Vstupenky online

Starší dorostenci otočili utkání s Opavou a zvítězili 4:2

Tomáš Kopecký • 16.10.2015

Vsetínští starší dorostenci mají za sebou již 13.kolo ELIOD Extraligy. V pátečním duelu hostili na domácím ledě celek Opavy. Valaší byli od začátku aktivnější, ale skvělý gólman Kryštof Lamla hatil všechny šance domácích útočníků. Opavští se navíc dostali do vedení, které se jim dařilo dlouho držet. Kouzlo opavského gólmana bylo překonáno až ve 41.minutě, kdy vstřelil první branku Vsetína Kovář. Brzy poté na Kováře navázal také Knap, který se prosadil hned dvakrát. Hosté se sice ještě dostali na dosah vyrovnání, rozhodují branku při power-play hostů však vstřelil Koňařík a tři body tedy zůstávají Na Lapači.

ELSD - 13.kolo pá 16.10.15:00
VHK ROBE Vsetín
Hokejový klub Opava
4:2(0:1, 0:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 41. Kovář (Augustin), 44. Knap (Kovář, Weintritt J.), 51. Knap (Kovář), 60. Richter (Koňařík) – 19. Hladoník (Fedor, Štěpánek), 53. Bitomský (Kupka). Rozhodčí: Blumel – Novák, Barvíř . Vyloučení: 3:4 . Využití: 1:0 . Diváci: 72 . Střely na branku: 37:13 . Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2 .
VHK ROBE Vsetín: VHK Vsetín: Sachr – Ondračka, Krůžela, Nadymáček, Weintritt J., Kollár, Augustin, Richter – Lindner,Dostál, Koňařík, Půček, Hrňa, Weintritt M., Čechmánek, Humplík, Kovář, Vilém, Knap, Najvar
Hokejový klub Opava: HC Slezan Opava: Lamla – Kupka, Štěpánek, Lelek, Cibulka – Fedor, Pělucha, Blecha, Langer, Hladoník, Timko, Adamczyk, Bitomský

Do utkání s Opavou vstoupili domácí hokejisté aktivně. Od začátku chtěli Valaši převzít otěže utkání do svých rukou a vytvářeli si solidní šance. Domácí poctivě bránili obrannou modrou čáru a dopředu se příliš nepouštěli. První gólovou příležitost si připravil v 7.minutě ex-hodonínský Martin Lindner, ale jeho zakončení z vrcholu kruhů mířilo pouze do břevna hostující branky. Tu střežil výborný gólman Kryštof Lamla, jenž v průběhu utkání mnohokrát vytasil fantastický zákrok a zachránil tak svůj tým od pohromy. Hosté se k prvnímu ohrožení soupeřovy svatyně dostali až v 19.minutě, ale rázem z toho byl gól. Z ničeho nic se sám před brankářem ocitl Alex Hladoník a backhandovým blafákem překonal domácího gólmana. Slezané, kteří zatím v průběhu sezóny nezískali jediný bod a jejich hlavním cílem je získávání zkušeností, se tak velmi překvapivě dostali Na Lapači do vedení.

Druhou třetinu zahájili domácí v přesilovce, nicméně zvýšený tlak Valachů branku nepřinesl. Těsně po skončení přesilové hry se do obrovské šance dostal David Kovář, ale jeho střelu z bezprostřední blízkosti Lamla fantasticky zlikvidoval vyrážečkou. Domácímu forvardovi nezbývalo nic jiného, než obrátit oči v sloup. Slezané se postupem času stále více osmělovali a vytvářeli si vlastní brankové příležitosti. V jedné takové se ocitl střelec první branky Marcel Fedor, pokoušel se opět překonat Sachra backhandovým blafákem, tentokrát si však na domácího strážce svatyně nepřišel.

Třetí třetinu začali vsetínští hokejisté velmi aktivně. Hodně vzruchu před soupeřovou bránou zaznamenávala především formace J.Weintritt – Kovář – Knap. Právě domácí kanonýr David Kovář se postaral o vyrovnávací branku, když v čase 40:57 vymetl všechny pavučinky v šibenici Lamlovy branky. Úklidová četa dnes zřejmě dostala volno a Lamlovo kouzlo bylo konečně prolomeno. Domácí byli rázem při chuti a snažili se dostat do vedení. To se Valachům povedlo hned o několik momentů později. Ze souboje před brankovištěm vyšla úspěšně nová posila vsetínských z Komety Brno, Dominik Knap, který střelou nad pravý beton překonal hostujícího gólmana. Valaši hráli v této fázi zápasu velmi dobře. Třetí branku přidal v 51.minutě opět Dominik Knap po nahrávce Davida Kováře. Jiskřičku naděje pro hosty vytesal Jakub Bitomský, který lehkým nahozením od modré čáry překonal domácího gólmana. Tato branka šla na vrub gólmana Sachra, Valachy však nijak zvlášť nerozhodila a obraz hry se nezměnil. Vsetínští bez problémů drželi hubený náskok. V závěru utkání zkoušeli hosté power-play, leč bez úspěchu. Navíc po ztrátě puku korunoval vítězství domácích střelou do prázdné brány Michal Richter. Vsetín tak vyhrál 4:2 a bodově se dotáhl na Havířov.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov