Vstupenky online

Valaši dvakrát vedli, přesto se z Kladna vracejí s prázdnou

Jan Tajzler, Filip Ardon • 06.12.2017

Dramatické utkání mají za sebou hokejisté Vsetína, kteří v rámci 29. kola WSM Ligy cestovali na led Kladna. Valaši dokázali otevřít skóre utkání zásluhou Michala Žáka. Po vyrovnávací brance Davida Šticha se Vsetín dostal do vedení ještě jednou, to když dopravil kotouč do branky Radim Kucharczyk, ale i na jeho branku našli Kladenští do konce druhé třetiny odpověď. V závěrečné pasáži hry si Vsetínští vypracovali několik slibných příležitostí, ale štěstí se nakonec přiklonilo na hole domácích hokejistů, konkrétně Davida Tůmy, jenž svou vítěznou trefou rozhodl vyrovnanou bitvu mezi tradičními kluby.

WSM liga - 29. st 6.12.18:00
Rytíři Kladno
VHK ROBE Vsetín
4:2(0:0, 2:2, 2:0 )

Branky a nahrávky: 34. Štich (Machač), 40. J. Strnad (Kubík), 58. D. Tůma (J. Kloz, Machač), 60. J. Strnad (Machač) – 28. Žák (Podešva, Slováček), 38. Kucharczyk (P. Beránek, Pokorný). Rozhodčí: Škrobák, Luczków – Coubal, Kokrment. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1728. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 4:2.

Rytíři Kladno: Kopřiva – Kehar, Štindl, Lenďák, Repe, Štich, F. Matula – J. Strnad (C), Kubík, Pekr – J. Kloz, Machač (A), D. Tůma – Redlich, T. Kaut, Kružík – Zikmund, Svedlund, Bláha.
VHK ROBE Vsetín: J. Pavelka – Žák, Teper, Frolo (A), Ostrčil, Dundáček, Janáček – Březina, Kopta, Markovič (C) – Vávra, Podešva, Slováček – P. Beránek, Kucharczyk (A), Pokorný – Karafiát, Šilhavý, Hořanský.

 Utkání Rytířů s Vsetínem přineslo od úvodních minut pohledný útočný hokej. Oba týmy se střídaly v útočných výpadech a oba gólmani měli hned od začátku spoustu práce. Skóre se ale v prvních dvaceti minutách neměnilo. Největší možnost měl na hokejce Kubík, který pláchl za obranu Valachů a poté, co byl faulován, dostal k dispozici trestné střílení. Prudká střela však mířila jen nad.

Do druhé části vstoupili o něco lépe domácí hokejisté, kteří hned dostali soupeře pod tlak, jenže skóre se měnilo na druhé straně. Michal Žák procedil nenápadnou střelu z kruhu až za Kopřivu – 0:1. Vsetín byl pak o hodně lepší a mohl několikrát navýšit, jenže kladenská defenziva obstála. Pak se navíc Rytíři dostali do pásma a David Štich střelou od modré srovnal – 1:1. Kladno ale zakrátko nechalo příliš prostoru Radimu Kucharczykovi, jenž vrátil hostům vedení – 1:2. Domácí ale nechtěli odcházet do kabiny za nepříznivého stavu. V poslední minutě tak dobře odstíněnou střelou prostřelil Pavelku Jakub Strnad – 2:2.

Třetí část přinesla opět několik šancí a obě mužstva mohla urvat vedení na svoji stranu. Až v samém závěru se dostali poprvé v utkání do vedení Rytíři, když David Tůma proklouzl soupeřovou obranou a bekhendem zasunul za ležícího Pavelku – 3:2. Hosté pak ještě zkusili hru bez gólmana, jenže to potrestal Jakub Strnad – 4:2. 

Ohlasy k utkání

Pavel Patera (Rytíři Kladno): Dá se říct, že jsme celý zápas tahali za kratší konec. Vsetín byl důraznější, rychlejší a v osobních soubojích daleko nad námi. Můžeme děkovat jedině brankáři, že to bylo po dvou třetinách 2:2. I v prvních dvanácti minutách třetí třetiny jsme měli obrovskou kliku, kdy vsetínští hráči netrefovali prázdnou bránu. Naštěstí naše individuality rozhodly. Bereme šťastné tři body.

Jiří Dopita (VHK ROBE Vsetín): My jsme neodehráli vůbec špatné utkání, dvakrát jsme vedli. Škoda byla druhého gólu, který jsem si nechali dát vlastní nedůsledností. V závěru jsme o bod přišli, ale Kladno bylo v posledních čtyřech pěti minutách určitě aktivnější a hladovější po rozhodujícím gólu. Nakonec se jim to vyplatilo a berou tři body. Někteří hráči do toho nedali to, co do toho v závěru dát měli. A dopadlo to, jak to dopadlo.



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 12:15 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
HC Meteor Třemošná