Vstupenky online

MDO: Nadstavba zakončena výhrou nad Šumperkem

Helena Hegeďová • 06.03.2016

V minulém vzájemném zápase dokázali Draci Valachy překvapit, a vyrovnaným soupeřem byli i tentokrát. Projevilo se to hned po úvodní třetině, kdy bylo skóre stále 0:0. Dále byl zápas gólově šťastnější pro domácí, kteří nakonec zvítězili 5:2, hosté se však snažili proti Vsetínu znovu uspět a nedávali svému soupeři nic zadarmo.

ELMD - Nadstavba E ne 6.3.13:00
VHK ROBE Vsetín
HK MD Šumperk
5:2(0:0, 3:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 23. Paťava (Ondračka, Weintritt), 30. Matiaško (Ondračka, Půček), 36. Matiaško (Půček), 45. Paťava (TS), 49. Brodek (Ondračka, Jenáček) – 28. Žižlavský (Scheuter), 58. Vaňous (Rutar, Moučka). Rozhodčí: Vaněk – Kurtin, Štefková. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 76 Střely na branku: 31:22. Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 5:1, 5:2.

VHK ROBE Vsetín: Chrástecký (30. Horák) – Kuboš, Ondračka – Cabák, Zetocha, Weintritt, Paroušek, Jenáček, Stodůlka, Matiaško, Půček, Brodek, Štědrý, Paťava, Lobodowski.
HK MD Šumperk: Kašpar – Rutar, Jureček, Habrman, Uhlíř, Moučka – Haluza, Vaňous, Krč, Scheuter, Žižlavský, Štrbík, Dudycha, Moravec, Plhal.

První třetina byla velmi vyrovnaná a bez velkého počtu vyložených gólových šancí. Zpočátku se ani jednomu z týmů nedařilo přesně zakončit, případně jejich ofenzivní snažení zlikvidovala obrana soupeře. Vsetínský gólman si však vybral slabší chvilku hned ve 3. minutě, když mu kotouč po střele Uhlíře vypadl z lapačky a puk se tak chvíli volně pohyboval po brankovišti. Více chuti do útoku měli domácí, šumperská obrana však byla pozorná a moc šancí Valachům nedala. Když se hosté přeci jen dostali víc do útočné třetiny, fauloval domácí brankář a Šumperk tak tedy mohl svou aktivitu ještě zesílit, což také udělal. Tato přesilová hra však využita nebyla a následně si v početní výhodě zahráli i domácí. Také jejich přesilovka byla střelecky aktivní, hosté ale všechny pokusy dokázali zblokovat a ubránit svou branku. Vsetín se snažil udržet svou hru i při vyrovnaném počtu hráčů, soupeř mu však i nadále nepovoloval střely, což mělo za následek stav 0:0 po první třetině.

Druhá třetina začala náznakem akce na obou stranách, brzy se ale radovali domácí. To když kombinaci před Kašparovou brankou zakončil povedenou střelou k pravé tyčce Daniel Paťava. Hosté chtěli co nejrychleji vyrovnat, a vrátit tak utkání opět do vyrovnaného stavu. O pět minut později se jim to také povedlo. Byl to Martin Žižlavský, kdo vyslal střelu, která po ledě prošla za záda domácího gólmana. Brzy poté byl však vyloučen šumperský Dudycha za držení, domácí přesilovkou nepohrdli a vzali si hubené vedení zpět. Michal Matiaško, stojící u levé tyčky, obhodil beton ležícího Kašpara a puk tak skončil až za brankovou čárou. 

Ve 30. minutě se do vsetínské brány postavil Horák a hned měl co dělat, svým prvním zákrokem v zápase vytěsnil kotouč betonem po střele Dudychy. A mělo být ještě hůř, jelikož hostům se naskytla hra s jedním hráčem v poli navíc. Přesilovka se jim však vůbec nepovedla, a když se ani po jejím skončení nepovedlo Krčovi dostat do úniku, zavěsil kotouč pod víko opět Michal Matiaško. Vsetínský střelec se následně provinil hákováním a mohl být rád, že žádný z pokusů Draků neskončil ve vsetínské kleci, jelikož hlavně kapitán hostů Uhlíř měl několik nadějně vypadajících šancí. V poslední půlminutě mohl do poloprázdné brány zakončovat, po přihrávce Půčka, Brodek, ale jelikož ani tato situace gólem neskončila, do šaten se šlo po druhé třetině za stavu 3:1 pro domácí. 

Začátek třetí periody byl ve znamení ofenzivy domácího týmu a defenzivy hostů. Vsetínský Daniel Paťava na sebe ve 45. minutě natáhl faul, a bylo tak nařízeno trestné střílení, které domácí forvard proměnil bekhendovou střelou pod břevno. Hosté se opět začali tlačit více do útoku, a znovu to byl kapitán Draků Josef Uhlíř, který byl nejvíce vidět, a to jak při hře dopředu, tak při plnění svých povinností obránce. Jeho spoluhráč Haluza však ve 49. minutě fauloval a Vsetínští zase trestali. Kašpar měl pocit, že kotouč zachytil a drží ho na ledě pod svou lapačkou. Kus černé pryže se však nacházela jinde, což neuniklo Jiřímu Brodkovi, který puk nakonec dostal do brány.

Snahu hostů skórovat brzdila dvojice Kuboš – Cabák a díky dobré obranné hře domácích ve středním pásmu se zdálo, že si Vsetínští svůj čtyřbrankový náskok uhlídají až do konce. Nebylo tomu tak, dvě a půl minuty před koncem třetí periody upravil skóre na 5:2 Pavel Vaňous, ten se v přesilové hře postavil tváří v tvář Horákovi, který byl až příliš vyjetý z brankoviště a hostujícímu hráči tak nedělalo problém obhodit jej a zaslat kotouč k bližší tyči. Co se herního projevu týče, vyrovnaný zápas vyústil v šarvátku v poslední minutě. Při závěrečné hře 4 na 4 už se nic nestalo - hosté tedy svůj výkon z minula, kdy Valachy porazili 2:1, nezopakovali a domácí se mohli radovat z vítězství v posledním zápase nadstavby.