Vstupenky online

Vsetín zvládl povinnost a z Kadaně veze všechny body

Jan Tajzler • 18.11.2017

Úspěšnou roli favorita mají za sebou hokejisté Vsetína. Valaši vyrazili do vzdálené Kadaně s jasným cílem naplno bodovat a to se svěřencům trenérů Dopity a Jenáčka povedlo na jedničku. Vsetín o svém vítězství 4:0 rozhodl ve třetí třetině, kterou opanoval 3:0. Premiérovou trefu v dresu Vsetína si připsal Petr Beránek, čistým kontem se blýskl brankář Jaroslav Pavelka. Program vsetínského týmu pokračuje v pondělí, kdy Valaši na domácím ledě přivítají Frýdek-Místek.

WSM liga - 23. so 18.11.17:00
SK Kadaň
VHK ROBE Vsetín
0:4(0:0, 0:1, 0:3 )

Branky a nahrávky: 23. P. Beránek (Dundáček, Protasenja), 41. Slováček (Březina, Kucharczyk), 44. Březina (Ostrčil), 56. Karafiát (Kajaba, Šenkeřík). Rozhodčí: Kostourek, Luczków – Belko, Toman. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 475. Střely na branku: 18:29. Průběh utkání: 0:4.

SK Kadaň: Tadeáš Dvořák – Trefný, Szathmáry, Rašner, Buchtela, Šesták, Kadeřávek, Kokeš – Kůs, Hejcman, Dufek – Chrpa, Šťovíček, Hlava – J. Müller, Polák, Krejčiřík – O. Procházka, Havlíček.
VHK ROBE Vsetín: J. Pavelka – Šenkeřík, Teper, Frolo, Ostrčil, Dundáček, Žák – Březina, Kucharczyk, Markovič – Vávra, Podešva, Slováček – P. Beránek, Kopta, Protasenja – Kajaba, Karafiát, Hořanský.

Hned v úvodu zápasu měli Kadaňští výhodu přesilové hry, když fauloval Šenkeřík. Pavelku ve vsetínské kleci ohrozil pouze Buchtela, jehož pokus od modré hostující gólman zneškodnil. Poté se ranou z úhlu prezentoval Hejcman, leč neuspěl.

Valaši poprvé zahrozili až v páté minutě, Beránkův pokus z rohu Dvořák snadno zneškodnil. Na druhé straně kontroval Dufek, jenž se prudkým výpadem ze středního pásmu dostal do dobré palebné pozice, branku ale netrefil.

Po klidnější pasáži zahrozil v 10. minutě Markovič, Dvořák jeho ránu zkrotil s nečekanými problémy. Starosti kadaňskému gólmanovi nadělal i hromotluk Protasenja, který dotíral před brankou. Tentýž hráč se dostal do zakončení i ve 14. minutě, Dvořák si s jeho chabým pokusem poradil. Mnohem nebezpečněji se jevila Březinova šance o dvě minuty později. Vsetínský forvard měl před sebou odkrytou branku, ale trefil jen boční síť.

Na začátku druhé periody vyzkoušel Pavelkovu pozornost Hejcman, strážce vsetínské svatyně předvedl pohotový zákrok lapačkou. Po chvíli pálil Buchtela, po jehož ráně kotouč poskakoval před brankou. Trhačům se na Pavelku vyzrát nedařilo, a tak udeřili hosté. Ve 23. minutě našel Dundáček mezi kruhy Petra Beránka, jemuž stačilo trefit odkrytou branku.

Srovnat skóre se pokoušel Kůs, ranou z ostrého úhlu však vsetínského brankáře nevylekal. Ve 29. minutě měl vyrovnání na hokejce Rašner, který ze skvělé palebné pozice nastřelil Pavelkův beton. Neujala se ani Kůsova dorážka, jež mířila vysoko nad. Po necelé minutě se před Pavelkou opět zjevil Kůs, mezi tři tyče se ani tentokrát netrefil. Další tutovku si domácí vytvořili ve 38. minutě, kdy pláchli Šťovíček s Chrpou. Prvně jmenovaný vzal odpovědnost na sebe, branku ale minul.

Trhači měli ve druhém dějství několik slibných šancí, štěstěna se ovšem tentokrát drželi Vsetínských, kteří všechny kadaňské pokusy ustáli a na začátku třetí části odskočili o dvě branky. Březina vyzval přesnou přihrávkou Ondřeje Slováčka, jenž příležitostí nepohrdl a zavěsil pod víko. Vrátit Trhače na dostřel zkoušel Hlava, jehož rána z kruhu šla těsně mimo.

Ve 43. minutě putoval na trestnou lavici Šenkeřík, David Březina ovšem ve vlastním oslabení zajel za kadaňskou branku a rychlým výpadem překonal Dvořáka. Vsetín rázem vedl o tři branky a kadaňští příznivci houfně opuštěli tribuny. Ještě hůře mohlo být po střele Dundáčka, ale Markovič nedokázal překonat ležícího gólmana Kadaně.

Vsetín byl i v závěru při chuti, kontroloval hru a ještě navýšil svůj už tak komfortní náskok. V 56. minutě vybojoval v rohu kotouč Kajaba, naservíroval jej Jiřímu Karafiátovi, který stanovil konečné skóre zápasu.

Ohlasy k utkání

Miroslav Buchal (SK Trhači Kadaň): Myslím si, že do zápasu jsme nevstoupili špatně. Bylo to bojovné utkání, první třetinu jsme byli vyrovnaným soupeřem. Ve druhé jsme dostali gól, následně jsme mohli dát, nedali jsme, ale šance tam byly. Před třetí třetinou jsme si něco řekli, ale hned jsme dostali gól, pak jsme nedali vyloženou šanci a soupeř nám utekl o dvě branky. Ve třetí třetině byli silovější, rychlejší. Bojovali jsme, ale nemůžeme se trefit, smůla se lepí a je to špatné.

Jiří Dopita (VHK ROBE Vsetín): Pro nás to jsou krásné tři body, důležité strašně moc. Bodovali jsme venku za tři body, takže jsme maximálně spokojeni. Myslím si, že jsme odehráli dobrý zápas a zaslouženě jsme vyhráli.