Vstupenky online

Důležité vítězství! Vsetín skolil Vlky z Jablonce nad Nisou

Radek Bařina, Jan Tajzler • 07.04.2017

Historicky poprvé se střetly celky Vsetína a Jablonce nad Nisou. Nesmírně důležité utkání pro další vývoj kvalifikace o WSM Ligu započali domácí Valaši náporem, ale Vlci statečně odolávali. Až v závěru 1. třetiny rozjásal více než 5000 diváků Kucharczyk. Vsetín v prostředním dějství zařadil vyšší rychlostní stupeň a brzy odskočil do tříbrankového trháku. Zbytek utkání si Vsetínští s přehledem pohlídali, a můžou tak vyhlížet první kvalifikační odvetu s Havlíčkovým Brodem, která se na Lapači odehraje v neděli od 17:30 a asi není třeba dodávat, že půjde o velmi důležité body.

2. liga - KF pá 7.4.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Vlci Jablonec nad Nisou
5:0(1:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 19. Kucharczyk (Kolařík), 22. Šilhavý (Ostrčil), 25. Čech (Finsterle), 46. Šilhavý, 51. Vávra. Rozhodčí: Mikula, Dědek – Hanzlík, Rožánek. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5200. Střely na branku: 53:24. Průběh utkání: 5:0.

VHK ROBE Vsetín: Šurý – Jeník, Mojžíš, Janáček, Ostrčil, Čech, Hryciow, Stuchlík – Kolařík, Vávra, Kucharczyk – Finsterle, Pokorný, Zúbek – Kajaba, Šilhavý, Čuřík – Vítek, Daněk, Hořanský – Hrazdira.
HC Vlci Jablonec nad Nisou: Stejskal – Moravec, Pilař, Čechura, Pavlů, Zeman, Žalud, Hubáček – Nevyhoštěný, Bříška, Havlas, Homolka, Demel, Brabec, Mulač, Prokeš, Frk, Gecko, Švík.

Do utkání s Jabloncem přeskupil Vsetín formace, první minuty duelu však přinesly spíše opatrnou oťukávanou. První vážnější šanci si vypracoval v šesté minutě vsetínský Šilhavý, jeho dorážku z bezprostřední blízkosti ale lapil gólman Stejskal. V přibývajícími minutami začala valašská převaha narůstat, domácí však dlouho nemohli najít klid v zakončení. V osmé minutě neuspěl Pokorný, který se šikovně protáhl přes obránce a o čtyři minuty později se neradoval ani Vítek, který se po nádherném pasu Ostrčila řítil sám na Stejskala, ovšem ani nadvakrát na gólmana hostů nevyzrál.

Jablonečtí se v první třetině prezentovali aktivní obrannou hrou a díky dobrému napadání si vytvořili několik náznaků příležitostí. S těmi si ale bez větších problémů poradil gólman Šurý. Když už to pomalu začínalo vypadat, že přes výraznou střeleckou převahu VHK půjdou oba celky do kabin za bezbrankového stavu, opřel se do Kolaříkovy přihrávky Radim Kucharczyk a z mezikruží zamířil neomylně k tyčce. Po dvaceti minutách tak vedl Vsetín 1:0.

Jestliže v úvodní třetině Vsetín diktoval tempo hry, v té druhé byla jeho převaha místy až drtivá. První vteřiny tomu přitom příliš nenasvědčovaly. Po zaváhání domácí defenzívy se totiž k nebezpečné střele z křídla dostal Bříška, Šurý byl ale pozorný. O minutu později už branka padla a radoval se z ní po střechu zaplněný Lapač. Ostrčil poslal zpoza své branky exkluzivní pas na útočnou modrou, kde se kotouče chopil Vojtěch Šilhavý a svůj únik zakončil bezchybným bekhendovým blafákem. Za další dvě minuty už to bylo 3:0. Filip Čech práskl na modré do puku a Stejskal jeho projektil objevil až v síti.

Od této chvíle už bylo na ledě pouze jediné mužstvo. Z festivalu velkých gólových šancí už ale v prostřední dvacetiminutovce branka nepadla. Finsterleho totiž vychytal Stejskal, Kucharczyk v přesilovce minul prázdnou bránu a v závěru periody neuspěli ani střílející Zúbek a dorážející Šilhavý – oba totiž skvělými zákroky zneškodnil jablonecký muž s maskou.


Ani ve třetím dějství se obraz hry nezměnil. Vsetín utkání plně kontroloval a na hostech bylo znát, že jim stále víc docházejí jak fyzické, tak i psychické síly. Ve čtyřicáté šesté minutě navíc jejich mizérii zvýraznil Vojtěch Šilhavý, jehož prudký pas z rohu do brankoviště si vracející se bek Jablonce srazil do brány. Na opačné straně hřiště byli jablonečtí takřka bezzubí. Jedinou nebezpečnější šanci měl na svědomí Nevyhoštěný, který se z levého křídla řítil na Šurého, domácí brankář ho ale vychytal.

Poslední gólový výbuch radosti zazněl na Lapači v polovině závěrečné periody. Kucharczyk důrazným napadáním vybojoval puk pro Tomáše Vávru, který si obhodil obránce a poté bekhendovou střelou uklidil puk pod břevno. V závěru zápasu ještě útočil na hattrick Šilhavý, který ale ve velmi dobré příležitosti neuspěl a stejně se vedlo také Čuříkovi, Kajabovi či Hrazdirovi. Ten ve třetí třetině zasáhl do zápasu a jeho hlad po hokeji byl nepřehlédnutelný. Vytvořil si hned několik střeleckých šancí, výborného Stejskala ale překonat nedokázal. Mrzet to však Valachy nemuselo. Jablonec porazili jednoznačně 5:0 a vzhledem k průběhu hry se dá říct, že tento výsledek je pro hosty ještě poměrně milosrdný.

Ohlasy k utkání

Jiří Dopita (VHK ROBE Vsetín): Samozřejmě jsme rádi za důležité vítězství. Ze začátku jsme byli celkem nervózní, ale od druhého gólu byli kluci v klidu a hráli uvolněněji. V neděli to musíme určitě zvládnout a pak to bude na dobré cestě.

Tomáš Demel (HC Vlci Jablonec nad Nisou): Těžko se mi to hodnotí. Vsetín nás přetlačil a měl pořád puk na hokejce. V takových situacích umíme hrát, útočíme z brejků, ale dnes jsme na to už neměli síly a Vsetín zaslouženě vyhrál.