Vstupenky online

Valaši nezvládli závěr utkání a ve Frýdku prohráli těsně 3:4

Kristýna Zigmundová • 09.10.2017

První třetina vyšla Vsetínu absolutně skvěle a po 8 minutách hry vedli 2:0. Povedeně se v početní výhodě trefil Vávra, a následně se prosadil i Březina. Do konce třetiny ale zvládli domácí vyrovnat a v druhé třetině nakonec přidali ještě branku. V závěrečném dějství to s Valachy nevypadalo moc dobře. Domácí totiž navýšili na 4:2 a už to vypadalo, že jsou Valaši bez šance. Nakonec ale dokázal Slováček využít přesilovou hru a snížil tak na 3:4. V posledních minutách zkoušeli Valaši ještě hru v šesti, bohužel ale bez úspěchu.

WSM liga - 11. po 9.10.18:00
HC Frýdek-Místek
VHK ROBE Vsetín
4:3(2:2, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Kvasnica (Bajtek, Pechanec), 20. Mikulík (Klimša, L. Kovář), 24. Christov (Mikulík, Kvasnica), 47. Kofroň – 6. Vávra (Slováček, Podešva), 8. Březina (Frolo), 54. Slováček (Vávra, Podešva. Rozhodčí: Václav Šutara, Tomáš Veselý – Karel Lukš, Milan Gančarčík. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2118. Střely na branku: 42:35. Průběh utkání: 0:0, 0:2, 4:2, 4:3.

HC Frýdek-Místek: L. Daneček – Hrachovský, L. Kovář, Ovčačík, Zahradníček, D. Stránský, Piegl – Kvasnica, Pechanec, Bajtek – Kofroň, Mikulík, Christov – Franek, Klimša, J. Kalus – Flok, Przybyla, Kaukič.
VHK ROBE Vsetín: J. Pavelka – Ostrčil, Frolo, Žák, Dundáček, D. Krenželok, Šenkeřík – Markovič, Hruška, Březina – Slováček, Podešva, Vávra – Hořanský, Pokorný, Jonák – Vítek, Šilhavý, Půček.

V dnešním zápase jsme byli svědky opravdu strhující podívané, kterou sledovalo přes dva tisíce lidí. Hráči do utkání nastoupili ve skvělém tempu a hned ve třicáté sekundě jsme se dočkali nebezpečné situace. Před brankářem hostujícího celku se snažili hned tři hráči Frýdku-Místku procpat puk do branky. Posledním dorážejícím byl Michal Kvasnica, ale trefil pouze skvělé postaveného Pavelku. Další minuty zápasu byly plné nepřesností a soubojů. Ani jeden z týmů se nedokázal na déle udržet v útočném pásmu. Po pěti minutách hry se fanoušci dočkali první branky. V hale ovšem slavili pouze fanoušci, kteří přicestovali, neboť to byl právě Vsetín, který skóre dnešního zápasu otevřel. Puk si na mezikruží zpracoval Tomáš Vávra a jeho rána letěla přesně pod horní tyčku Danečkové branky. Od té chvíle se Vsetín převzal iniciativu a dokázal domácí hokejisty dostávat pod tlak.

O dvě minuty později svou převahu hosté dokázali využít a zvýšili na rozdíl dvou branek. Nejlepší střelec hostujícího týmu David Březina se ocitl naprosto osamocen před brankářem a neměl problém puk dostat za jeho záda.

Závěr první třetiny patřil Frýdku-Místku a tři minuty před koncem dokázal snížit. Přesilovou hru dokázal využít. Rysi si skvěle připravili útok a kombinaci dovršil Michal Kvasnica ránou mezi betony. Hned dvě minuty na to se domácí fandové dočkali vyrovnání. Jeden z obránců Vsetína se dopustil chyby u své branky a k puku se zcela osamocený dostal Milan Mikulík. Ten neváhal a svou tvrdou střelou vyrovnal skóre.

Druhá třetina už probíhala v poklidnějším tempu. V úvodních minutách si ani jeden z týmů nedokázal vytvořit nebezpečnou situaci. Po třech minutách už opět došlo ke změně stavu. K puku se dostal Vít Christov, který mazanou kličkou obehrál brankáře a už neměl problém puk uklidit do odkryté branky. Rysi se tak dostali poprvé v zápase do vedení.

Domácí si v druhé třetině připravili ještě pár nebezpečných akcí, ale ani jedna z nich neskončila v brance. Druhá třetina už nic dalšího nepřinesla.

V závěrečné třetině se Vsetín snažil dostat zpět do zápasu, ale nedařilo se jim držet v útočné třetině. Rozhodující chvíle nastala patnáct minut před koncem hrací doby. Radim Hruška byl vyloučen za držení protihráče a Frýdek-Místek si zahrál další přesilovou hru. David Kofroň se dokázal uvolnit před Pavlenkou a zvýšil vedení.

Vsetín sedm minut před koncem dokázal ještě snížit na rozdíl jediné branky, když Ondřej Slováček puk doklepl do prázdné branky. Hosté se v závěru utkání dokázal dostat do poslední gólové šance, ale brankář Daneček převedl perfektní zákrok a vedení udržel.

Frýdek-Místek se po dnešním zápase v tabulce přesunul na třetí místo a má stejně bodů jako první Karlové Vary.

Hosté se propadli až na předposlední místo a potvrdili, že se jim na venkovním hřišti vůbec nedaří.

Ohlasy k utkání

Marek Malík (HC Frýdek-Místek):

Dneska to bylo hodně kvalitní utkání. Když budu hodnotit jenom nás, tak jsem strašně rád, že i přes nepříznivý začátek jsme to dokázali vyrovnat. Za to velký dík celé šatně, hlavně za tu bojovnost. Myslím, že jsme byli po většinu zápasu drtivě lepší mužstvo a ty tři body jsme si zasloužili.

Jiří Dopita (VHK Robe Vsetín):

Utkání bylo velmi slušné. Domácí uhájili vítězství a já můžu akorát říct, že největší problém v tomto sportu jsou rozhodčí. Nechci říct, že bychom kvůli rozhodčím prohráli, ale to co tady dneska předváděli, bylo neskutečné. Domácí hráli dobře. Neříkám, že si zasloužili vyhrát, ale podali slušný výkon a my jsme nespokojeni hlavně kvůli rozhodčím.



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava