Vstupenky online

Valachům sezona končí, rozhodly neproměněné šance

Kristýna Zigmundová • 26.03.2016

Sny Valachů na postup do WSM ligy se odkládají o rok. Po neubráněných přesilovkových hrách Frýdku-Místku a nevyužitých přesilovkách se vracejí domů s prázdnou. Valaši v sobotu čekali na gól příliš dlouho. První branka Valachů totiž přišla až ve třetí třetině za stavu 0:2, kdy se perfektní střelou vyznamenal Lukáš Finsterle a zažehl jiskřičku naděje pro svůj tým. Vsetín se ještě v samotném závěru snažil vyrovnat hrou bez brankáře, ale jejich snaha přišla vniveč. Na další šanci zahrát si o postup do 1. ligy si tedy budou muset počkat do další sezony.

2. liga - F5 so 26.3.17:00
HC Frýdek-Místek
VHK ROBE Vsetín
2:1(1:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Klimša (Piecha, Luka), 33. Klimša (Piecha, Franek) – 49. Finsterle (Kajaba). Rozhodčí: Schmejkal, Trombík –Barteček, Lukš. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2456 (vyprodáno). Střely na branku: Průběh utkání: 2:0, 2:1.

HC Frýdek-Místek: Daneček – Dresler, Krutil, Foltýn, Kowalczyk (C), Fišera, Matyáš, Kvapil, Polák – Franek, Piecha, Klimša (A), Samiec, Chmielewski, Schwarz, Káňa, Cienciala, Meidl, Luka (A), Jaroš, Christov.
VHK ROBE Vsetín: Hromada – Tesařík, Vrba, Ambruz (A), Ostrčil, Žák, Hryciow, Řezáč, Nedbálek – Vaněk (C), Hruška, Vávra, Zúbek, Kolařík (A), Slováček, Kajaba, Finsterle, Hrazdira, Dvořák, Vítek, Daněk.

Autor: Michal Břuchanský

Frýdecko-místecká nedisciplinovanost ze čtvrtečního střetnutí se přenesla i do pátého finálového duelu, když se na trestnou lavici hned po dvaceti vteřinách hry vydal domácí kapitán Pavel Kowalczyk. Valaši nabídnutou přesilovku nevyužili a naopak se museli zaměřit na bránění. Petra Hromadu se postupně snažili překonat Chmielewski, Polák, Franek nebo Matyáš, ovšem vsetínský gólman několika zákroky nechal rychle zapomenout na své nepovedené představení z předešlého zápasu.

Mohutně podporovaní hráči Frýdku-Místku si i v dalších minutách udržovali herní převahu, která byla podpořena i o úvodní přesilovku. V ní se paradoxně zapotil Lukáš Daneček, který nejprve vyrazil pokus Ostrčila a poté zlikvidoval i nepříjemnou dorážku Slováčka.

Do posledního místečka zaplněná Polárka poprvé propukla v jásot ve čtrnácté minutě. Lukovu střílenou přihrávku z levé strany Piecha nezužitkoval, což se povedlo až dorážejícímu Davidu Klimšovi, který z předbrankového prostoru protlačil puk za Petra Hromadu.

O pár chvil později byli Frýdecko-místečtí několikrát velice blízko další brance, ovšem Meidl, Christov ani Aron Chmielewski své příležitosti neproměnili. Posledně jmenovaný se po závaru v brankovišti dostal k bekhendovému zakončení do odkryté branky, jenže Hromada na poslední chvíli zasáhl.

A ZASE TEN KLIMŠA...

Frýdek-Místek na začátku druhé části Zúbkem nabídnutou přesilovku nevyužil, po skončení vsetínského trestu se navíc faulující hráč vrátil z trestné lavice a ihned se řítil na Danečka, který hostující brejk zhatil.

Dvouminutové tresty plynule přibývaly, bránící formace si ale na obou stranách poradily. Opačně tomu bylo až v 33. minutě, kdy na lavici hanby seděl Michal Žák. Domácím se proti čtyřem dlouho nedařilo, po vyražené střele Franka se však na správném místě před brankou ocitl David Klimšaa další dorážkou zdvojnásobil frýdecko-místecké vedení.

Pět minut před koncem prostřední dvacetiminutovky Luka u modré čáry přenechal puk Chmielewskému, jenž si nabruslil na osu hřiště a o pár centimetrů přestřelil hostující klec. Jedna z mála vsetínských šancí se zrodila po chybě Lukáše Danečka, který však své zaváhání při rozehrávce napravil a před dotírajícím Kolaříkem kotouč zalehl.

SNÍŽENÍ FINSTERLEHO NA OSLAVÁCH RYSŮ NIC NEZMĚNILO

Úvod třetí třetiny byl na finálové poměry poněkud klidnější, oba týmy si vyměnily nejeden střelecký pozdrav, ale oba gólmani žádné ošemetnější situace řešit nemuseli.

Jediná vsetínská radost byla k vidění na konci 49. minuty – Kajaba za Danečkovou brankou vybojoval puk a nahrávkou do levého kruhu vyzval ke skórování Lukáše Finsterleho, který přesnou střelou zdramatizoval průběh rozhodujícího finálového duelu.

Vsetínské snaze o vyrovnání mohla pomoct přesilová hra po faulu Radka Meidla, jenže veškeré úsilí zbrzdil další prohřešek v podání hostujícího Lukáše Vrby. Domácí tým hru 4 na 4 zvládl a v dalších minutách se snažil opět odskočit na rozdíl dvou branek. Valaši naposledy výrazněji zahrozili pět minut před koncem zápasu, leč Daneček solidní Slováčkovu bekhendovou střelu betonem vyrazil.

Právě Ondřej Slováček s blížící se koncovkou dvakrát fauloval a znemožnil tím svému týmu zabojovat o vyrovnání. Nic na tom nezměnila ani minutová hra bez brankáře, v níž Rysi hostům nedarovali žádnou větší možnost ke skórování. Vypuklé oslavy Frýdku-Místku byly ještě zastaveny rozhodčími, kteří vrátili časomíru o dvě vteřiny zpět. Domácí každopádně vhazování v obranném pásmu zvládli a radost Rysů tak mohla vypuknout naplno.