Vstupenky online

Vsetín podlehl pražské Slavii, rozhodly přesilové hry

Jan Tajzler, Helena Hegeďová • 25.09.2017

Po deseti letech zavítala na vsetínský Lapač pražská Slavia. Valaši toužili v domácím prostředí zlomit sérii tří porážek, ale opět v úvodu na domácím ledě inkasovali, když početní výhodu využil Drtina. Vsetínu se naopak přesilové hry nepodařilo vylepšit ani v dnešním utkání a Pražané do konce první třetiny udeřili ještě jednou. V prostředním dějství Vsetínští zahodili možnost jít do kontaktu ve dvojnásobné početní výhodě, naopak Sešívaní své skóre navýšili. Ve zbytku utkání Pražané pohodlně hlídali náskok a odskočili až na 0:5, Vsetín však bojoval až do konce a skóre v závěru kosmeticky upravil. Na povedeném závěru by mohl vsetínský tým stavět do dalších utkání.

WSM liga - 6. po 25.9.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Slavia Praha
2:5(0:2, 0:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 58. Hruška (Markovič, Kajaba), 59. Březina (Slováček) – 4. Drtina (Novák), 20. Novák (Drtina, Doležal), 38. Novák (Kasík, Jankovský), 47. Doležal (Nedvídek, Drtina), 56. Doležal (Šagát, Drtina). Rozhodčí: Obadal, Doležal – Bryška, Novák. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 3108. Střely na branku: 32:33. Průběh utkání: 0:5, 2:5.

VHK ROBE Vsetín: Šurý – Frolo, Ostrčil, Teper, Janáček, Hryciow, Dundáček – Březina, Hruška, Kucharczyk – Markovič, Vávra, Slováček – Finsterle, Pokorný, Hořanský – Karafiát, Šilhavý, Kajaba.
HC Slavia Praha: Frodl – J. Drtina, J. Novák, Ryzák, Kasík, Kolařík, A. Růžička – L. Krejčík, Nedvídek, Z. Doležal – Kubica, Šagát, M. Kadlec – Jankovský, Šafránek, M. Ondráček – Krliš, Furch, Šmerha.

Valaši se od začátku snažili přejít do útoku, jejich marné pokusy ještě umocnilo oslabení – Slavia hrála po vzájemném vyloučení a jednom menším trestu na straně Vsetína 4 na 3. Když se však střela Jiřího Drtiny ocitla za zády Šurého, byli sešívaní již v pěti a na trestné lavici seděl pouze Hryciow. Vsetín měl několik šancí na srovnání, ale také na druhé straně musela obrana hasit nebezpečnou akci, když se v brejku ocitl Doležal. V početní výhodě si zahráli i domácí, jejich kombinace však úspěchem neskončila. Přesilové hry se nakonec ukázaly být alfou a omegou celého zápasu.

Fanoušky ale vtáhla do hry také bitka Ryzáka s Frolem. V pěstním souboji byl úspěšnější hráč hostujícího celku, oba si pak odnesli trest do konce utkání. Ve stejný čas, kdy šli oba aktéři do kabin, byl vyloučen jiný ze vsetínských obránců a Slavii tak nemusel nikdo dlouho vybízet k tomu, aby 17 sekund před koncem prvního dějství navýšila svůj hubený náskok. Přesilovková kombinace byla zakončená střelou Jana Nováka od modré čáry, kterou nekompromisně poslal puk za brankovou čáru.

Právě Novák se stal prvním vyloučeným druhé třetiny a krátce nato za ním na trestnou lavici putoval také Kolařík. Vsetín se mohl dotáhnout v přesilovce 5 na 3. Domácí však přehnaně kombinovali, střelecky se ale prezentovala dvojice Teper – Dundáček, která se v této přesilové hře sešla u modré čáry. Valaši dvojnásobnou početní výhodu nevyužili, v gólové šanci se ale objevili ve vlastním oslabení, kdy se do přečíslení vydal Vávra se Slováčkem. Domácím se však kromě přesilových her nedařily ani nahrávky a zakončení. Naopak Slavia se bez problémů dostávala do útočné třetiny a kombinovala. Branku jako přes kopírák vstřelil Jan Novák. Třetí gól Slavie, třetí gól od modré čáry.

V začátcích poslední třetiny chtěli domácí při třígólové ztrátě ofenzivně zabojovat, hosté jim však nepovolili delší pobyt v jejich pásmu, a to ani v přesilové hře. Slavia si nenechala zápas vzít a ve 47. minutě navyšoval na 4:0 z pohledu hostů Zdeněk Doležal. Při jeho průniku vsetínským pásmem se k němu nestihl vrátit nikdo z Valachů a Doležal zasadil puk k levé tyčce. Vsetínu se nedařily přihrávky a v klíčových momentech u domácích nestálo ani štěstí. Do přečíslení se vydali Finsterle s Hořanským, prvně jmenovaný posílal z mezikruží přihrávku z otočky, puk jej však úplně neposlechl a najednou byli na kotouči opět hosté.

Čtyři a půl minuty před koncem třetí třetiny byl za vysokou hůl vyloučen Karafiát, což bylo dalším hnacím motorem pro hosty z Prahy. Střela Zdeňka Doležala skončila v horním rohu vsetínské branky. O radost vsetínských fanoušků se v 58. minutě postaral Radim Hruška, když se k němu v signalizované výhodě dostal vyražený kotouč. Na střelu Jaroslava Markoviče od levé tyčky ještě Frodl stačil, Hruškova dorážka z pomezí brankoviště už ale své místo za jeho zády našla. Na Lapači neskončily oslavy z prvního gólu, a už se domácí příznivci mohli radovat znovu. Tentokrát to byl David Březina, kdo na gólmana Slavie vyzrál střelou z levého kruhu. Nemusela to však být poslední branka utkání. Duo Doležal – Nedvídek, z první útočné formace hostů, se dostalo do přečíslení. Prudkou střelu druhého jmenovaného ukryl Šurý v lapačce, čímž uhasil poslední velkou šanci v utkání.

Ohlasy k utkání

Jiří Dopita (Vsetín): Dnes se nám to nehodnotí dobře. Věřili jsme, že po bodu v Litoměřicích, kde jsme neodehráli špatné utkání, se v domácím prostředí trochu zvedneme a budeme hrát líp. Hráli jsme ale zakřiknutě a bez pohybu. Ne, že by bylo všechno špatně, byly tam i takové okamžiky, kdy to vypadalo celkem slušně. Možná by se něco změnilo, kdybychom dali gól z přesilovky 5 na 3, ale v tom byl dnes také rozdíl. Přesilové hry, jejich využití, střelba na branku, všechno tohle děláme strašně složitě. Trénujeme to, ale v zápase se to nedaří přetavit na gól. V minulém utkání jsme sice neměli ani jednu přesilovku, ale to nás neomlouvá, měli jsme málo pohybu a ten zápas z naší strany nebyl dobrý.

Jan Srdínko (Slavia): Věděli jsme, že Vsetín je houževnatý tým a bude v tomhle prostředí určitě hodně bojovat. Pro nás bylo strašně důležité podržet si začátek utkání. Jsme taky rádi za to, že se nám vyvedly i přesilové hry. Kromě posledních dvou minut jsme podali parádní týmový výkon, samozřejmě podpořený skvělým Frodlem.



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava