Vstupenky online

Vsetín utekl hrobníkovi z lopaty a v samostatných nájezdech porazil Kališníky

Jan Tajzler, Ondřej Slováček • 28.10.2017

Valaši dokázali v souboji proti Litoměřicím zvítězit ve čtvrtém domácím utkání v řadě. Nepříliš atraktivní podívaná mezi Valachy a Severočechy přinesla první branku až ve třetí třetině, kdy se dokázal prosadit hostující Hanták. Valaši srovnali až v závěrečné power-play, čtyři vteřiny před vypršením základní hrací doby se prosadil přesnou trefou Ostrčil. Prodloužení rozhodnutí nepřineslo a v samostatných nájezdech uspěl pouze vsetínský Podešva, jenž zařídil svému týmu bonusový bod navíc.

WSM liga - 18. so 28.10.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Stadion Litoměřice
2:1sn(0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 60. Ostrčil (Kucharczyk), rozh. náj. Podešva – 54. Smetana (Jirásek, Hanták). Rozhodčí: Obadal, Kašík – Polák, Zedník. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2951. Střely na branku: 36:38. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1.

VHK ROBE Vsetín: J. Pavelka – Šenkeřík, Dundáček, Ostrčil, Frolo, D. Krenželok, Janáček – Markovič, Kucharczyk, Březina – Slováček, Vávra, Tomas – Šilhavý, Hruška, Podešva – Kajaba, Karafiát, Vítek.
HC Stadion Litoměřice: Michajlov – Kachyňa, Pavlas, Smetana, Strejček, Jebavý, Jandus – Kusý, J. Veselý, Bílek – J. Dvořák, Miškář, Kantner – Helt, Válek, Stříbrný – M. Havelka, Hanták, Jirásek.

Souboj týmů, jež se netají ambicemi postupu do play-off, začali lépe hosté z Litoměřic. Ti totiž během první minuty, prověřili domácího gólmana Pavelku hned pěti pokusy. Po úvodním tlaku hostujícího týmu, dostali šanci i vsetínští usadit se na delší dobu v útočném pásmu, neboť na trestnou lavici mířil hostující Kaluža za podražení. Přesilová hra Valachům nevyšla dle představ, a tak si po jejím skončení vyzkoušeli stejnou výhodu i kališníci. V té si nejvážnější akci připravil hostující Strejček, jenž se snažil puk procpat za brankovou čáru, ale na Pavelku nevyzrál.

Po nevýrazné prostřední části úvodního dějství se dostal ke slovu domácí kapitán Hruška, který zakončoval povedenou kombinaci zelenožlutých, ovšem gólovou radost mu překazil skvělým zákrokem Michajlov. Když se ani nové posile domácích Tomasovi, nepodařilo, po chytré přihrávce Slováčka, rozvlnit síť za litoměřickým brankářem, odcházelo se do šaten za bezbrankového stavu.

Druhou třetinu začali aktivněji vsetínští, kteří se snažili otevřít skóre zápasu. Nejblíže tomu měl Vojta Šilhavý, který zkoušel na hranici brankoviště zakončovat bekhendem, ale na Michajlova nevyzrál. O dvě minuty později se ocitl sám před hostujícím gólmanem Markovič, ale ani ten svou šanci nedokázal proměnit. V polovině utkání si vyzkoušeli druhou početní výhodu také hosté, ve které branku domácích nikterak neohrozili, nicméně hned po jejím skončení, ujížděl po pravém křídle hostující Stříbrný. Jeho střelu, i následnou dorážku Helta, však skvěle zlikvidoval strážce domácí svatyně Pavelka.

Největší šance Valachů, v dosavadním průběhu hry, na sebe nechala čekat do pětatřicaté minuty, ve které už většina fanoušků začala oslavovat, ovšem střela Frola skončila pouze na tyči. Postupný vsetínský útok vyprodukoval další přesilovou hru, ve které měl gól na hokejce domácí Šenkeřík, který však, k nepotěšení téměř tří tisícovek fanoušků na stadionu, odkrytou klec minul. Závěr prostřední části patřil i nadále zelenožlutým, jenže ani jediná z šancí, brankou neskončila, a tak nerozhodný stav trval i po čtyřiceti minutách.

Do závěrečné části vlétli aktivněji opět domácí, kteří projevovali velkou touhu po zisku důležitých bodů do tabulky. Výbornou přihrávku od Březiny, dostal do mezikruží rozjetý Markovič, který ale střelou z první nedokázal gólmana kališníků překonat. Když ani další z šancí vsetínských hokejistů větší úspěch nepřinesly, dostal nabito na modrou čáru litoměřický Ondřej Smetana a ten propálil vše, co mu stálo v cestě, 0:1.

Po inkasované brance byl na ledě nejvíce vidět domácí matador Kucharczyk, který chytrými přihrávkami dostával své spoluhráče z první lajny do skvělých pozic, nicméně Markovič, a po sléze ani Březina své šance proměnit nedokázali. V závěru už otevřenou hru Valachů mohli v úniku potrestat Stejček se Stříbrným, nicméně oba borce dokázal zastavit brankář Pavelka. Když už se zdálo, že vsetínští nedokáží odčarovat Michajlovu bránu, vybojovali Valaši osm sekund před vypršením základní hrací doby vhazování v útočném pásmu. Po vyhraném buly se k puku dostal Radim Ostrčil a čtyři vteřiny před závěrečnou sirénou rozburácel zaplněný Lapač přesnou ranou k tyči!

Pohádkový závěr tedy přinesl prodloužení zápasu, ve kterém byli z počátku aktivnější zelenožlutí, nicméně vyloučení na jejich straně, znamenalo pouze bránění nerozhodného stavu. Domácí borci však svou obětavou hrou nepouštěli hosty do výraznějších šancí, a tak po vypršení nastaveného času mohly přijít na řadu samostatné nájezdy. V nich se jako jediný úspěšný střelec prosadil Martin Podešva, který za podpory skvěle chytajícího Pavelky, vystřelil Vsetínu bonusový bod, díky němuž se Valaši dostali na dostřel v tabulce dvanáctým Benátkám nad Jizerou.

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín):

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): 

Zápas se mi hodnotí opravdu těžko. Čtyři sekundy před koncem jsme nesmyslně ztratili dva body. Uděláme hloupý icing v situaci, kdy to stačilo posunout do středního pásma a měli bychom tři body. Teď jsme hodně zklamaní, ale myslím si, že první a třetí třetinu jsme hráli dobře. Ve druhé jsme byli hodně pod tlakem a udělali jsme tam spoustu chyb. Naštěstí je domácí nepotrestali. Když už jsme dali ten gól na 1:0, tak jsme mysleli, že už to uhrajeme, bohužel v tomto je hokej krutý. Navíc naši mladí kluci si ty situace musejí zažít. Nemůžeme jim to ukazovat na videu, nebo jim to kresli. Je to mladé mužstvo a myslím si, že je takovéto zápasy posouvají a já věřím tomu, takovou chybu příště neuděláme.



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava