Vstupenky online

Březina zajistil Vsetínu druhý bod nad sešívanými v nájezdech!

Kristýna Zigmundová • 30.10.2017

Valaši do hlavního města jistě nejeli v roli favoritů, ale dokázali překvapit a po ospalém začátku se podařilo srovnat Radimu Kucharczykovi. Hned zkraje druhého dějství se podařilo navýšit Radimu Ostrčilovi, který tečoval letící kotouč. Poslední třetina byla hodně vyrovnaná a už to vypadalo, že si Vsetín odveze tři body. Bohužel se 9 sekund před koncem podařilo domácím vyrovnat. Prodloužení žádné rozuzlení zápasu nepřineslo, a tak se hra přesunula do samostatných nájezdů. V těch se jako první prosadili domácí, ale zásluhou dvou tref Davida Březiny si Valaši odváží z hlavního města dva body.

WSM liga - 19. po 30.10.18:00
HC Slavia Praha
VHK ROBE Vsetín
2:3sn(1:0, 0:2, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky:17. L. Krejčík (J. Drtina, Endál), 60. Endál (Kasík) – 21. Kucharczyk (Březina, Markovič), 33. Ostrčil (Slováček), rozh. náj. Březina. Rozhodčí: Přikryl, Veselý – Rubáš, Malý. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1546. Střely na branku: 27:39. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

HC Slavia Praha: Frodl – J. Drtina (A), J. Novák (C), Barák, Kasík, Ryzák, A. Růžička – Endál, Nedvídek, L. Krejčík – Jankovský, Šafránek, Kubica – M. Ondráček, Furch, M. Kadlec – Kopta, Šteiner, Vracovský.
VHK ROBE Vsetín: J. Pavelka – Dundáček, Teper, Frolo (A), Ostrčil, Janáček, D. Krenželok – Březina, Kucharczyk (A), Markovič – Podešva, Šilhavý, Slováček – Jonák, Hruška (C), Hořanský – Vítek, Karafiát, Kajaba.

Sešívaní fanoušci už smutnili, protože po slibném průběhu Slavia dlouho prohrávala 1:2 a zdálo se, že Vsetín v Edenu vyhraje za tři body. Devět sekund před koncem ale neskutečnou tečí mezi kruhy srovnal slávistický zachránce – Lukáš Endál.

Vykřesal naději, kterou pak slávisti bohužel nedokázali přeměnit v zázrak.

Skvělý nástup, horší zbytek zápasu

Už na začátku bylo vidět, že dobré výsledky přilákaly do Edenu fanoušky, atmosféru skvěle doplnila i početná skupina žluto-zelených příznivců ze Vsetína.

Slávisti se v první třetině vezli v laufu předchozích zápasů. Valašký klub přestříleli 17:7 a Vsetín mohl děkovat gólmanovi Pavelkovi, že sešívaní po první siréně vedli jenom o gól.

V 17. minutě zafungovala souhra produktivních slávistů. Zase u toho byl navrátilec do sestavy Endál, který provedl partizánský útok po pravém křídle a zkoušel překvapit Pavelku z úhlu. Vsetínský gólman nastavil pancíř a puk vyrazil.

Jenom však k nejproduktivnějšímu slávistovi Drtinovi, který nastřelil od modré puk na Lukáše Krejčíka. Drtinovu ránu šikovně tečoval mimo dosah brankáře a Eden slavil.

Bohužel hned po přestávce se slávisti vlastní chybou o vedení připravili. Po špatném střídání čelil osamocený Frodl dvěma žlutým vosám. Exslávista Markovič počkal na vhodný okamžik, našel Březinu, který pak přesunul puk na Radima Kucharczyka. Ten už pak pohodlně zasunul k tyči.

„Ztratili jsme kotouč u modré a bek šel střídat. Další už naskakoval, jenže najednou jsme museli situaci hasit, takže oba museli zpátky,“ komentoval situaci trenér Srdínko. „Jinak bychom hráli v šesti. Jejich kluci vlétli do našeho obranného pásma a už jsme to nezachytili.“

Srovnání hosty bohužel pro Slavii dost nakoplo a najednou hráli mnohem efektivnější hokej. Frodl musel dál řešit čím dál větší potíže v brankovišti, slávisti ale bojovali. V ráži byl hlavně Šafránek, jeho dvě obrovské šance zhatil Pavelka.

Při té druhé jel sešívaný útočník dokonce na bránu úplně sám, střela mezi betony mu nevyšla. To už bylo ve chvíli, kdy Vsetín vedl. Ve 33. minutě totiž otočil skóre na 2:1 pro hosty Radim Ostrčil a Frodl zase nemohl nic moc dělat. Hostující útočník totiž nechytatelně tečoval tvrdou střelu od modré.

Srovnání za minutu dvanáct

Do poslední třetiny nastoupili sešívaní s jasnou touhou – nenechat se v Edenu okrást a co nejrychleji srovnat skóre. Jenže to se příliš nedařilo. Místo hokeje se totiž na ledě spíš bojovalo – diváci viděli jednu pěknou hromadnou potyčku. Hra se pak kouskovala.

Slávisti se nemohli dostat do větších šancí ani trvalejšího tlaku. A zdálo se, že třetí třetinu už definitivně promarní… jenže pak přišel výbuch radosti po skvělé Endálově trefě na 2:2.

Prodloužení nerozhodlo, a tak se šlo na samostatné nájezdy. V nich byl bohužel úspěšnější Vsetín – prosadil se David Březina.

Ohlasy k utkání

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Nakonec jsme rádi za bod, soupeř byl o trochu lepší. Přišla parádní divácká kulisa a chtěli jsme vyhrát. Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř, protože umístění Vsetína v tabulce neodpovídá jeho hře. Mají velice bojovný tým a vždycky prohrávají těsně. První třetinu jsme sehráli dobře, ale pak nás chyba při vyrovnávacím gólu trochu zmrazila. Ale pořád zbývaly dvě třetiny a zápas byl otevřený. Vsetín nás pořád napadal, bylo těžké si vytvořit šanci. Nakonec jsme byli rádi, že jsme pár sekund před koncem dali gól a bod bereme.“

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): „Přijeli jsme pro nějaký bod a před zápasem bychom dva určitě brali. Ale mrzí nás to, protože jsme byli blízko třem. Kromě první třetiny jsme byli lepší. Ukázaly to střely na bránu i naše předvedená hra. Škoda vyrovnávacího gólu Slavie. Minule jsme to dokázali my, teď bohužel pár sekund před koncem srovnali domácí. Ale i tak jsme rádi, že jsme Slavii, která má momentálně formu, porazili. Pomůže nám to do dalších zápasů. Když budeme takhle bojovat a hrát dál, tak budeme bodů dělat mnohem víc.“



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava