Vstupenky online

Vsetín zvládl přestřelku s Porubou a prodlužuje vítěznou sérii!

Tomáš Kopecký, Helena Hegeďová • 11.01.2017

Hokejisté Vsetína zvítězili podeváté v řadě, když na svém ledě ve šlágru kola porazili ostravskou Porubu. Souboj hlavních aspirantů na postup do WSM ligy začali lépe hosté, kteří se po chybě vsetínské obrany ujali ve třiačtyřicáté sekundě hry vedení. Domácí stihli ještě v průběhu první třetiny otočit stav utkání, avšak i druhá perioda se nesla ve vyrovnaném duchu. Rozhodnutí přinesla až poslední třetina, ve které se zelenožlutí prosadili čtyřikrát v rozmezí šesti minut a definitivně převzali kontrolu nad zápasem. Vítězstvím nad druhým celkem tabulky zvýšili vedení na čele již na 24 bodů. Dvěma brankami se blýskla dvojice Jan Kolařík, Adam Hořanský.

2. liga - 32.kolo st 11.1.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC RT TORAX Poruba 2011
8:4(2:1, 2:2, 4:1)

Branky a nahrávky: 14. Šilhavý (Čuřík, Ostrčil), 16. Čech F. (Čuřík, Šilhavý), 22. Mojžíš (Hrazdira), 23. Luka (Kolařík), 41. Kolařík (Kucharczyk, Luka), 42. Hořanský (Čuřík, Šilhavý), 43. Hořanský (Hryciow, Vítek), 47. Kolařík (Kucharczyk, Luka) – 1. Kaluža, 21. Vaněk (Flašar, Zachar), 30. Kafka, 53. Piecha (Sztefek, Kaluža). Rozhodčí: Held – Bubela, Novák. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1810. Střely na branku: 45:25. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 8:3, 8:4.

VHK ROBE Vsetín: Šurý – Jeník, Mojžíš, Hryciow, Janáček, Weintritt, Ostrčil, Stuchlík – Kolařík, Kucharczyk, Luka – Finsterle, Vávra, Zúbek – Čech, Šilhavý, Čuřík – Vítek, Hrazdira, Hořanský.
HC RT TORAX Poruba 2011: Čech J. (od 43. Kubáň) – Slavík, Puškár, Flaśar, Tichý, Kaluža, Bail, Puzič, Adamík – Ballner, Kafka, Piecha, Moskál, Illéš, Kuťák, Zachar, Sztefek, Seidler, Sedlář, Vaněk, Orság.

První branka utkání vzešla hned z první větší akce na straně hostující Poruby. Domácí obrana udělala několik chyb a Marek Kaluža je potrestal trefou nad pravé rameno Šurého. Vsetínu se následně naskytly dvě přesilové hry, ve kterých si Valaši nevedli špatně, neposlouchalo je však zakončení a všechny pokusy končily v okolí branky. Luka vystihl přihrávku mezi Puzičem a Slavíkem, ocitl se v přečíslení s Kucharczykem, který po ukázkovém pasu kotouč netrefil.

Domácím se dlouho nedařilo projít přes střední pásmo, až dostali k dispozici další hru v početní výhodě, kdy vytvořili základ pro střelu Vojtěcha Šilhavého. Vsetínský útočník se trefil střelou po ledě z mezikruží. Na straně Poruby mohl zvyšovat Piecha, když dorážel střelu Kaluži, byl to ale Filip Čech, kdo změnil skóre na tabuli. Jakub Čuřík dovezl kotouč do útočného pásma a nahrál právě na hůl Čecha, který si sjížděl k pravé tyčce a poslal puk za přemisťujícího se gólmana. V závěru třetiny se za vyrovnáním hnali hosté. Flašar na Šurého nevyzrál střelou pod betony a Sztefek netrefil prostor mezi lapačkou a betonem.

Hosté z Ostravy předvedli na vlas stejný úvod do třetiny jako v samém začátku zápasu. Tentokrát to byl Rostislav Vaněk, kdo usměrnil kotouč do brány již 43 sekund po siréně. Vaněk nastřelil z levého kruhu spodní část vzdálenější tyčky, od které se puk odrazil za brankovou čáru. Již za minutu upravoval stav utkání Pavel Mojžíš, který po nahrávce od Davida Hrazdiry prostřelil hostujícího gólmana Jakuba Čecha nad lapačku. Domácí byli stále při chuti a brankář Čech musel lovit puk z branky i v čase 23:00, kdy kotouč mezi jeho betony dostal Vladimír Luka. I následné pokusy patřily Vsetínským. Střela Finsterleho proletěla okolo brankové čáry.

Porubě se naskytla možnost přesilové hry, při výhodě o jednoho hráče však hosté nebezpeční nebyli. Druhý celek tabulky ale dokázal dostat puk potřetí za záda domácího gólmana při hře 4 na 4. Jeden z domácích poslal nedopatřením puk na hokejku Dominika Kafky, ten vymíchal gólmana, naznačil pokus mezi betony. Nakonec si vzal kotouč zpátky a poslal jej kolem levé brusle bezmocného gólmana. Pár vteřin nato mohli Vsacané opět vlastnit dvoubrankový náskok, Čuřík ale v rozhodujícím okamžiku před prázdnou bránou minul. Ve vlastním oslabení se do úniku dostával Sztefek, na poslední chvíli jej dobruslil Jeník. Hostující forvard chtěl i přes to zakončit, jeho záměr byl zmařen domácím brankářem, který mu puk vypíchl.

Pokud začátky prvních dvou třetin patřily Porubě, vstup do třetího dějství ovládli Valaši na sto procent. Radimu Kucharczykovi a Janu Kolaříkovi stačilo 16 vteřin na to, aby předvedli kombinaci s úspěšným zakončením druhého jmenovaného. Tímto gólem spustil Vsetín gólovou smršť. K bližší tyči se po ukázkové přihrávce Jakuba Čuříka trefil Adam Hořanský. Ze třetí třetiny neuplynuly ani tři minuty a Jakub Čech přenechal místo v brance Andreasi Kubáňovi. K tomuto činu jej donutil Adam Hořanský, který se dokázal trefit podruhé během několika vteřin, když se jeho směrem vydala zadovka Hryciowa, Hořanský do ní vložil hokejku a poslal puk pod horní tyčku.

Poruba se snažila dostat do útoku, na rozdíl pěti branek však chytrou střelou mez betony navyšoval Jan Kolařík. Domácí mohli zvýšit svůj náskok v přesilové hře, která nakonec zůstala, i přes dobré střely, nevyužita. Naopak hosté se v početní výhodě radovali. Martin Piecha mohl zvedat ruce nad hlavu po zakončení k levé tyčce. Přesilových her bylo v zápase k vidění opravdu hodně a ani závěr utkání nebyl v tomto ohledu výjimkou. V jedné z posledních početních výhod nastřelil Luka pravou tyčku Kubáňovy branky. V poslední minutě se do brankoviště tlačit hostující Sztefek, ani on však soupeřova gólmana nepřekonal a skóre zůstalo takové, jaké ve 53. minutě určil hostující Piecha.

Ohlasy k utkání

Roman Kotala (asistent trenéra HC RT TORAX Poruba 2011): Dneska jsme začali výborně, hned z první šance jsme se dostali do vedení, ale bohužel se nám ho v první třetině nepodařilo udržet. Dostali jsme dva zbytečné góly. Nástup do druhé třetiny jsme měli opět výborný, srovnali jsme, ale za dvě minuty jsme prohrávali o dva góly. Myslím si, že první a druhá třetina byly v celku vyrovnané. Stáhli jsme to na 4:3 a před poslední třetinou jsme věřili, že jsme tady schopni něco uhrát. Bohužel jsme za nějaké tři minuty dostali čtyři góly. S takovými hrubkami, jaké jsme předvedli na začátku třetí třetiny, tady prostě nejde vyhrát. Po zásluze jsme dostali 8 gólů a Vsetín po zásluze vyhrál.

Jiří Dopita (trenér VHK ROBE Vsetín): Jsme rádi za tři body, ale určitě se toto utkání nevyvíjelo, tak jak jsme chtěli. Dělali jsme zbytečné chyby. Gólů jsme dali celkem hodně, ale také jsme hodně inkasovali. Z tohoto pohledu ta spokojenost není taková, ale jsme rádi za tři body.



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov