Vstupenky online

Tři body zůstávají doma, Valaši přetlačili Kadaň

Helena Hegeďová, Kristýna Zigmundová • 07.10.2017

Vsetínští hned v úvodu zápasu využili své útočné hry a dvěma brankami se dostali do vedení. Tempo hry rychle kleslo, střelecky však byli stále lepší domácí. V první třetině vystřelili třikrát více než jejich soupeř. Druhé dějství také nenabídlo rychlou hru, hosté se však směrem dopředu zlepšili a snaha jim vynesla kontaktní branku na 2:1. Do třetí třetiny vstoupili Trhači s vidinou vyrovnání, ale ani domácí nebyli pasivní a svou hrou remízu nepřipustili. Po šedesáti minutách tak na tabuli svítilo skóre 2:1 a tři body zůstávají na Lapači.

WSM liga - 10. so 7.10.17:30
VHK ROBE Vsetín
SK Kadaň
2:1(2:0, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Janáček (Pokorný), 5. Podešva (Vávra, Slováček) – 35. Rob. Rozhodčí: Obadal, Skopal – Bryška, Novák. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 41:13. Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:1.

VHK ROBE Vsetín: J. Pavelka – Ostrčil, Frolo, Janáček, Dundáček, D. Krenželok, Šenkeřík – Březina, Hruška, Markovič – Vávra, Podešva, Slováček – Jonák, Pokorný, Hořanský – Toman, Šilhavý, Vítek.
SK Kadaň: Tadeáš Dvořák – Trefný, Szathmáry, Kadeřávek, R. Černý, Cestr, Blaha – Krejčiřík, Hejcman, O. Procházka – Kůs, Rob, J. Havel – Hlava, Rindoš, Kohút – Ringler, Adámek, Tupý.

Utkání začalo v poklidném tempu a obě strany se zdráhaly začít útočit. Nakonec se ale přeci jen odhodlali Valaši a hned se jim podařilo vstřelit branku. V čase 3:33 se ke střele z pravého kruhu odhodlal Martin Janáček a podařilo se mu trefit mezeru u levé tyčky. Neuběhla ani minuta a Valaši se radovali znovu. Tentokrát po střele Martina Podešvy, který trefil horní patra brány Kadaně. V útoku byli převážně domácí, což se na chvíli změnilo v 9. minutě, kdy byl vyloučen domácí Frolo a hosté hráli přesilovku. Vůbec se jim nedařilo dostat se do útočného pásma. Nejblíže střele na bránu byl Szathmáry, jehož střelu ale zblokoval Markovič. Snaha skórovat byla vidět při každém střídání domácího týmu, bohužel se jim ale z toho nepodařilo vytěžit branku. Hosté za to můžou děkovat výborně chytajícímu Dvořákovi. Kadaň se v této třetině skoro vůbec nedostala ke střele o čemž vypovídají i statistiky střel, 15:5 ve prospěch Valachů.

Druhá třetina začala úplně jinak, oba týmy napadaly a snažily se dostat do útočného pásma. Trhači nabídli hned ze začátku Valachům přesilovku, když byl vyloučen Hejcman. Valaši, jak je o nich známo, ale bohužel tuto přesilovku nevyužili, i když měli dost šancí. Následně to byli Valaši, kdo musel bránit ve čtyřech. Tato hra v početní nevýhodě jim vyšla na jedničku a nedali Trhačům žádnou šanci. Nejblíže brance Kadaně byl Hejcman, který se dostal do brejku, kde se mu podařilo položit si Pavelku. Ten ale ani na sekundu nezaváhal, a nakonec zneškodnil střelu lapačkou. Hosté se ale přeci jen branky dočkali. Luboš Rob viděl, že kotouč projel brankovištěm a domácí gólman vůbec nevěděl, kde je. Tak se rozhodl z vrcholu brankoviště vystřelit a Pavelka neměl nejmenší šanci. Do konce třetiny předváděly oba týmy pěknou hru, která byla opravdu vyrovnaná a na šance bohatá.

Poslední třetina nám nabídla podobný hokej jako v závěru té druhé. Oba týmy se snažily dostat kotouč do brány, ale ani při jednom nestálo štěstí. Kadaň se celou třetinu pokoušela vyrovnat a dostat zápas minimálně do prodloužení. Vzhledem k tomu, že se do útoku dařilo dostávat i domácím obráncům, tak se nejednou stalo, že Trhači jeli v přečíslení na bránu. Nový gólman Pavelka ale všem předvedl, proč ho trenéři přivedli, a zneškodnil každou šanci hostů. Kadaň chtěla jít v závěru třetiny hrát v šesti. Nepodařilo se jim ale dostat Vsetín z obranného pásma, a tak tuto šanci ani nemohli využít. Zápas tedy skončil 2:1 pro domácí tým a Valaši tak po dlouhé době berou všechny tři body.

Ohlasy k utkání

Jiří Dopita (VHK ROBE Vsetín): Pro nás jsou důležité tři body a doufám, že to našim klukům pomůže psychicky, ač si myslím, že v Prostějově jsme odehráli, co se týče hry, lepší utkání, nicméně jsme prohráli. I to si myslím, že dneska mělo trošku vliv na to, že kluci cítili, že potřebují vyhrát. Vstup do utkání byl výborný, ale celý zápas byl takový ubojovaný, nicméně jsme hlavně rádi za tři body a věřím, že nám to pomůže, abychom se odrazili k lepším výsledkům.

Jiří Čelanský (SK Trhači Kadaň): Samozřejmě, že jsme sem přijeli sebrat nějaké body, ale bohužel je odtud nevezeme. Myslím si ale, že to byl výkon, na kterém se dá do budoucna stavět. Z obou stran byl hokej velice rychlý a bylo vidět, že oba mančafty chtějí bodovat. Utkání bylo v parádní kulise, diváci si jistě přišli na své, ale mrzí nás, že jsme si nesplnili ten cíl, který jsme měli.



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 12:15 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
HC Meteor Třemošná