Vstupenky online

Vsetín marně dotahoval tříbrankovou ztrátu, Přerovu podlehl 1:3

Tomáš Kopecký, Helena Hegeďová • 20.09.2017

O první klopýtnutí Valachů na domácím stadionu se postarali přerovští Zubři. Ti otevřeli skóre utkání již ve třetí minutě, kdy střelou z rohu kluziště zaskočil Horčičku Kratochvíl. Zelenožlutí mohli využít nedisciplinovanosti hostů, ale ani v dlouhé přesilové hře pět na tři nedokázali skórovat. Hosté je pak potrestali dalšími dvěma brankami, a když už vedli 3:0, zdálo se, že je rozhodnuto. Jiskřičku naděje ještě vykřesal v 54. minutě Janáček, který dopravil kotouč za Klimešova záda. Tato branka Vsetínské nakopla a domácí se snažili o zvrat, ani závěrečná hra bez brankáře už však k žádnému dalšímu gólu nevedla.

WSM liga - 4. st 20.9.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC ZUBR Přerov
1:3(0:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 56. Janáček (Kucharczyk, Slováček) – 3. Š. Kratochvíl (Navrátil), 23. Pala (Šlahař, Fořt), 54. Dvořák (Běhal). Rozhodčí: Luczków, Kašík – Špringl, Zídek. Vyloučení: 4:9, navíc Frolo (Vsetín) 10 minut osobní trest – Š. Kratochvíl (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 31:25. Diváci: 3348. Průběh utkání: 0:3, 1:3.

VHK ROBE Vsetín: Horčička – Frolo, Ostrčil, Janáček, Teper, Dundáček, Holomek – Březina, Kucharczyk, Markovič – Vávra, Podešva, Slováček – Finsterle, Šilhavý, Hořanský – Klímek, Pokorny, Vrána.
HC ZUBR Přerov: Klimeš – M. Novotný, Valenta, Malina, O. Horák, Pala, Běhal – Milan Procházka, Pšurný, Fořt – Plášek, T. Sýkora, Koblar – Šlahař, Berger, F. Dvořák – Goiš, Š. Kratochvíl, Navrátil.

V úvodu zápasu se větší útočnou aktivitou prezentovali hosté a z pobytu v útočném pásmu vytěžili už ve třetí minutě gólovou střelu. Při nepozornosti domácích se podařilo Šimonu Kratochvílovi prosadit k levé tyčce a čtvrtá formace Zubrů tak mohla na ledě slavit. Přerov první branka v utkání ještě více nakopla a stále se hrálo v obranném pásmu domácích. Také Valachům se po inkasované brance podařilo dostat za útočnou modrou čáru, všechny pokusy ztroskotaly na Klimešovi. 

Uprostřed prvního dějství mohli Zubři navýšit své vedení v přesilové hře, když byl Podešva vyloučen za hákování. Domácí si ale v početní nevýhodě vedli na výbornou a dařilo se jim kotouč vyhazovat. Před vyloučením na druhé straně v 16. minutě, se ke vsetínské brance řítil Plášek. Před Horčičkou byl sám, ale nakonec netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Ani přesilová hra Vsetína nebyla úspěšná, a tak se šlo do kabin za stavu 1:0 pro hostující Přerov.

Stejně tak, jak přišla gólová střela ve třetí minutě prví třetiny, přišla ve stejném čase i na začátku druhého dějství. Puk se dostal na modrou čáru k obránci Radomíru Palovi, a ten propálil vsetínského gólmana Horčičku pod vyrážečku. Vsetínu se i přes pobyt v útočné třetině nedařilo kombinovat, jejich útočné snažení mohla povzbudit přesilová hra po vyloučení Sýkory. Tuto, ale ani další ze tří přesilovek však domácí neproměnili. Vsetínští si zahráli necelé dvě minuty v pěti proti třem, po ztrátě kotouče u mantinelu si do středního pásma najel Fořt a nebylo pro něj problémem, aby se dostal až do mezikruží útočného pásma a zakončil. Vsetínský gólman zakročil proti pokusu z úniku betony. 

Hosté přečkali minutu a třiapadesát vteřin ve třech a opět se nahrnuli do útočné třetiny. Z tlaku před brankou domácích se dostal Slováček, napodobil počin svého soupeře v oslabení, a vydal se do úniku. Nebezpečnou situaci se vydal hasit Horák, počínal si však nedovoleně a proti Zubrům bylo nařízeno trestné střílení. Klimeš ale pravděpodobně věděl, co má od šikovného vsetínského útočníka čekat a nenechal se ničím rozhodit. Po Slováčkově pokusu tedy na tabuli stále svítilo skóre 0:2. Jedna z přesilových her se Vsetínu naskytla také ke konci prostřední třetiny. Blízko prvního zásahu Vsetína byl Březina, který z pomezí brankoviště trestuhodně netrefil odkrytou branku. Hráč z první útočné formace byl blízko gólu také několik sekund před zazněním sirény, v tomto okamžiku nastřelil Březina tyčku.

Utkání provázela řada vyloučení a ani třetí třetina nebyla výjimkou. V jejím úvodu se provinil Procházka, přesilovková kombinace vypadala slibně, vidět byli Podešva se Slováčkem, na modré čáře dobře pracoval Teper. Vsetínští se snažili, branka však ne a ne přijít. Obrana Přerova, ať už při hře 5 na 5 nebo v oslabení, nenabídla soupeři žádnou skulinku a výborným výkonem se prezentoval také gólman Lukáš Klimeš. Když se Vsetínu nepodařilo využít žádnou z početních výhod, vzali to na sebe Hanáci. Již úvod do jejich přesilové hry mohl být gólový, a to při souhře Pláška a Sýkory. Druhého jmenovaného vychytal zákrokem lapačkou nad brankou Horčička. Branku minul také Šlahař, Filip Dvořák už se však nemýlil. Po Běhalově pokusu od modré se puk dostal na hokejku připraveného Dvořáka, který přesnou střelou do vzdálenějšího horního rohu pojistil vedení Přerova. 

Když už se vsetínští fanoušci nedočkali branky, musela je potěšit alespoň šarvátka mezi Frolem a Kratochvílem, kdy oba aktéři shodili rukavice, a nakonec skončili na ledě. Oba hráči dostali dvouminutový trest spojený s osobním desetiminutovým trestem, a tak se hrálo opět 5 na 5. O minutu později byl však vyloučen přerovský obránce Novotný. Byla to poslední přesilová hra v utkání s domácí ji symbolicky využili. V 56. minutě vstřelil jedinou branku Vsetína Martin Janáček, který procpal kotouč od pravé tyčky mezi Klimešovy betony, čímž mu vzal čisté konto. Ke konci zápasu se ještě Valaši pokoušeli o vyrovnání, a to při hře bez brankáře. Domácí v powerplay nebyli bez šance, kýžené branky se však nedočkali a v souboji s odvěkým rivalem padli.

Ohlasy k utkání

Jiří Dopita (Vsetín): První dvě třetiny byly z naší strany špatné. Skóre 0:2 bylo pro nás v tu chvíli milosrdné. Až ve třetí části naše hra už trochu vypadala. Začali jsme mít lepší pohyb, šlo vidět větší nasazení, ale jinak první dvě třetiny byly opravdu špatné. Z našeho pohledu jsme měli zbytečný respekt. Kluci si na takové zápasy musí zvyknout, protože je tu dost těch, kteří vloni hráli druhou ligu. Je to škoda, protože žádný tlak na nás vyvíjen není. Přerov zvítězil zcela zaslouženě.

Petr Dočkal (Přerov): Hráčům musíme poděkovat za předvedený výkon. Jasně jsme si stanovili taktiku, kterou všichni dodrželi. Hodně nás podržel vynikající brankář Klimeš a samozřejmě také obrovská podpora od našich fanoušků, kteří přijeli ve velkém počtu. Na Vsetínu možná bylo trošku vidět předchozí nepovedené utkání na Kladně. Zápas se lámal ve druhé třetině, kdy jsme hráli několik oslabení, ale vedení jsme si pohlídali.



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava