Vstupenky online

Vsetín si poradil s ústeckým Slovanem a ze severu Čech veze celkem šest bodů

Helena Hegeďová • 29.11.2017

Druhý zápas vsetínského severočeského tripu byl dlouho bezbrankový, skóre vyrovnaného zápasu otevřel až ve 38. minutě Šilhavý. Domácí Slovan dokázal v úvodu třetí třetiny srovnat a o osudu utkání tedy touto dobou nebylo rozhodnuto. Závěr utkání už však patřil Valachům, kteří se dokázali prosadit ještě třikrát a přidat na své konto další tři důležité body, čímž se v tabulce dostali právě před Ústí nad Labem.

WSM liga - 27. st 29.11.18:00
HC Slovan Ústí nad Labem
VHK ROBE Vsetín
1:4(0:0, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 44. Smolka (Husák, D. Merta) – 38. Šilhavý (Karafiát, Teper), 48. Protasenja (P. Beránek, Ostrčil), 55. P. Beránek (Protasenja, Kucharczyk), 58. Březina (Markovič, Kopta). Rozhodčí: Jechoutek, Grech – Polák, Kotlík. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 957. Střely na branku: 22:41. Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 1:4.

HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup – Hes, Vl. Brož, M. Vágner (C), Husák, Vaněk, M. Zdvořáček – Melka, Roubík (A), Severa – D. Merta, Vrdlovec (A), Smolka – Kuběna, Vachovec, Gengel – Navarra, Sladkovský.
VHK ROBE Vsetín: Horčička – Teper, D. Krenželok, Ostrčil, Frolo (A), Dundáček, Žák – Březina, Kopta, Markovič (C) – Vávra, Podešva, Slováček – P. Beránek, Kucharczyk (A), Protasenja – Šilhavý, Karafiát, Hořanský.

První třetina skončila bez branek přesto, že nabídla spoustu nebezpečných šancí na obou stranách. Největší šanci nejdříve měla na domácí straně dvojice David Merta – Daniel Vrdlovec, přičemž druhému jmenovanému utekl kotouč z hole. Na druhé straně spálil obrovskou šanci Anatolij Protasenja, který mohl uklízet odražený kotouč do poloprázdné branky, ale minul. Větší šanci měl ještě při domácí přesilové hře Pavel Smolka, který pálil těsně mimo.

Druhá třetina nabídla hokej spíše na jednu branku. Hosté přidali a byli na ledě chvíli jediným mužstvem. Slovan však postupně hru vyrovnal, ale ve 38. minutě chybně střídal a nestačil na přečíslení hostí, které zakončil Vojtěch Šilhavý po přihrávce Jiřího Karafiáta.

Třetí třetina byla rozhodující. Ačkoliv domácí srovnali zásluhou Pavla Smolky, který tečoval nahození Patrika Husáka, tak v zápase zvítězili hosté. Rozhodující zásah si připsal Anatolij Protasejna. Následně se trefili do černého za hosty Petr Beránek a David Březina.

Ohlasy k utkání

Miroslav Mach (HC Slovan Ústí nad Labem): Měli jsme mnoho šancí, ale bohužel se nám nepodařilo vstřelit branku. Myslím si, že naše hra dnes nebyla špatná, ale je to obraz našeho mužstva. Hrajeme na tři lajny a kluci už to neutáhnou.

Jiří Dopita (VHK ROBE Vsetín): Vyhráli jsme sice 4:1, ale také jsme mohli po první třetině prohrávat 3:1 nebo 4:1, jelikož Ústí mělo spoustu šancí. Druhou třetinu jsme byli lepší my a ve třetí třetině se k nám přiklonilo trochu štěstí. Podařilo se nám odskočit na jeden gól a pak nám to tam napadalo. Hodně nás podržel gólman, ale myslím, že rozhodla první třetina, kterou jsme zvládli.



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava