Vstupenky online

Starší dorost zachránil extraligovou příslušnost

Pavel Tajzler • 27.02.2015

Pořádný kámen ze srdce spadl v pátek večer jak hráčům, tak trenérům a všem, co se zajímají o vsetínský starší dorost. Valaši od začátku sezony věděli, že se zřejmě nevyhnou bojům o záchranu, ale stejně jako loni je zvládli. Letos dokonce o své záchraně rozhodli kolo před koncem soutěže. Vsetín si pátečním vítězstvím 7:2 nad celkem PZ Kladna zajistil extraligovou soutěž i pro další ročník. Naopak dnešní soupeř se s nejvyší soutěží zítřejším zápasem rozloučí, stejně tak i Písek. Svěřenci trenéra Weintritta uzavřou sezonu sobotním duelem s kladenskými Rytíři.

ELSD - 15NS pá 27.2.16:30
VHK ROBE Vsetín
PZ Kladno
7:2(1:0, 2:1, 4:1)
Branky a nahrávky: 1. Tydlačka (Kovář), 21. Lainka (Kovář, Augustin), 32. Toman (Španko, M. Weintritt), 45. Augustin (Kovář, Toman), 46. Lainka (Weintritt J.), 55. Janošek (Kovář, Weintritt J.), 58. Dubnický (Janošek) – 36. Kučera (Nekvinda), 52. Jarý (Vyšín, Nekvinda). Rozhodčí: Vaněk – Blaha, Švarc. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 30:17. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2, 7:2.
VHK ROBE Vsetín: Bechný – Herman, Bártek, Weintritt J., Augustin, Vítek, Nadymáček, Rýpar – Toman, Dubnický, Lainka, Humplík, Tydlačka, Gharibyar, Weintritt M., Španko, Kovář, Janošek
PZ Kladno: Moravec – Heidl, Rampfel, Kučera, Slatinský – Toula, Lenárt, Dvořák, Kučera, Jarý, Nekvinda, Novotný, Vach, Jeřábek, Ďuračka, Vyšín.

Do utkání o záchranu vstoupili vsetínští mladící, tím nejlepším možným způsobem. Již po půl minutě hry totiž otevřel skóre přesnou střelou nad Moravcovo rameno Ondřej Tydlačka. Bleskurychlá branka dodala Vsetínským potřebné sebevědomí a ti v následujících minutách mačkali svého soupeře jako citrón.

Leč ani absolutní převaha nevedla k dalším brankám. Zuby na brankáři Kladna si postupně vylámali Gharibyar, Španko i Michal Weintritt. V závěru třetiny nepochodil ani Janošek, a tak se šlo do šaten za jednobrankového vedení domácích.

Brilantní vstup měli domácí i do druhé periody. Stejně jako v té první se dokázali prosadit již v první minutě hry. Tentokráte to byl však Petr Lainka, kdo dopravil kotouč do sítě. V půlce zápasu přidal třetí gól Adam Toman a s týmem Kladna to již bylo nahnuté. Avšak po vyloučení Augustina, dokázal využít po krásné kombinaci početní výhodu Tomáš Kučera a vrátil Rytíře zpět do hry.

Jenže tato branka, hostující celek příliš nenakopla a namísto snahy o snížení skóre se Kladenští nechali dvakrát vyloučit, čímž své šance na další branku rapidně snížili. Do šaten tak odcházeli spokojenějí hráči v zelenožlutém.

O osudu zápasu zřejmě rozhodl znovu kvalitní vstup do poslední pasáže v podaní Vsetína. Domácí hráči dvěmi slepenými brankami z holí Patrika Augustina a Petra Lainky, v rozmezí 90. vteřin, otočili kormidlem zápasu prudce na svojí stranu a s kurzem záchrana extraligy pomalu pluli do cíle.

Kladnu se sice ještě podařilo v 52. minutě díky trefě Tomáše Jarého snížit, ale na průběhu zápasu to již nic nezměnilo. Naopak domácí si chtěli tento dobře rozehraný mač užít až do konce a zásluhou Miroslava Janoška a Matěje Dubnického zvýšili na konečných 7:2.

×
Odehrané v 18:00 | Muži
Rytíři Kladno
VHK ROBE Vsetín