Vstupenky online

Skvělý obrat! Z utkání s Prostějovem bere Vsetín dva body

Radek Bařina • 15.11.2017

První zápas po reprezentační přestávce přinesl napínavou podívanou. Domácí Vsetínští, přestože byli po celý zápas aktivnější, dlouho tahali za kratší konec. Po dvou třetinách prohrávali 2:4 a rýsovala se třetí porážka v řadě. V závěrečném dějství však VHK zabral a trefami Kucharczyka a Slováčka si vynutil prodloužení. V něm Valaši přežili už druhé trestné střílení, které bylo proti nim v utkání nařízeno a v následném rozstřelu strhli vítězství na svou stranu. Jediným úspěšným exekutorem se stal v šesté sérii Jaroslav Markovič.

WSM liga - 22. st 15.11.17:30
VHK ROBE Vsetín
LHK Jestřábi Prostějov
5:4sn(0:1, 2:3, 2:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 26. Podešva (P. Beránek, Kopta), 34. Vávra (Frolo, Ostrčil), 41. Kucharczyk (Březina, Dundáček), 46. Slováček (Teper, Vávra), rozh. náj. Markovič – 6. Starý (Žovinec, Divíšek), 28. Divíšek (Starý, Nouza), 30. Nouza (Divíšek, Mikliš), 38. Rudovský (Venkrbec, L. Luňák). Rozhodčí: Obadal, Koziol – Adamec, Poruba. Vyloučení: 3:6. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2623. Střely na branku: 40:21. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4, 5:4.

VHK ROBE Vsetín: Šurý – Teper, Janáček, Ostrčil, Frolo (A), Šenkeřík, Dundáček – Markovič (C), Kucharczyk (A), Březina – Slováček, Vávra, Podešva – Protasenja, Kopta, P. Beránek – Kajaba, Karafiát, Šilhavý.
LHK Jestřábi Prostějov: Neužil – M. Drtina, D. Kolář, Havlík, A. Holík, Žovinec, Mikliš – Starý, Divíšek (A), Nouza (A) – Dvořáček, Venkrbec (C), Rudovský – L. Luňák, V. Meidl, Nestrašil – Fiala, Hajný.

Úvod zápasu s Prostějovem patřil jednoznačně Vsetínu. Ve třetí minutě hosty vyděsila sražená střela Březiny, která jen o kousek minula hostující svatyni. První opravdu vyloženou šanci si však vypracoval až o minutu později Vávra. Ten byl po Slováčkově zadovce sám před Neužilem, z blízka však ztroskotal na jeho lapačce. To hosté byli výrazně efektivnější a hned první výraznější šanci přetavili v branku. Sražená střela se odrazila k Žovincovi, jehož pokus ještě Šurý vyrazil, číhající Jan Starý ale v poklidu doklepl touš do odkryté brány.

Valachy inkasovaná branka očividně zmrazila a hned o pár sekund později pustili hosty do další šance, závar v okolí Šurého branky ale domácí přestáli bez úhony. Zpátky do hry nevrátily VHK ani dvě slepené přesilové hry, kromě několika pokusů o dorážku, které obstaral Protasenja, se k ohrožení hostující branky vůbec nedostali. Ve zbytku třetiny měli Valaši optickou převahu, nebezpeční ale nebyli. Výjimkou byla Vávrova tutovka, jeho pokus z levého křídla ale zastavila tyč za Neužilem. Do kabin tak odcházeli spokojeněji hráči hostů.

Zatímco první třetina nudila, druhé dějství nabídlo vzrušující podívanou s pěti brankami a spoustou vyloučení. Nejprve se radovali Vsetínští. Poté co hosté překombinovali přečíslení dva na jednoho, ujeli do stejné akce Vsetínští, vykoledovali si faul a v početní výhodě slavili branku. Pohlednou akci na jeden dotek po ose Kopta – Beránek – Martin Podešva zakončil posledně jmenovaný z blízka k pravé tyči. Z vyrovnání se ale domácí neradovali dlouho. O minutu a čtvrt později totiž vsetínská defenzíva zcela zapomněla na Tomáše Divíška, který se po křídle protáhl před Šurého a nadvakrát ho překonal.

Hned vzápětí šli Valaši do oslabení a následně i do tří. Dvojnásobnou přesilovku Prostějovští nevyužili, pár sekund po jejím skončení ale dostal pas zpoza brány Tomáš Nouza a z mezikruží uklidil puk nechytatelně pod víko. O čtyři minuty později slavili kontaktní branku domácí. Frolo vyslal do brejku Tomáše Vávra a ten, ač faulován, dokázal propasírovat puk pod Neužilem do sítě. Šanci na vyrovnání ale Valaši odmítli promrhanou přesilovkou a hned po jejím skončení znovu inkasovali. Velký nedůraz defenzívy VHK využil Jan Rudovský, který se nikým neatakován protáhl kolem Šurého a bekhendem zakončil mimo jeho dosah. Po čtyřiceti minutách tak vedli hosté už o dvě branky.

Do třetí třetiny vtrhli Valaši jako uragán. Hned po úvodním vhazování se do útočného pásma vřítil Radim Kucharczyk a přesnou ranou švihem uklidil puk pod víko hostující svatyně. O půl minuty později už mohlo být srovnáno. Slováček se v přečíslení šikovně uvolnil, z mezikruží ale přestřelil. O pět minut později si však Ondřej Slováček spravil chuť. V přesilové hře totiž šikovně tečoval nahození Tepera od modré a Neužil na změnu směru puku nedokázal zareagovat. Ve čtyřicáté šesté minutě se tak na Lapači začínalo nanovo. V polovině třetího dějství mohl hostům vrátit vedení Divíšek, rychlý protiútok ale zakončil těsně vedle.

S přibývajícími minutami byla na obou celcích stále více patrná snaha především neinkasovat. Vsetín toužil po třech bodech přeci jen více a v poslední minutě byl blízko vyrovnání. Nová tvář v zelenožlutých barvách Kopta se protáhla do střelecké pozice a orazítkovala levou tyč hostující branky. Do sítě však puk neproklouzl a po šedesáti minutách tak skončilo utkání remízou 4.4.

Úvod prodloužení patřil Vsetínu, v největší šanci ale Podešva prudkou ranou těsně minul. V závěru nastavení mohl rozhodnout na druhé straně Drtina, který obešel i Šurého, z úhlu ale odkrytou branku minul. 20 sekund před koncem pak domácí gólman při zákroku posunul branku a hlavní rozhodčí přísně nařídil trestné střílení. Ani druhý nájezdv zápase ale hosté neproměnili, zkušený Divíšek si na Šurého nepřišel.

Utkání tak dospělo až do samostatných nájezdů. V nich dlouho vládli gólmani. Až v šesté sérii se prosadil Jaroslav Markovič, který střelou mezi Neužilovy betony zajistil Vsetínu zasloužený druhý bod.

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Po reprezentační pauze jsme chtěli dnešní zápas určitě vyhrát a nastartovat nějakou sérii, abychom se dotáhli na ty mančafty před námi. Bohužel vývoj utkání byl podobný jako ty před tím, kdy jsme se tlačili do soupeře a on v podstatě z prvního vjetí do našeho obraného pásma dal gól. Hosté pak začali hrát podobný styl jako Havířov a Třebíč tady, tzn., že velmi dobře bránili a čekali na naše chyby. Mají tam velmi kvalitní hráče na přesilovky, jako jsou Divíšek, Venkrbec atd. Po našem vyrovnání Prostějov odskočil o 2 góly a to z důvodu přemíry naší snahy, kdy všichni chceme zachraňovat situaci a jdeme dva k jednomu hráči. Ti zkušení hráči si to pak dokážou jednoduše prostrčit a ty naše chyby potrestat. Nakonec se nám podařilo vyrovnat a mohli jsme brát i tři body, kdyby střela Ondry Kopty minutu před koncem neskončila jen na tyči. Po takovém průběhu jsme však rádi i za ty dva, kdy v nájezdech korunoval svůj velmi dobrý výkon Michal Šurý.

Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov): Po druhé třetině jsme byli o krok blíže vítězství, ale rychlý gól v poslední části postavil soupeře na nohy. Byli jsme i hodně vylučovaní, kde některé zákroky byly s velkým otazníkem. V oslabení jsme tak dostali tři góly, ale také jsme dnes neproměnili osm samostatných nájezdů a v prodloužení netrefili prázdnou bránu. Přijeli jsme si tady něco odvést, takže i s tím jedním bodem jsme spokojeni.



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 12:15 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
HC Meteor Třemošná