Vstupenky online

Druhá třetina rozhodla o premiérovém vítězství Vsetína ve WSM Lize

Jan Tajzler, Helena Hegeďová • 09.09.2017

Velký den pro vsetínský hokej nastal 9. září 2017, kdy se do Vsetína po deseti letech navrátila profesionální soutěž. Vsetín přivítal na svém ledě Ústí nad Labem. Více než tři tisíce diváků vytvořili úžasnou atmosféru, ve které byli v první třetině svědky svižného a vyrovnaného hokeje. Utkání otevřel Vsetín zásluhou Podešvy, a i když se Ústeckým podařilo na tuto branku zareagovat, do vedení se v utkání vůbec nedostali. Rozhodnutí přinesla prostřední perioda, ve které Vsetín odskočil na rozdíl tří branek a zbytek utkání už si pohlídal, díky čemuž může oslavit zisk prvních tří bodů ve vyšší soutěži.

WSM liga - 1. so 9.9.16:00
VHK ROBE Vsetín
HC Slovan Ústí nad Labem
5:2(2:1, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Podešva (Slováček), 18. Pokorny (Holomek), 27. Markovič (Kucharczyk, Březina), 30. Březina (Frolo, Markovič), 47. Dundáček (Slováček) – 5. L. Volf (M. Vágner, Markulinec), 49. Melka (Macek, Bernad). Rozhodčí: Fiala, Koziol – Adamec, Poruba. Vyloučení: . Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3042. Střely na branku: 36:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2.

VHK ROBE Vsetín: Horčička – Frolo (A), Ostrčil, Teper, Holomek, Janáček, Dundáček – Markovič, Kucharczyk (A), Březina – Slováček, Podešva (C), Vávra – Kajaba, Šilhavý, Vrána – Hořanský, Pokorny, Karafiát.
HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup – Bernad, Husák, Vl. Brož, M. Vágner (C), Hes, M. Zdvořáček, Vaněk – Macek, Roubík (A), Melka – D. Merta, Vrdlovec (A), L. Volf – Gengel, Severa, P. Kousal – Mical, Markulinec.

První vsetínská střela na branku skončila prvním prvoligovým gólem Valachů. Martin Podešva se trefil z mezikruží a puk se štěstím propadl až za záda ústeckého gólmana. Domácí však svému soupeři záhy nabídli přesilovou hru a Slovan tak mohl srovnat krok. Lukáš Volf poslal puk rovněž z mezikruží, zamířil však do levého horního rohu, který přesně trefil, a dostal tím utkání do stavu 1:1.

Herní tempo bylo opravdu vysoké, oba celky se dokázaly rychle dostat do útočné třetiny a střely jim také nebyly cizí. Vsetín ke konci třetiny přeci jen převzal otěže zápasu, z čehož domácí celek, hnán skvělými fanoušky, vytěžil další branku. Dominik Pokorný se dokázal dostat přes soupeřovu obranu a poslal kotouč lehkou střelou do horních pater branky. Vzápětí mohl z mezikruží srovnat Bernad, s jeho pokusem na lapačku si Horčička poradil.

V úvodu druhé dvacetiminutovky mohli Valaši těžit z dvojnásobné přesilové hry, když se na trestné lavici sešli Volf s Melkou. Střeleckou aktivitou se v početní výhodě prezentoval Teper, ani jedna z jeho střel ale v brance neskončila. A pokud byl obránce Teper vidět na modré, v blízkosti brankoviště nešlo přehlédnout útočníka Jaroslava Markoviče, který přidal třetí branku Vsetína. Valaši vyhráli vhazovaní na pravém kruhu útočného pásma, nejprve kotouč chvíli podržel Březina, předal jej Kucharczykovi, který si počínal rovněž tak. Nakonec puk skončil na hokejce Markoviče a slovenský forvard vyslal od mantinelu nečekanou střelu, na kterou již Soukup nestačil zareagovat.

Domácí byli ve druhé třetině jasně lepším celkem a dařilo se jim držet soupeře pod tlakem. Jejich počínání se ve 30. minutě přeměnilo na další branku. Přesilovkovou kombinaci zakončil od levé tyčky David Březina, když do brány dostal odražený puk. Početní výhoda se dostala také Slovanu, hosté ale zahrozili až po jejím skončení. Vrdlovec se dostal do přečíslení s Kousalem a podařilo se mu také vystřelit, na pohotového Horčičku ve vsetínské brance ale nevyzrál. Z ústeckých obránců šly střely nejlépe Zdvořáčkovi.

Začátek třetí třetiny moc útočné akce nepřinesl a hra se odehrávala především mezi modrými čarami. Jako první se osmělil Dundáček a od modré vypálil pro jistotu hned dvakrát za sebou. Obě strany se těžce dostávaly do útoku, častěji se to dařilo hostům z Ústí nad Labem. Vsetínští však nechtěli zůstávat pozadu, a když už se jim nedařilo vytvořit tlak, vysílali jednotlivce ze svého celku do úniku. Ve 47. minutě byl Vsetínu udělen trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Valachům se okamžitě podařilo dostat puk do středního pásma a ve vlastním oslabení se do přečíslení vydal Ondřej Slováček s Filipem Dundáčkem. Souhra těchto dvou útočníků byla natolik přesná, že před druhým jmenovaným stála jen prázdná branka a Dundáček již se zakončením neměl problémy.

Ústí ale přesilová hra nakopla, hosté se prosadili hned po jejím skočení. Z levého kruhu se po kombinaci započaté v přesilovce trefil Antonín Melka. Hostující celek výrazně přidal na aktivitě, domácí zvolnili. Holomek nedovoleně zastavil Vrdlovce, nařízeno bylo trestné střílení. Ústecký hráč zvolil zakončení k tyčce, Horčička si s nájezdem poradil a další snížení Slovanu nepovolil. Ke konci zápasu se kotouče chopili domácí a zápas se dohrál v pomalejším tempu v jejich režii. Navýšit skóre se pokusil ještě Vávra, na druhé straně to na Horčičku zkusil Bernad. Ani na jedné straně už ale branka nepadla a domácí si po vítězství o tři branky připsali první tři body do tabulky.

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (Vsetín): Se ziskem bodů i výkonem jsme spokojení. Po zásluze jsme dokázali zvítězit. Ústí od začátku hrálo obranně a snažilo se využívat rychlých přechodů do útoku, naštěstí nás několikrát v těchto situacích podržel Luboš Horčička, který zlikvidoval mnoho šancí. První třetina byla hodně ulítaná, pro hráče to bylo těžké. Jsou zde velká očekáváni a všichni jsme si vědomi, že start do sezony je hodně důležitý. Naštěstí jsme to zvládli, hodně nás podpořili také fanoušci. Je krásné v takové atmosféře hrát, žene to dopředu, a hráčům to dodává sebevědomí. Sezona je ale teprve na začátku, první vítězství je skvělé, ale nyní nás čekají Karlovy Vary, které ukážou sílu našeho týmu. 

Tomáš Mareš (Ústí nad Labem): První třetinu jsme hráli dobře, sice jsme ji prohráli 1:2, ale dařilo se plnit to, co jsme si v kabině řekli. Je jen škoda, že se nám nepodařilo vstřelit žádnou další branku. Ve druhé třetině jsme nechali domácí odskočit na tři góly a oni už si to poté pohlídali. Udělali jsme mnoho chyb, domácí je dokázali potrestat, a to rozhodlo zápas. Po snížení na 2:5 jsme mohli zápas zdramatizovat, bohužel se nepodařilo proměnit nájezd. Ve Vsetíně je bouřlivé prostředí, špatně se zde soupeřům hraje. Určitě nebudeme poslední, kdo tady prohrál. 



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 12:15 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
HC Meteor Třemošná