Vstupenky online

Opět bez vstřelené branky. Starší dorost prohrál v Havířově

Tomáš Kopecký • 09.10.2015

Se špatnou střeleckou formou se v posledních zápasech potýkají starší dorostenci VHK Vsetín. Z posledních pěti utkání vstřelili branku pouze jedinému soupeři. V dnešním utkání podlehli domácímu AZ Havířov. Slezané se dostali do vedení již v 5.minutě, kdy se v přesilovce prosadil Peterka. Do konce první třetiny tentýž hráč navýšil rozdíl na dvoubrankový. V dalším průběhu utkání si vytvářeli šance především domácí, kteří nedali hostům příležitost vstřelit kontaktní branku, naopak navýšili konečný stav utkání až na 5:0. Vsetínští mají další pokus na nápravu už v sobotu, kdy na domácí půdě hostí ostravskou Porubu.

ELSD - 11.kolo pá 9.10.18:00
AZ Havířov
VHK ROBE Vsetín
5:0(2:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Peterka (Pecka), 16. Peterka (Pecka), 27. Kurovský (Pawliczek), 39. Rzekanowski (Kurovský, Mrowiec), 56. Raček (Ševěček,Pawliczek). Rozhodčí: Krenželok – Ganger, Stonavský. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 27:27.
AZ Havířov: Matoušek – Aulehla, Chujac, Hudeček, Szturc, Ševěček, Srníček, Mrowiec – Juhász, Strakoš, Pecka, Rzekanowski, Peterka, Piš, Lenomar, Kurovský, Raček, Pawliczek
VHK ROBE Vsetín: Sachr – Weintritt J., Augustin, Krůžela, Richter, Nadymáček, Kollár, Mikulenčák – Kovář, Weintritt M., Čechmánek, Koňařík, Vilém, Dostál, Humplík, Lindner, Hrňa, Najvar, Sušeň, Paťava.

Zápas začal vlažně, ale hned z první kloudné akce padla první branka. Tu vstřelil v 6. minutě domácí Lukáš Peterka, který zavezl puk do útočné třetiny, našel na pravé straně volného Pecku, jehož následnou střelu dorazil za Sachrova záda. Následovaly další šance domácích, ale Chujac netrefil branku a Kurovského ránu Sachr vytěsnil na břevno.

Druhou branku domácích dal opět Lukáš Peterka, jenž obešel obránce hostí a perfektně zakončil kličkou do forhendu a střelou pod horní tyč. Sachr byl bez šance. Necelé dvě minuty před koncem třetiny mohl stejný hráč zkompletovat hattrick, jenže nestihl zareagovat na přihrávku před odkrytou branku. V závěru třetiny zahrozili i hosté, největší šanci měl Lindner, ale jeho ránu vyrazil Matoušek svým pravým betonem. Proto po první části platil stav 2:0

Druhá třetina přinesla podobný obrázek, jako první část utkání, domácí pokračovali v dobrém pohybu, ze kterého pramenily šance. První velkou šanci měl ale hostující Nadymáček, jenž těsně minul levou tyč domácího brankáře Matouška. Poté se potvrdilo otřepané nedáš-dostaneš, protože na opačné straně se z podobné pozice trefil Daniel Kurovský, jehož ránu Sachr neudržel. To bylo ve 27. minutě. O necelé tři minuty později mohli přidat domácí čtvrtý gól, ale Peckova rána těsně minula levou tyč Sachrovy brány.

Havířov se čtvrtého úspěchu dočkal až v závěru třetiny a napomohl tomu trochu i brankář hostí, který vyjel proti puku mířícímu na zakázané uvolnění, ale ke smůle brankáře Vsetína se k puku dostal Kurovský, který poslal puk před branku. Tam byl Oskar Rzekanowski, jemuž stačilo poslat puk mezi tyče. Po dvou třetinách tedy vedl AZet 4:0.

V závěrečné třetině mohli domácí hráči přidat další góly, ale Chujac nepřekonal Sachra a Kurovský přestřelil branku. Další průběh třetiny už na šance tolik bohatý nebyl. Nakonec se Azet prosadil až v 56. minutě, kdy využil zásluhou Patrika Račka přesilovku. Vsetínští se nevzdávali, bojovali o čestný úspěch, ale Jiří Matoušek v brance AZetu nakonec mohl slavit čisté konto.

Havířov dnes vyhrál zaslouženě a připsal si důležité tři body do tabulky.

Ohlasy k utkání

Martin Janeček (AZ Havířov): My jsme spokojeni se třemi body. Trošku mě mrzí, že naše hra nebyla plynulejší, že z těch pěti gólů byly dva náhodné. Nicméně kluci bojovali a vítězství si jednoznačně zasloužili. Škoda, že nám dnes chyběli hráči základní sestavy – Matyáš Frojda, který v poslední době podával výborné výkony, ale teď je zraněný a v neposlední řadě náš první centr Dominik Cihlář, který má nějaké studijní problémy. Doufáme, že si je dá brzy do pořádku a naskočí zpátky do našeho rozjetého vlaku.

Jiří Weintritt (VHK Vsetín): Výsledek 5:0 odpovídá, domácí byli o krok vpředu. Navíc měli rozdílového hráče, toho my jsme dneska neměli a z těch pěti šesti gólových šancí, které jsme měli, se nám nepodařilo dát ani jeden. Proto jsme nemohli myslet na úspěch.