Vstupenky online

Vsetínu chyběla přesnost v zakončení a na pražský celek nestačil

Helena Hegeďová, Jan Tajzler • 20.12.2017

Valaši vstoupili do utkání lépe, nevedlo se jim však v koncovce a jako první se dostala do vedení Slavia, když ve 13. minutě překonal Pavelku Krejčík. Hosté si vydobyli čtyřbrankový náskok a do vsetínské branky zamířil Šurý. Hra po dvou třetinách ale skóre neodpovídala a při střelecké smůle a kvalitě gólmana Frodla se mohli Valaši radovat až dvě minuty před koncem druhého dějství, kdy se prosadil Březina. V 48. minutě přidal Valachům naději Illéš, žádná další branka už ale nepřišla a Vsetín odchází poražen.

WSM liga - 32. st 20.12.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Slavia Praha
2:4(0:1, 1:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 38. Březina (Kopta, Žák), 48. Illéš (Březina, Frolo) – 13. L. Krejčík (J. Doležal, A. Růžička), 22. Jankovský (Šafránek, Nedvídek), 25. Barák (Z. Doležal, M. Ondráček), 34. L. Krejčík (Pohl, Račuk). Rozhodčí: Kašík, Koziol – Bryška, Novák. Vyloučení: 8:9 + navíc Janáček (VSE) a Kadlec (SLA) 10 min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.Diváci: 3078. Střely na branku: 33:21. Průběh utkání: 0:0, 0:4, 2:4.

VHK ROBE Vsetín: J. Pavelka (34. Šurý) – Teper, Žák, Frolo, Ostrčil, Dundáček, Janáček – Březina, Kopta, Markovič – Vávra, Illéš, Slováček – P. Beránek, Kucharczyk, Protasenja – Šilhavý, Karafiát, Vítek – Pokorný.
HC Slavia Praha: Frodl – Pohl, J. Holý, Barák, A. Růžička, Ryzák, Kasík, Šmíd – J. Doležal, Račuk, L. Krejčík – Jankovský, Šafránek, Nedvídek – M. Kadlec, Šagát, Šmerha – Z. Doležal, Kubica, M. Ondráček.

Hosté ze Slavie se snažili na domácí tým od úvodních minut vletět a poměrně se jim to i dařilo. Ovšem slávistický nápor vzal za své v čase 2:55, kdy byl vyloučen Kubica. Vsetínští však nedokázali nabídnutou početní výhodu využít. Při stavu 5 na 5 se hra srovnala, avšak Vsetín dostal další možnost přesilové hry, ale ani tentokrát nebyl zelenožlutý soubor úspěšný. Poté přišly tresty na straně Vsetína, nejprve putoval na lavici hanby Protasenja a o devatenáct vteřin později také Kucharczyk. Slavia však dvojnásobnou početní výhodu, trvající jednu minutu a devětačtyřicet vteřin nedokázali využít. První branka se dostavila při rovnovážném počtu hráčů na ledě, stalo se tak v čase 12:42, kdy kotouč dostal na hůl Lukáš Krejčík a jelikož měl dostatek času zamířit, trefil přesně do růžku Pavelkovy svatyně. Ve zbytku první třetiny se domácí Vsetín tlačil do útočného pásma, ale výborně organizovaná defenzíva Pražanů nedovolila vážnější ohrožení Frodlovy brány.

Začátek prostředního dějství vyšel sešívaným na jedničku. Chybu v domácí rozehrávce mohl nejprve ztrestat Šafránek, s jeho nájezdem si však Pavelka ještě poradil, ale na dojíždějícího Václava Jankovského byl již krátký a hosté se ujali dvoubrankového vedení, stalo se tak v čase 21:21. Vsetínskou snahu o rychlou odpověď záhy zkomplikovalo vyloučení brankáře Pavelky, Valaši však oslabení opět ustáli bez úhony, jenže v čase 24:58 se Slavia dostala již do tříbrankového trháku, to když od modré čáry napřáhl Jindřich Barák a Pavelka přes skrumáž hráčů nemohl s jeho přesným projektilem nic moc dělat.

Vsetín se v utkání trápil především v početních výhodách, za stavu 0:3 nabídli Pražané Valachům další dvě početní výhody, za zmínku stojí příležitost Kucharczyka, jenž dostal kulečníkovou přihrávku od Beránka, jeho střela z voleje však pouze trefila přemísťujícího se Frodla, jenž ve snaze zlikvidovat Kucharczykovu střelu posunul i branku. Snaha Vsetínských vyzrát na Frodla přicházela vniveč, naopak Slavia projevila maximální efektivitu ve 34.minutě utkání, když se nenápadnou střelou prezentoval Lukáš Krejčík a svou druhou brankou v utkání vyhnal Pavelku z brány. Do vsetínského brankoviště se postavil Michal Šurý, jenž se svými spoluhráči nejprve ubránil další slávistickou přesilovku. Vsetín v závěru druhé třetiny zabral, Vávra svou střelou z kruhu orazítkoval tyč, ovšem v čase 38:00 už se vsetínský Lapač radoval, když se dokázal prosadit vsetínský kanonýr David Březina. Nápor Valachů v závěru druhého dějství přerušilo vyloučení Janáčka, Slavia tak před závěrečnou třetinou držela tříbrankový náskok.

Do závěrečné třetiny Vsetín nastoupil odhodlaně, nejprve úspěšně ubránil oslabení, aby poté vyšel opět střelecky naprázdno ve vlastní zkrácené početní výhodě. Utkání nabídlo několik osobních soubojů a potyček, ve třetí třetině určitě stojí za zmínku souboj vsetínského Kopty s hostujícím Šmerhou, oba borci byli poslání za katr, ovšem vsetínský Kopta fauloval už před tím a Slavia tak měla k dispozici další početní výhodu. Vsetín však opět oslabení ubráni a krátce po jeho konci se Valaši dostali na dostřel dvou branek. Kotouč vedl do útočného pásma Frolo, puk se přes Březinu dostal na hůl Jakuba Illéše, jenž přesnou střelou zápěstím vsítil vsetínskou branku naděje. Zbytek utkání se nesl ve znamení neúspěšného dobývaní slavistické branky v podání vsetínských hráčů, Valaši to dokonce v závěru zkusili ve hře přes brankáře, ale Slavia s výborným Frodlem v brance už větší zdramatizování zápasů nepřipustila a do Prahy si odváží všechny body.

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Myslím si, že na nás byla vidět nerozehranost z reprezentační přestávky. Chyběl nám pondělní zápas, který jsme předehrávali v Litoměřicích. Slavia měla zápas odehraný, měla rozjeté nohy a v úvodu utkání to bylo znát. My jsme měli už proti Slavii špatný vstup do utkání, hodně nás podržel brankář Pavelka, protože to mohlo být hned ze začátku 0:3. Bohužel opět jsme selhali v přesilovkách, nedokázali jsme si pomoct ani při hře 5 na 3. Soupeři se podařilo trefit šťastné branky, ale šli tomu naproti si to zasloužili. Za stavu 0:4 se podaří utkání otočit tak jednou za sezonu. Potom už jsme výkon zlepšili, vytvořili jsme si územní převahu, ale vstřelili jsme už pouze dvě branky. Soupeř dnes zkrátka více chtěl, jejich týmový výkon byl kompaktnější a zaslouženě vyhráli. Bohužel, my nevyužijeme vyložené šance a nedokážeme si pomoct ani v přesilovkách, což nás provází většinu sezony. Přesilovky trénujeme, snažíme se točit přesilovkové formace, ale pořád se nemůžeme chytit. Musíme věřit, že v dalších utkáních se v přesilovkách chytneme a snad se zvedne i náš výkon při hře pět na pět.

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): Na Lapači byla tradičně výborná atmosféra a jsme moc rádi, že se nám zde podařilo podruhé v sezoně vyhrát. Vsetín dokáže hrát velmi vyrovnané zápasy a jako tým jsou houževnatí, takže to nebylo vůbec jednoduché. Nám pomohlo, že jsme dokázali využít vytvořené šance a potom náskok udržet. Myslím, že to byl velmi atraktivní souboj, který se musel divákům líbit.



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava