Vstupenky online

Valaši ovládli zápas s ústeckým Slovanem a zvítězili 7:2

Helena Hegeďová, Radek Bařina • 15.10.2017

Po první bezbrankové třetině by asi málokdo očekával tak jednoznačný průběh zápasu. Hosté se sice se štěstím dostali do vedení, Valaši si však svou útočnou hrou ještě do konce druhé třetiny vydobyli tříbrankový náskok. Ve třetí třetině hosté snížili, čímž naznačili, že body rozhodně na Lapači nenechají jen tak. Domácí si však utkání pohlídali a třemi brankami během minuty a půl v závěru zápasu definitivně rozhodli o tom, kdo ze soupeřů si odnese plný počet bodů.

WSM liga - 14. ne 15.10.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Slovan Ústí nad Labem
7:2(0:0, 4:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 27. Teper (Březina, Vávra), 32. Vítek (Jonák, Krenželok), 34. Jonák (Šenkeřík, Krenželok), 38. Jonák (Hruška, Vítek), 56. Markovič (Frolo), 57. Ostrčil (Hruška, Jonák), 57. Vávra (Březina, Markovič) – 24. Roubík (Husák, Smolka), 47. Smolka (Melka, Roubík). Rozhodčí: Dědek, Skopal – Kreuzer, Reich. Vyloučení: 3:10 + Dufek a Gengel (oba UNL) 10 min OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2371. Střely na branku: 49:16. Průběh utkání: 0:0, 0:1, 4:1, 4:2, 7:2.

VHK ROBE Vsetín: Horčička – Teper, Dundáček, Frolo, Ostrčil, Šenkeřík, D. Krenželok – Slováček, Kucharczyk, Podešva – Markovič, Vávra, Březina – Jonák, Hruška, Pokorný – Vítek, Šilhavý, Karafiát.
HC Slovan Ústí nad Labem: Volke – Husák, Bernad, Macek, M. Vágner, M. Zdvořáček, Hes, Mlčoch – Smolka, Roubík, Melka – P. Kousal, Vrdlovec, Severa – Dufek, L. Volf, Gengel – Markulinec, Navarra.

Do nedělní předehrávky proti Ústí nad Labem vstoupili Vsetínští aktivní útočnou hrou. K úvodnímu tlaku jim dopomohla i přesilovka po minutě hry. Skóre v ní mohl otevřít Pokorný, jeho dorážku od odkryté brány ale zastavila brusle jednoho z bránících hráčů. Hosté se v první třetině soustředili takřka výhradně na defenzívu, z níž občas vyráželi do rychlých protiútoků. Ten nejnebezpečnější táhl v sedmé minutě Melka, v přečíslení dva na jednoho ale ztroskotal na betonech Horčičky. Jen o pár sekund později se v obdobné pozici ocitl domácí Vítek, střelu však namířil jen do Volkeho.

V sedmnácté minutě neuspěl ani Podešva, který po závaru před hostující bránou pálil z mezikruží nad. V závěru třetiny vystrčili útočné růžky i hosté, jejich útočné výpady ale bez větších potíží zastavil Horčička. První třetina tak skončila bez branek.


I do druhé třetiny vstoupili Valaši se zjevným odhodláním prolomit domácí střelecké trápení, paradoxně to však byli hosté, kdo se radoval. V jednom z výpadů vyslal Jaroslav Roubík prudkou střelu od levého mantinelu a puk proklouzl mezi Horčičkovými betony do sítě. O chvíli později mohlo být s Valachy ještě hůř, Melka ale v přesilovce z bezprostřední blízkosti netrefil. Necelé dvě minuty na to se domácí přeci jen dočkali zaslouženého vyrovnání. Jakub Teper se na útočné modré chopil puku, podél mantinelu se protáhl do střelecké pozice a i s trochou štěstí procedil touš skrz Volkeho do sítě.

Hostům mohl hned o pár sekund později vrátit náskok Kousal, tváří v tvář Horčičkovi ale přestřelil a s Ústím bylo zle. Ve třicáté minutě si nejlepší hráč na ledě Teper vykoledoval faul a David Vítek svou první trefou v profesionální soutěži otočil skóre. Vítek tak dlouho operoval na hranici brankoviště, až se mu povedlo získat vyražený puk a z bezprostřední blízkosti přehodil ležícího Volkeho. O dvě minuty později už to bylo 3:1. Šenkeřík nahodil puk od modré a Vít Jonák ho šikovně tečoval mimo dosah gólmana. Ve třicáté osmé minutě zvýšil tentýž hráč už na 4:1. V přesilovce vybojoval Vítek puk pro Hrušku, ten ho poslal napříč brankovištěm a Vít Jonák pohotově zakončil do odkrytého kouta brány. Druhou třetinu tak ovládl znovuzrozený Vsetín 4:1.

taktéž úvod třetí třetiny se nesl pod taktovkou Vsetínských. Hostům ale stačila jediná přesilovka ke zdramatizování zápasu. Horčička sice nejprve zázračně lapačkou chytil Vrdlovcovu střelu do prázdné brány, o pár sekund později ale kapituloval. Pavel Smolka se z mezikruží trefil přesně mezi paži a tělo domácího brankáře. Na další zdramatizování zápasu už ale hosté neměli. Jednak dopláceli na častá vyloučení, a i když se hrálo v pěti proti pěti, kontrolovali v pohodě hrající Valaši hru a Severočeši se takřka nedostávali do útočného pásma. A když už se jim to v padesáté šesté minutě povedlo, místo gólové radosti sami inkasovali. Za zády totiž zapomněli Jaroslava Markoviče. Toho vyslal do brejku přesný pas Frola a zkušený slovenský útočník zakončil s přehledem mezi betony.

Slovan po této brance rezignoval, naopak s chutí hrající domácí pokračovali ve zlepšování své nálady. O necelou minutu později už to proto bylo 6:2. Radim Ostrčil v akci dva na jednoho vystřelil a od tyčky poslal puk do sítě. Za další minutu pak zasadil poslední hřebíček do Ústecké rakve Tomáš Vávra. Ten prudkou střelou z první uklidil kotouč mezi Volkeho betony. Poté si domácí vytvořili ještě tři tutovky, ty už ale neproměnili. Mrzet je to však nemuselo. Po nejlepším výkonu sezóny zaslouženě přehráli Ústí nad Labem i podruhé v ročníku – tentokrát 7:2.

Sestřih zápasu:

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Zápas s Třebíčí nám nevyšel a o to více jsme měli chuť proti Ústí vyhrát za tři body. Na soupeře jsme si věřili. Soupeř měl také v nohách sobotní zápas, kdy hráli ve Frýdku-Místku a byli na tom podobně jako my. Naší výhodou bylo domácí prostředí. Začátek byl pro nás takový typický, opět jsme inkasovali první gól. Naštěstí se podařilo hned vyrovnat a dá se říct, že od naší druhé třetí branky už jsme byli lepším mužstvem. Konečně nám do sítě soupeře napadalo i více gól

ů. Výsledek 7:2 je pěkný a doufám, že jsme trochu potěšili naše výborné fanoušky, kteří si vítězství už také zasloužili. Věřím, že nálada všem stoupla a těšíme se na další zápasy. Sice nás čekají dva těžcí soupeři (Karlovy Vary a Kladno), ale pokud kluci znovu budou hrát s takovou chutí a budou dodržovat základní věci do systému hry, tak si myslím, že i při troše štěstí se bodovat dá s každým soupeřem.

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): Podle našich představ jsme odehráli pouze první třetinu. Na začátku druhé třetiny jsme dali branku, poté jsme měli dvě super šance, ale lekli jsme se jít do dvoubrankového vedení. Od té chvíle jsme začali hrát přesně to, co soupeři vyhovuje. Přestali jsme bruslit, prohrávali jsme osobní souboje, byli jsme nedůrazní hlavně okolo brány. Z toho plynuly naše fauly, které Vsetín trestal. Ve třetí třetině jsme dali kontaktní gól, ale opakovala se naše nedisciplinovanost a od stavu 5:2 to byla z naší strany ostuda. Dnešní zápas nám potvrdil, že tu jsou hráči, kteří bohužel nemají potřebnou výkonnost pro tuto soutěž. Ve středu nás čeká Třebíč, hrajeme doma a musíme naplno bodovat.



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava