Vstupenky online

Jastrzebie na Vsetín nestačilo, z Lapače si odváží bůra

Pavel Tajzler, Kristýna Guricová • 25.08.2016

Vsetínští hokejisté se v parném čtvrtečním odpoledni představili podruhé v přípravě na vlastním ledě. Tentokrát změřili síly s polským extraligovým týmem JKH GKS Jastrzebie. Zápas se od úvodních vteřin hrál podle vsetínských not, což jde nejlépe vidět na jednoznačném výsledku. Vsetínským fanouškům se poprvé po svém návratu na Lapač představil Radim Kucharczyk, který zaznamenal gól a dvě asistence. Úspěšný zápas prožil také Lukáš Finsterle, jenž se postaral o dvě branky a k tomu přidal ještě jednu nahrávku.

Příprava - přát. čt 25.8.18:00
VHK ROBE Vsetín
JKH GKS Jastrzębie
5:1(2:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 3. Kucharczyk (Žák, Finsterle), 11. Finsterle (Čuřík), 23. Finsterle (Kucharczyk, Čuřík), 36. Vávra (Kucharczyk, Šjafotdinov), 53. Čech (Kolařík, Zúbek) – 41. Nalewajka (Bigos). Rozhodčí: Škrobák. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 780. Střely na branku: 30:11. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.

VHK ROBE Vsetín: Hromada – Mojžíš, Žák, Kobylík, Janáček, Vrba, Hryciow, Bílek, Vrána – Kucharczyk, Čuřík, Finsterle – Zúbek, Čech, Kolařík – Pokorný, Šjafotdinov, Vávra – Hořanský, Šilhavý, Daněk.
JKH GKS Jastrzębie: Fučík – Giminski, Bigos, Charvát, Látal, Polinin, Kubeš, Matusik – Laszkiewicz, Pas, Nalewajka L., Komínek, Jarosz, Swierski, Orsak, Kulasz, Nalewajka R., Bryk, Bichta, Pelaczyk.

V utkání proti Jastrzebie se poprvé po svém návratu do vsetínského dresu představil Radim Kucharczyk. A byl to právě tento zkušený útočník VHK, kdo při svém druhém střídání otevřel skóre zápasu. Radim Kucharczyk se protáhl obranou polského týmu, napoprvé ještě hostujícího gólmana neprostřelil, puk si však pohotově dojel a po ledě ho doklepl do sítě. I v dalších minutách Vsetín diktoval tempo hry. V 9. minutě mohl zvýšit Čuřík, zblízka však napálil pouze břevno hostující svatyně.

Chuť si však Valaši spravili v přesilovce o chvíli později. Lukáš Finsterle nabral rychlost u pravého mantinelu, natlačil se až před brankářeFučíka a pohotově zakončil. Valaši poté lehce zvolnili a Jastrzebie bylo ve 14. minutě blízko snížení. Ve vůbec první nebezpečné akci hostů, dostal puk před odkrytou branku Laszkiewicz, v ideální pozici však mířil těsně vedle. V závěru třetiny si ještě oba týmy vyzkoušely přesilovku, skóre se však již neměnilo. Do kabin tak odcházely týmy za stavu 2:0 ve prospěch domácího VHK Robe Vsetín.

Do druhé periody vstoupil polský tým aktivně. Už po třech minutách ale jeho nadšení zchladila krásná akce prvního vsetínského útoku. Puk putoval po ose Čuřík - Kucharczyk až k Lukáši Finsterlemu a ten neměl problém uklidit puk do odkrytého koutka branky. O necelou minutu později mohli hosté odpovědět, Komínek ale v samostatném úniku trefil pouze tyč za Hromadovými zády.

V dalších minutách Vsetín nadále diktoval tempo hry a vytvářel si další šance. Ve 27. minutě měl hned dvě tutovky Kolařík, pokaždé ale ztroskotal na výborném Fučíkovi a ve 35. minutě nepřekonal hostujícího brankáře ani uniknuvší Pokorný. O chvíli později se však již domácí dočkali. S chutí hrající Kucharczyk nabil Tomáš Vávrovi na mezikruží a ten prudkou střelou nedal Fučíkovi šanci. I druhá třetina tak skončila dvoubrankovým vítězstvím Vsetína.

Do třetího dějství vstoupil polský tým přesilovkou, která se navíc po minutě hry zdvojnásobila. Výhody pět na tři dokázalo Jastrzebie využít, když puk odražený od zadního mantinelu doklepl za Hromadova záda Lukasz Nalewajka. Hned vzápětí to mohlo být už jen o dvě branky, pohotová teč jednoho z polských útočníků ale skončila na tyči Hromadovy svatyně. S postupujícími minutami se Valaši znovu chopili iniciativy, dlouho se jim však nedařilo překonat dobře chytajícího Fučíka.

Až v 53. minutě se dočkal Filip Čech, který zblízka zakončil rychlou souhru s Kolaříkem a Zúbkem. V závěrečných minutách se ještě polský celek snažil o zkorigování výsledku, v několika nadějných příležitostech však Hromadu nepřekonal. Vsetín tak vyhrál i ve druhém domácím přípravném zápase, Jastrzebie zdolal zaslouženě 5:1.

V pozápasovém penaltovém rozstřelu si hosté alespoň mírně zlepšili náladu, když zvítězili 1:0. Jediným úspěšným střelcem byl Laszkiewicz.

Ohlasy k utkání

Róbert Kaláber (Trenér JKH GKS JASTRZĘBIE) - Dnes byl soupeř o hodně lepší ve všech činnostech. Zaslouženě vyhrál, protože jsme si vypracovali málo gólových příležitostí, a i když jsme si je vypracovali, tak jsme měli problém se zakončením. Soupeř nás asi nejvíce převyšoval v osobních soubojích a v tom byl jednoznačně lepší, takže mu gratuluji k vítězství.

Luboš Jenáček (Trenér VHK ROBE VSETÍN) - Další přípravný zápas, druhý vítězný. Myslím si, že nás příští týden čekají těžší soupeři, zápasy. Tento duel nám ale určitě něco ukázal o našich hráčích i celkové hře. Možná tím, že je venku teplo, tak ten led byl o něco horší, takže i to mělo vliv na některé akce, které mohly být zakončeny gólem, ale bohužel nám to odskočilo. Jen škoda té nuly. Peťa mohl mít nulu, ale dostali jsme gól při oslabení 5 na 3. Myslím si, že když budeme pracovat na hře, tak se bude mužstvo postupně zlepšovat.



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov