Vstupenky online

Junioři jsou ve čtvrtfinále!

Kristýna Guricová, Václav Trávníček • 28.02.2008

Z l í n – To, co se zpočátku zdálo pouze jako sen, se stalo skutečností. Vsetínští junioři dnes v osmifinále play off vyřadili favority ze Zlína a postupují do čtvrtfinále. Stačily jim k tomu jen dva zápasy. Svěřenci koučů Žilky a Jenáčka dnes navázali na kvalitní výkon z úterý, proto na Stadionu Luďka Čajky slavili vítězství. Dvě asistence si v dnešním duelu připsal Varga, do kolonky střelců se dvakrát zapsal Martin Podešva. Vsetín tak pokračuje v cestě za obhajobou, zatímco zlínské sny o zlatu se rozplynuly. AKTUALIZOVÁNO O FOTOGRAFIE

- OP čt 28.2.17:00
Berani Zlín
VHK ROBE Vsetín
2:3(1:2, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Brunec (Matějka), 53. Brunec (Buřuta) - 3. Podešva (Varga), 19. Haschka (Hrňa), 39. Podešva (Varga). Rozhodčí: Přikryl - Machálek, Prchal. Vyloučení: 6:9, navíc 10 minut Jan Matějka (Zlín) za naražení ze zadu. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 356. Střely na branku: 16:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.
Berani Zlín: Sedláček - Matula, Bořuta, Staněk, Chocholáček, Musil, Bokroš, Horák - Finsterle, Okénka, Matějka, Goiš, Jurík, Vlach, Puna, Okál, Křemeček, Brunec.
VHK ROBE Vsetín: Kůdela - Holomek, Štindl, Kapr, Kocur, Haschka, Lukeš, Sznapka - Podešva, Kadlčík, Varga, Plachtovič, Hrňa, Švaňahal, Surovec, Ševčík, Rachůnek, Surovčík, Pospíšil, Červenka.
Do druhého osmifinálového utkání hraného mezi rivaly ze Zlína a Vsetína, vstoupili domácí aktivně, což bylo zřejmé již ve 2. minutě hry, kdy se k brejku 2 na 1 dostali dva Zlínští, které zastavil až pohotový David Kapr před Kůdelou. Vsetínští se však nenechali zastrašit a hned první vážnější šanci přeměnili v gól, když se v čase 02:48 vyřítil zpoza branky Martin Podešva a zavěsil k vnitřní tyči Sedláčkovy svatyně (0:1). V následujících minutách byla na ledě k vidění vyrovnaná hra, přičemž favorizovaný Zlín se do šancí příliš nedostával. I přes to však dokázali žlutomodří v čase 5:38 srovnat. Hned po buly prošel přes vsetínské obránce Tomáš Brunec a jím vystřelený kotouč si našel cestu až za záda vsetínského brankáře (1:1).

V čase 16:46 byl nejprve vyloučen Brunec za faul loktem, kterého o několik vteřin později následoval také další ze Zlínských a Valaši se tak mohli pokusit vrátit se zpět do kýženého vedení. Dlouhé obléhání zlínské branky nakonec skutečně slavilo úspěch, když v čase 18:22 zužitkoval Hrňovu křížnou přihrávku přesným přesně mířenou střelou k tyči Libor Haschka (1:2). Do konce první třetiny se snad až na další vyloučení jednoho ze vsetínských borců, nic podstatného neudálo a do kabin tak odcházeli hráči za příznivého stavu pro Vsetínské.

V úvodu druhé třetiny dohrávali Zlínští přesilovku z první části a vletěli do ní se snahou o vyrovnání, kterého mohli také brzy docílit. Ve 22. minutě vypálil ránu od modré Tomáš Bokroš, jeho střela však pouze rozezvonila tyč vsetínské svatyně. Hráči Vsetína však dokázali brzy rychlý nástup domácích zachytit a vyrovnali hru. V čase 31:42 byl vyloučen David Varga za nedovolené bránění. Valaši při této početní převaze Zlína skvěle bránili, avšak když ze svého oslabení ukrojili zhruba polovinu, přišel další trest a Zlínu se tak otevřela 43 vteřin trvající přesilovka 5 na 3. I přes to, že si hráči ve žlutomodrých dresech vytvořili hned několik šancí, naráželi na skvěle chytajícího Kůdelu a na nepřesnosti v zakončení, srovnat skóre se jim tak nepodařilo.

Když už se druhá třetina schylovala ke svému závěru, dostali se celkem nenápadně Valaši do dvoubrankového vedení, o které se zasloužil Martin Podešva, který nejprve společně s Davidem Vargou vytvořil závar před zlínskou svatyní, aby právě vsetínský kapitán byl nakonec tím, kdo se dostal k odraženému puku a nad ramenem ležícího Sedláčka neomylně zavěsil (1:3). Valaši tak i do druhé přestávky odcházeli jako vedoucí tým.

Do závěrečné třetiny vložili Ševci všechny zbytky sil, naopak Valaši se zaměřili především na pečlivou defenzívu, a ač si Zlín postupem času vytvořil poměrně výraznou optickou převahu, přes pozorně bránící Valachy se k vážnějšímu ohrožení Kůdely nedostávali. Ve 44. minutě čároví rozhodčí přehlédli evidentní hru šesti zlínských hráčů, naopak o chvíli později byli v případě hostů nekompromisní a Zlínu se tak naskytla dobrá příležitost na zkorigování skóre. Na hranici sebeobětování, nedovolila ale bránící čtveřice Vsetínských, Ševcům výrazně ohrozit Kůdelu a skvěle takticky hrající Valaši si tak i nadále udržovali dvoubrankový náskok.

Zhruba od poloviny třtiny se Zlínským přeci jen začalo více dařit procházet vsetínskou obranou. V té chvíli možná až příliš pasivní hosté nedokázali již déle odolávat a když odešel v čase 52:05 na trestnou lavici hostující Kocur, propálil Tomáš Brunec, po Bořutově přiťuknutí, ránou z kruhů brankáře hostí (2:3). Na inkasovaný gól zareagovali Valaši zvýšenou ofenzivní činností a několika rychlými výpady se připomněli zlínským obráncům. Postupně si však domácí dokázali opět vytvořit slibný tlak, na který hosté zareagovali v čase 56:08 oddechovým časem. Ten splnil svůj účel, takže v následujících minutách se Berani s pukem prakticky nedostali přes závoru spuštěnou valašskými bojovníky na obranné modré čáře.

Na začátku poslední minuty zahrozil po rychlé akci Vsetína Erik Hrňa, nejenže však nepřekonal Sedláčka, ale navíc byl hlavním sudím Přikrylem přísně vyloučen za sekání. Domácím se tak v poslední minutě naskytla velká šance na srovnání při hře v pěti proti čtyřem. Jejich obléhání Kůdelovy branky však obětavě bojující Valaši ustáli a po vyhození puku, 8 vteřin před koncem utkání, vypukla zelenožlutá radost nejen na ledě, ale i mezi vsetínskou většinou na tribunách.

Vsetínští tak po srdnatém výkonu, kterým si zajistili vedení i v druhém utkání osmifinálové série, zaslouženě postupují do čtvrtfinále, které začíná v pondělí 3. března v Plzni.

Fotogalerie

⇒ Předzápasový rituál končí, ide sa na věc.

⇒ Libor Haška radí Hynkovi Kůdelovi, jak že sa má správně chytat :)

⇒ Druhá třetina v plném proudu, Vsetín hraje v oslabení, udrží své jednobrankové vedení?

⇒ Tož a včil ty pojedeš tam, ty tam, ja ti to nahraju a bude gól (aneb válečná porada v závěrečných minutách).

⇒ Play off bolí, Robin Ševčík o tom ví své.

⇒ Napětí, že by se dalo krájet.

⇒ A je to tam! Zlínští jsou v ... vyřazeni aneb "Hoši, kdo tu má na cd-čku to We are the champions?"

Ohlasy k utkání

Libor Žilka (trenér Vsetína): Chtěl bych dnes všechny kluky pochválit. Do celé série jsme šli s tím, že nemáme co ztratit, když jsme nastoupili na favorita ze 16. místa. Všichni starší hráči, na kterých tato série stála, nás nezklamali a doplnili to takoví ti dříči ledu a dík proto patří všem. Těm co zrovna nehráli i takovým, co na ledě strávili 35 minut. Pokud bude tato parta pokračovat ve stejně bojovém duchu jako v osmifinále, můžeme dojít daleko.