Vstupenky online

Valachům nevyšla poslední třetina a z Prostějova jedou nakonec s prázdnou

Kristýna Zigmundová • 04.10.2017

Do utkání vstoupil Vsetín naprosto bravurně. Po první třetině vedli Valaši 0:2 a byli si jistí výhrou. Ve druhém dějství se ale Prostějov střelecky probudil a podařilo se mu vyrovnat. V poslední třetině dostal David Březina svým druhým gólem Vsetín do vedení, které ale bohužel Valaši neudrželi a v samotném závěru rozhodli domácí dvěma brankami o konečném výsledku 5:4.

WSM liga - 9. st 4.10.18:00
LHK Jestřábi Prostějov
VHK ROBE Vsetín
5:4(0:2, 3:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 26. Fiala (M. Drtina, Venkrbec), 31. Starý (Divíšek, M. Drtina), 37. Nouza (Venkrbec), 55. Horyna (Divíšek), 57. Švec (M. Drtina) – 4. Vávra (Slováček, Podešva), 9. Frolo (Březina, Hruška), 30. Březina (Frolo, Markovič), 45. Březina (Hruška, Markovič). Rozhodčí: Dědek, Kopeček – Bosák, Otáhal. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 25:30. Průběh utkání: 0:0, 0:2, 1:2, 1: 3, 3:3, 3:4, 5:4.

LHK Jestřábi Prostějov: Neužil – D. Kolář, Žovinec, A. Holík, Horyna, M. Drtina, Mikliš – Zabloudil, Voženílek, L. Luňák – Švec, Hozák, Starý – Nouza, Fiala, Divíšek – Rudovský, Švarc, Venkrbec.
VHK ROBE Vsetín: Horčička – Frolo, Dundáček, Ostrčil, Žák, D. Krenželok, Šenkeřík – Pokorný, Podešva, Šilhavý – Hruška, Vávra, Jonák – Březina, Slováček, Kajaba – Markovič, Hořanský, Toman.

V devátém kole přivítali prostějovští Jestřábi VHK Vsetín. Vstup do utkání se ale Hanákům nepovedl, puku se zelenožlutí drželi více hned zkraje a brankář Neužil inkasoval ve čtvrté minutě zásluhou Tomáše Vávry. Ani šance Voženílka o chvíli později na skóre nic nezměnila. Vyloučení domácího Jana Rudovského mělo rychlou odezvu, Tomáš Frolo potrestal jeho pochybení rychlým gólem a na tabuli už pro Vsetín svítil stav 0:2 a Prostějov byl ochromen. Fanoušci v zelenožlutém byli slyšet o poznání více, tým táhli i za příznivého stavu pro hostující. Jestřábi v 15. minutě málem inkasovali další gól, vzmohli se ale na přesun do soupeřovi třetiny, aby se hra následně opět přesunula do jestřábího obranného pásma, Jonák dostal přihrávku mezi kruhy, kde domácí podržel Neužil. V osmnácté minutě jel sám na bránu domácí Švarc, kličku doprava ale gólman Horčička vytušil a svou svatyni bez problému ubránil.

Druhá třetina byla bohatá na góly i vyloučení. Hned v úvodu třetí třetiny byl za podražení vyloučen Kolář, necelou minutu po něm si trest za držení protihráče začal odpykávat Daniel Krenželok. Přesilovka Prostějovu vydržela jen chvíli, Venkrbec se odporoučel na trestnou. Drtina se ve 25. minutě dostal do ohromné šance, kotouč stačilo jen pošťouchnout, ale domácí hráč puk minul. Následně se 18 vteřin hrálo 4 na 3, v přesilovce domácích 5 na 4 se tým Prostějova vzchopil a díky Fialovi smazal nulu na své straně. Domácím hráčům to evidentně vlilo novou krev do žil. Vsetín sice zvýšil na 1:3, odpověď na sebe ale nenechala dlouho čekat a nově nabytý elán zúročil Jan Starý a snížil na 2:3. Trestům se nevyhnula ani jedna strana a krátce po sobě odjeli odpykávat trest Rudovský, následovaný Markovičem v dresu Vsetína. Valaši skvěle přihrávali, domácí byli ale rozjetí, Horčička si neuhlídal levý horní roh a Nouza viděl dobře. Vyrovnávací gól na 3:3 tak přišel ve 37. minutě a konec třetiny si už Jestřábi jen pohlídali.

Úvod třetí třetiny vyzněl nedůrazně na obou stranách, ovšem jen do 44. minuty, kdy to chvíli vypadalo nadějně pro domácí, nicméně de facto prázdnou bránu neminul David Březina a kotouč se v bráně Jestřábů objevil počtvrté. Nabídnutou šanci Vsetíňákem Dominikem Pokorným, který se odporoučel na trestnou lavici, Jestřábi vůbec nevyužili, Vsetín oslabení přežil bez úhony a ani další možnost, kterou svým vyloučením naservíroval hráč VHK Robe Vsetín – Michal Žák – nenašla využití. Díky pohotové reakci Josefa Horyny v červenobílém dresu nabralo utkání maximální obrátky, Horyna puk umístil pod horní víko a o dvě minuty později Marek Švec dostal domácí do vedení, konečný stav 5:4. Po nepodařeném začátku tak Prostějov z utkání vytřískal všechny 3 body a zajistil pro fanoušky výborný hokejový zážitek.

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (Vsetín): Tři body nám protekly mezi prsty. Myslím si, že jsme po dvě třetiny byli lepší mančaft, měli jsme více šancí. Bohužel se nám za stavu 3:1 nepovedlo dát čtvrtý gól, který by zápas zlomil a překlopil definitivně na naši stranu. Dneska jsme dali všechny pěkné góly, tři z toho do prázdné. Sami jsme ale dostali takové góly, které bychom dostávat neměli. Je to velká škoda, protože jsme dnes na ty tři body měli. Odjíždět s prázdnýma rukama je pro nás kruté, ale takový je hokej. Musíme se upnout na sobotní domácí zápas s Kadaní, který musíme bezpodmínečně zvládnout za tři body.



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava