Vstupenky online

I přes kvalitní výkon SDO nestačil na Vítkovice

Ondřej Slováček • 24.10.2015

Třetí vzájemný zápas letošní sezóny začali lépe favorizovaní hosté, ale ještě do konce první třetiny se podařilo domácím otočit vývoj utkání na svojí stranu. V dalším průběhu zápasu pokračovali vsetínští v kvalitním výkonu, ale na tři po sobě jdoucí branky Ostravanů dokázali odpovědět jediným gólem, který znamenal těsnou porážku 3:4.

ELSD - 16.kolo so 24.10.11:00
VHK ROBE Vsetín
HC Vítkovice Ridera
3:4(2:1, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 17. Augustin (Weintritt J.), 20. Čechmánek (Richter), 58. Weintritt M. (Richter) – 7. Tauwinkl (Baláž, Blaško), 26. Šala (Stareček), 44. Veřmiřovský (Toman), 55. Raška (Veřmiřovský, Toman). Rozhodčí: Fiedler – Kurtin, Novotná. Vyloučení: 1:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 112. Střely na branku: 24:19. Průběh utkání: 0:1 2:1 2:4 3:4.
VHK ROBE Vsetín: Sachr – Krůžela, Nadymáček, Weintritt J., Kollár, Augustin, Richter – Lindner, Dostál, Koňařík, Hrňa, Weintritt M. Čechmánek, Klímek, Humplík, Kovář, Vilém, Knap, Najvar
HC Vítkovice Ridera: Kardinál – Kaláb, Veřmiřovský, Ficek, Slíž, Stareček, Kučera, Malík, Bartek – Gřesík, Tauwinkl, Bernát, Maxner, Šala, Baláž, Richtár, Blaško, Franz, Kosina, Raška, Toman

Začátek utkání s Vítkovicemi se nesl ve svižném tempu, ve kterém útočníci otestovali pozornost obou brankářů několika střelami. Mírně navrch měli hosté a byli to právě oni, kterým se podařilo vsítit první branku zápasu – Jakub Tauwinkl se prosmýkl mezi obránci a svižnou střelou poslal svůj tým do vedení. Vsetínští po obdrženém gólu nesklopili zbraně, ba naopak, od tohoto momentu byli aktivnější než soupeř a odměnou jim byla přesilová hra v 16. minutě. V ní se nejprve tlačil do zakončení Kovář, ale gólman si s jeho pokusem poradil. O pár chvil později už však Kardinál lovil puk ze sítě, to když ho přesnou střelou propálil Patrik Augustin. Neuběhla ani minuta hry a Valachům se naskytla možnost další přesilovky. Stejně jako tu předchozí ji domácí borci dokázali proměnit, když Richtrovo nahození tečoval do sítě Roman Čechmánek.

V prvních minutách druhé periody se opět nechali Ostravané vyloučit a domácí cítili další šanci na skórování, neboť jejich dosavadní úspěšnost přesilovek byla stoprocentní. Zelenožlutí tlačili na svého soupeře, ale ke konci početní výhody si neuhlídali hostujícího Matěje Šalu, který se dostal do samostatného úniku a vymetl šibenici Sachrovy branky. Po vyrovnávacím gólu byly Vítkovice na koni, ale se všemi jejich útoky si dokázala vsetínská obrana poradit. V 36. minutě si vyzkoušeli výhodu jednoho hráče v poli také Ostravané, jenže větší příležitost ke skórování si vytvořit nedokázali, a tak se odcházelo do šaten za nerozhodného stavu 2:2.

Poslední třetinu začali lépe hosté, když ve 44. minutě napřáhl od modré čáry Jaroslav Veřmiřovský a propálil domácího gólmana mezi betony. O pár minut později byl v úniku faulován vítkovický Baláž, pro kterého bylo nařízeno trestné střílení, které ale neproměnil. Uběhly sotva dvě minuty a další trestné střílení pro hosty bylo na scéně. Samostatného nájezdu se tentokrát ujal Ondřej Kosina, ale i ten odjížděl s nepořízenou, neboť David Sachr předvedl bravurní zákrok. Vítkovičtí však dlouho nesmutnili, v 55. minutě se po vhazování dostal kotouč k Dominiku Raškovi, který poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Domácí se i přes nepříznivý výsledek hnali stále do útoku a výsledkem jim byla kontaktní branka z hole Michala Weintritta. V poslední minutě tedy zkoušeli zelenožlutí i hru bez brankáře, ale potřebný efekt tato volba nepřinesla, a tak se mohli favorizované Vítkovice radovat z těsné výhry 4:3.