Vstupenky online

Valaši se střelecky neprosadili a z Třebíče odjíždí bez bodu

Helena Hegeďová • 25.11.2017

Vstup do zápasu se herně vyvedl lépe domácím, kteří se častěji dostávali do útočného pásma. První branka padla až ke konci první poloviny utkání, po čtyřminutové přesilovce Vsetína. Prosadil se hostující Tomáš Havránek a poslal Třebíč do vedení. Vsetínu se dařilo dostávat před Jekelovu branku, všechny pokusy Valachů však skončily na výborně chytajícím gólmanovi. Ke konci utkání už Třebíč pouze bránila hubený náskok, který nakonec udržela, a při vsetínské power-play potvrdila gólem do prázdné brány.

WSM liga - 26. so 25.11.17:30
SK Horácká Slavia Třebíč
VHK ROBE Vsetín
2:0(0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 29. T. Havránek (Kristl, Vágner), 60. Kratochvíl. Rozhodčí: Kašík, Koziol – Lučan, Rožánek. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1473. Střely na branku: 20:28. Průběh utkání: 0:0, 2:0.

SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Nedbal, L. Vágner, Furch, Čejka, Kaláb, D. Mikyska, Hort – Kratochvíl, Dolníček, Jan Wasserbauer – T. Havránek, Kusko, Vodný – Kristl, Tadeáš Král, Malec – Mlynář, Půža.
VHK ROBE Vsetín: Horčička – D. Krenželok, Teper, Ostrčil, Frolo, Dundáček, Žák – Markovič, Kucharczyk, Březina – Slováček, Podešva, Vávra – Protasenja, Kopta, P. Beránek – Kajaba, Šilhavý, Půček.

Úvodní vhazování vyhráli domácí hokejisté, ale do větší šance se nedostali. Hosté se po necelých dvou minutách hry dopustili faulu a Třebíč si tak zahrála první přesilovku. Třebíčští hokejisté svého soupeře zamkli v obraném pásmu a vyvíjely na něj drtivý tlak. Vsetín ovšem své první oslabení ubránil. Mlynářovu střelu vyrazil Horčička svým pravým betonem. Kopta se prokličkoval až před třebíčskou branku a poslal přesnou přihrávku na Beránka. Jeho střelecký pokus ovšem fantasticky zneškodnil Pavel Jekel. Oba týmy hrály velmi aktivně a snažili se vsítit úvodní branku. Slováček se dostal až před Jekela a nebezpečně vypálil. Třebíčský brankář ale opět výborně zasáhl. Kucharczyk vybídl ke střele jednoho ze svých spoluhráčů. Proti vsetínskému střelci se však v brance blýskl Pavel Jekel. Přesilovou hru si zahráli také hráči z valašského kraje. Na trestnou lavici zamířil Ondřej Malec za sekání. Třebíč oslabení zvládla na jedničku a skóre zápasu tak zůstalo nedotčené. Kristlovu ránu z kruhu našel Horčička ve své výstroji. Koptovu ránu chytil třebíčský brankář do lapačky. Ke konci úvodní třetiny si hosté zahráli další přesilovku. Tu však nedokázali zužitkovat a do šaten se šlo za nerozhodného stavu.

Ve druhé třetině se k první střele dostal Jan Wasserbauer a málem se mu podařilo vsítit úvodní gól zápasu. Horčička kotouč škrtl jen hřbetem lapačky a puk poskakoval v brankovišti. Vsetínští obránci ho ovšem včas uklidili do bezpečí. Třebíč se provinila proti pravidlům a na trestnou lavici usedl Nedbal na čtyři minuty za vysokou hůl. Domácí hokejisté výborně bránili a Vsetín se jen velmi obtížně dostával do útočného pásma. Dundáčkovu bombu našel v náručí Pavel Jekel. Třebíč předlouhé oslabení ubránila a mohla své síly přesunout do útoku. Netrvalo dlouho a třebíčští fanoušci se dočkali první branky. Richard Kristl našel Tomáše Havránka, který vymetl pavučiny v horním rohu Horčičkovy branky. Pavel Jekel v dnešním zápase opravdu zářil a mařil jednu vsetínskou šanci za druhou. Malec si nádherně vybruslil před Horčičku a nebezpečně vypálil. Daniel Krenželok se následně dopustil faulu a přišla přesilovka domácích. Vsetín oslabení ubránil. Michal Vodný se skvěle obtočil kolem vsetínské branky, ale kotouč za Horčičku nedostal. Další obrovskou šanci Vsetína zastavil dnes už poněkolikáté neuvěřitelný Pavel Jekel. Půžovu střelu si Horčička pohlídal.

Jeden z třebíčských hokejistů výborně obral vsetínského obránce o kotouč, ale ke střele se nakonec nedostal. Domácí velmi dobře kombinovali v útočném pásmu, ale žádná ze střel neprošla do Horčičkovy branky. Na druhé straně se ve svém brankovišti skvěle zorientoval Pavel Jekel, který lapačkou přikryl nebezpečně poskakující kotouč. Dundáčkova tvrdá rána od modré čáry orazítkovala jen plexisklo za třebíčskou brankou. Střelu Michala Vodného schoval Horčička do své lapačky. I s Nedbalovou bombou si vsetínský brankář poradil. Michal vodný skvěle zastavil Dundáčkovu střelu a Jekel tak nemusel zasahovat. Březinův bekhendový pokus zneškodnil Pavel Jekel. Březina si našel znovu prostor pro střelu, ale opět narazil na výborného třebíčského brankáře. Rána Michala Vodného byla zastavena vsetínskou obranou. Za sekání si šel opykat dvouminutový trest Martin Podešva. Třebíč početní výhodu nevyužila a dál si držela jednobrankový náskok. Domácí v závěru utkání výborně bránili. Vsetín se pokusil o hru bez brankáře, která mu ovšem nevyšla. Petr Kratochvíl dokázal obrat o kotouč vsetínského obránce a poslal kotouč do odkryté vsetínské klece. Třebíč zvítězila 2:0 a získala cenné tři body do tabulky.

Ohlasy k utkání

Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč): Vsetín hrál takovou hru, jakou jsme očekávali. Měl výborný pohyb, zavíral nás v našem obraném pásmu a nám to dělalo velké problémy. Těžce jsme se dostávali z obraného pásma. Věděli jsme, že nás dnešní utkání bude stát spoustu sil. Což se nakonec potvrdilo. V zápase bylo hodně osobních soubojů a těžkých situací v obraném pásmu. Dnes jsme se mohli spolehnout na všechny hráče. Všichni podali velmi dobrý výkon a navíc nás svými zákroky podržel Pavel Jekel. Diváci nás neustále povzbuzovali, za což jim děkujeme. Jsme strašně rádi za tři body, i když jsme dnes moc dobrý útočný hokej neukázali. My jsme spíše čekali na brejky. Přečíslení se nám dnes nevydařila, ale dokázali jsme skórovat z jedné nenápadné akce. Po vstřelené brance se náš tým ještě více semkl a podal velmi obětavý výkon. Opravdu klobouk dolů před celým týmem. Třech ukořistěných bodů si velmi vážíme.

Jiří Dopita (VHK ROBE Vsetín): My jsme dnes opět nespokojeni. Prohráli jsme na domácím ledě s Frýdkem - Místkem, který měl v sestavě juniory a dorostence. Prohráli jsme také dnes s Třebíčí. Nechci snižovat kvalitu soupeře, ale myslím si, že máme kvalitativně lepší tým. Nám se tyto soupeře nedaří porážet. Nedokážeme se poprat o výsledek a hrajeme profesorský hokej. V tomto vidím ten největší problém. Chybí nám hlad po gólu, a proto ty zápasy nezvládáme. Třebíčský brankář chytal skvěle, ale 99% našich střel viděl. My soupeře dokážeme střelecky předčít, ale nedaří se nám vyhrávat. Měli jsme chodit více před branku a rvát se o výsledek. Dokud vysoko nevedeme tak nemůžeme hrát na krásu a musíme bojovat. Jsme velmi naštvaný, že jsme prohráli tímto špatným stylem.



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava