.2008

T ř i n e c - Po páteční prohře s Vítkovicemi si vsetínští junioři připisují na své konto další nulu. Po první třetině sobotního utkání prohrávali zelnožlutí už o dvě branky a i přes to, že se dokázali na náskok Ocelářů dotáhnout a brankou Libora Kadlčíka ze 41. minuty vyrovnali, do kolen je srazil agilní Mário Potoček, jenž přidal ve třetí třetině další dvě branky a dokonal tím také svůj hattrick. O bodech tak rozhodovaly až poslední tři minuty zápasu, ve kterých Vsetínští sice vyrovnali při přesilovce na 5:5, ale v čase 58:47 o naději na body opět přišli. Do konce základní části už zbývají pouze tři utkání a pokud se chtějí uřadující mistři juniorské extraligy pokusit o obhajobu titulu, musí v těchto posledních kolech nasbírat maximum bodů. AKTUALIZOVÁNO O FOTOGRAFIE

- 44.kolo so 16.2.12:30
HC Oceláři Třinec
VHK ROBE Vsetín
6:5(2:0, 1:2, 3:3)
Branky a nahrávky: 12. Bajtek (Potoček), 20. Potoček (M. Toman, J. Toman), 37. Marosz (Mičulka), 47. Potoček (Pánik), 52. Potoček (Bajtek, Špaček), 59. Pánik (Kania, Kaďorek) - 24. Ševčík (Kadlčík), 40. Podešva (Hrňa, Haschka), 41. Kadlčík (Podešva), 58. Fabián (Podešva), 59. Haschka (Fabián). Rozhodčí: . Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .
HC Oceláři Třinec: Boška - Hoďa, J. Toman, Kania, Špaček, Kaďorek, Říman, Vojta - M. Toman, Palička, Pánik, Potoček, Lucák, Ostřížek, Mičulka, Marosz, Bajtek.
VHK ROBE Vsetín: Musil - Holomek, Štindl, Fabián, Kapr, Farda, Kocur, Haschka, Lukeš - Podešva, Kadlčík, Varga, Plachtovič, Hrňa, Švaňhal, Surovec, Ševčík, Surovčík, Pospíšil, Červenka.
Bez zkušených Hampla, Zelisky, Rangla, kteří odešli do Prostějova, klubem potrestaného Böhma a kapitána Samiece nastoupili třinečtí do souboje proti Vsetínu, který bojuje o play-off.

Domácí do svého protivníka vletěli hned ze začátku a po dvaceti vteřinách mohl třinecké rozradostnit Pánik, ale v souboji s Musilem trefil beton vsetínského brankáře. O dvě a půl minuty později si k levé tyči najel Ostřížek a Musil musil znovu zasahovat. Ve 12. minutě už nestačil na přečíslení třineckých, kdy Potoček přihrál před prázdnou bránu Bajtkovi a bylo 1:0. Blízko vyrovnání byli Valaši v minutě osmnácté, ale Haschkova střela orazítkovala tyč třinecké brány. Čtyři vteřiny před koncem první třetiny Toman našel u levé tyče Potočka a Třinec šel do šatny s dvoubrankovým vedením.

Ve 24. minutě si před Bošku najel Hrňa, ale po jeho střele puk zůstal na brankové čáře - viz foto. Hosté si spravili chuť o šest sekund později, jelikož se po buly dostal puk k mantinelu ke Kadlčíkovi a ten vymetl růžek Boškovy brány. Poté přišla série vyloučení a ve 37. minutě i pohledná akce, kdy Marosz nabral rychlost ve středním pásmu, objel si celou vsetínskou obranu a k pravé tyči zakončil - 3:1. Přesně o šedesát sekund si položil Bošku Podešva, ale střela vsetínského útočníka trefila Boškův beton. V poslední minutě druhé třetiny šli domácí do tří, čehož vsetínští využili. "Třinecký" Hrňa našel před brankou Podešvu, který se nemýlil.

Na začátku třetí třetiny hosté pokračovali v přesilovce pěti proti třem, kterou zmírnil Štindl, ale Kadlčík dokázal využít i přesilovku 4/3, když překonal Bošku střelou od pravé tyče a vyrovnal. Ve 47. minutě se domácí dostali znovu do vedení. Pánik našel přesným pasem Potočka a slovenský útočník střelou z voleje podruhé v utkání překonal Musila. V 50. minutě se rozjel po pravém mantinelu Pánik, najel si před Musila, do protipohybu vystřelil, ale Musil podle rozhodčích puk i po dorážkách Potočka udržel na brankové čáře. O minutu a půl později byl Potoček úspěšný a po přihrávce Bajtka využil prostor odkrytý k brance. Říká se to nejlepší na konec a oba celky jakoby se řídili podle tohoto pravidla. V čase 57:00 usedl na trestnou lavici Pánik a za dvaatřicet sekund šel zpět na střídačku, jelikož střelu Podešvy od modré Boška vyrazil k Fabiánovi a ten neměl problém dopravit puk do odkryté brány. V čase 58:29 oslabil domácí mužstvo Palička, hosté odvolali brankáře a po šesti sekundách napálil puk od modré do třinecké branky Haschka. Střelec vyrovnávací branky se stal smolařem zápasu. O sedm sekund později totiž unikal Pánik a třinecký útočník se po kontaktu s Haschkovou holí skácel k ledu. Haschka žádal po rozhodčím trest i pro Pánika a vysloužil si desetiminutový trest. Následně po buly v útočném pásmu Třince se puk dostal na modrou ke Kaniovi a jeho lehkou střelu tečoval do vsetínské brány Pánik! V závěrečné minutě se Valaši k powerplay nedostali a tři body nechali domácím.

Fotografie (c) Růžena Raszková