Vstupenky online

Starší dorost potvrdil roli favorita

Kristýna Zigmundová • 10.10.2015

Vítězství 5:2 si v sobotu připsali starší dorostenci, když se jim podařilo porazit Porubu. Vsetín vstupoval do zápasu v roli favorita, kterému se už podařilo jednou Ostravany porazit. O vítězi tohoto duelu ale rozhodla až druhá třetina, kdy se dorostencům podařilo vstřelit dvě branky bez jakékoliv odezvy ze strany soupeře a tím si pojistit třetí třetinu, kterou ustáli bez inkasovaného gólu. Valaši tímto přetrhli šňůru pěti nepovedených utkání a připisují si důležité tři body.

ELSD - 12.kolo so 10.10.11:00
VHK ROBE Vsetín
HC RT TORAX Poruba 2011
5:2(2:2, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Půček, 11. Weintritt J. (Kovář, Půček), 22. Koňařík (Klímek, Lindner), 24. Kovář (Weintritt, Augustin), 53. Weintritt J. (Richter) – 13. Dang (Skokan), 19. Dang (Střondala, Havránek). Rozhodčí: Kika – Poruba, Adamec. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 25:25. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2.
VHK ROBE Vsetín: Sachr – Ondračka, Krůžela, Nadymáček, Weintritt J., Kollár, Augustin, Richter – Lindner, Dostál, Koňařík, Půček, Hrňa, Weintritt M., Čechmánek, Humplík, Kovář, Vilém, Klímek.
HC RT TORAX Poruba 2011: Škoda – Skokan, Balcárek, Prokeš – Holub, Plachý, Havránek, Vospálek, Timura, Stach, Voznička, Střondala, Žídek, Dlouhý, Dang, Klíma, Krupa, Vondál.

Dnes na vsetínském Lapači stanul soupeř z Poruby, který leží v tabulce jen o příčku pod Vsetínem. O zajímavý zápas se postaral už v 7. minutě Roman Půček, který proměnil trestný nájezd a tím otevřel skóre zápasu. Jen o malou chvíli předtím, ale měla trestný nájezd také Poruba, která ale na rozdíl od Vsetína, neproměnila. Další branku Vsetína vstřelil Jiří Weintritt. Následující dvě branky padly na straně hostů, a to když Michal Dang, našel skulinu ve vsetínské obraně a dostal puk až za záda vsetínského Sachra.

Druhá třetina se nesla ve znamení domácích, kterým se podařilo vstřelit dva góly a udržet Porubu daleko od domácího gólmana. Poruba jistě měla své šance, ale ty bohužel ztroskotaly na nepropustnosti Sachra, nebo domácí obrany. Druhá třetina tedy nedopadla pro hosty příznivě. Naopak pro domácí to byla vzpruha, kterou potřebovali, aby si vydobyli vítězství.

Do třetí třetiny tedy domácí nastoupili v dobré náladě. Poruba naopak chtěla skóre zápasu vyrovnat, a tak tlačila na domácí, seč mohla. Jejich šance ale znovu ztroskotaly již v počátku. Za největší akci v této třetině lze považovat gól Jiřího Weintritta, který se postaral o konečné skóre zápasu 5:2. Za bojovnost jistě musíme vyzdvihnout i další střelce, například Michala Koňaříka a Davida Kovář a za hosty už zmíněného Michala Danga. Gólmani to v tomto zápase také neměli lehké, a jistě mají svůj podíl na tomto úctyhodném skóre. Dorostenci se tedy po dnešním utkání mohou radovat z dalších tří bodů a další si mohou připsat už v pátek 16. 10. doma s Opavou.