Vstupenky online

Valaši zdolali Havířov po nájezdech a slaví výhru za dva body!

Kristýna Zigmundová, Josef Nudera • 22.12.2017

Vsetínští hokejisté si předčasně pod stromeček nadělili výhru nad Havířovem 3:2sn. Zápas brankově otevřel až na začátku druhé třetiny Martin Podešva. Domácí tým ale dokázal v půlce hry vyrovnat. V posledním dějství šli ale Valaši opět do vedení. Tentokrát zásluhou Petra Beránka. Domácí tým ale hned odpověděl vyrovnávací brankou a základní hrací doba tedy o vítězi nerozhodla. V prodloužení se Vsetínu podařilo přečkat oslabení a při samostatných nájezdech se nejprve trefil Březina, který byl ale překonán. Za autora vítězné branky byl tedy určen až Jakub Teper, který se prosadil v 8. sérii nájezdů.

WSM liga - 33. pá 22.12.18:00
AZ Havířov
VHK ROBE Vsetín
2:3sn(0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 31. Rác (Dudek, Havel), 44. M. Kalus (Rác, Maruna) – 23. Podešva (Vávra, Ostrčil), 42. P. Beránek (Protasenja, Kucharczyk), rozh. náj. Teper. Rozhodčí: Čech, Veselý – Lučan, Adamec. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3279. Střely na branku: 34:27. Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

AZ Havířov: Bláha – Luža, Drtil, Chroboček, Krisl (C), Dudek, R. Havel – Tomi, Pořízek, M. Kalus – Sikora (A), Rác, Maruna (A) – Kanko, Matai, L. Bednář – Bambula, Cihlář, Gřeš – Fronk.
VHK ROBE Vsetín: J. Pavelka – Teper, Janáček, Ostrčil, Frolo (A), Dundáček, Holomek – Markovič (C), Kopta, Březina – Protasenja, Kucharczyk (A), P. Beránek – Vávra, Šilhavý, Podešva – Vítek, Illéš, Karafiát.

AZ RESIDOMO Havířov začal zápas velmi aktivně a už v první minutě se do šancí dostal Kalus a Tomi, ale Pavelka v brance hostů dokázal situaci vyřešit. Ve 2. minutě dostal Havířov možnost v přesilové hře. Nejprve v ní pálil Bednář, následně dorážka Tomiho nechala vyniknout brankáře Pavelku.

Vsetín se před polovinou první části dostal více do hry i díky přesilové hře. Havířov měl ale další příležitosti. Ve 14. minutě se do velké šance dostali hosté. Střelu Šilhavého vyrazil Bláha reflexivním zákrokem betonem.

Havířov měl v první části hodně slibných šancí. Maruna byl ve velké šanci, ale stejně jako dva následně ujíždějící hráči na jediného obráce, neuspěl. Naopak v 19. minutě trefil Vávra tyčku!

Na začátku druhé třetiny dostal Vsetín výhodu přesilové hry a dokázal ji skvěle využít. Ve 23. minutě vyslal Martin Podešva střelu, která se o brusli bránícího hráče dostala k pravé tyčce a také do branky – 0:1.

Ve 25. minutě se Vsetín dostal jen pár centimetrů k brance! Dudek musel puk odpálit z brankové čáry.

Ve 31. minutě se dostali domácí hokejisté k vyrovnání! Ve 31. minutě se ocitl Roman Rác zcela sám za vsetínskou obranou, dostal puk a ujížděl sám na Pavelku. Rychlou střelu mezi betony dokázal srovnat – 1:1.

Ve 36. minutě se Gřeš dostal k puku vystřelenému od modré čáry, ale za Pavelku jej nedostal. V následné šanci se ocitl Fronk a Rác, ale Pavelka nemusel zasahovat.

Ve 37. minutě dokázal Teper přebruslit hráče Azetu a našel skvěle postaveného Kucharczyka, který nechal vyniknout brankáře Bláhu. Po druhé třetině se šlo do kabin za stavu 1:1.

Třetí třetinu začali lépe hostující hráči. Ve 42. minutě se dostal k vyraženému puku brankářem Bláhou Petr Beránek a polovysokou střelou havířovského brankáře překonal – 1:2. Ve 44. minutě už ale bylo vyrovnáno. Marek Kalus se skvěle zorientoval a dokázal překonat brakáře Pavelku – 2:2.

Ve 45. minutě mohl Šilhavý vrátit Valachům vedení, ale nedokázal to, jeho střela šla těsně mimo branku. Zápas dále pokračoval, ale brankář Bláha domácí podržel a utkání muselo jít do prodloužení.

Prodloužení začalo přesilovkou Havířova. Rác a Maruna měli velkou šanci, ale nedokázali brankáře Pavelku propálit. Zápas nakonec tak dospěl do nájezdů.

Nájezdy byly dlouho dramatické. Havířov měl několik šancí, ale hosté byli v nájezdech lepší a z Havířova si po zásluze Jakuba Tepera odvezl dva body.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (AZ Rezidomo Havířov): Dnešní utkání bylo od začátku až do konce útočné na obě strany. Myslím, že se muselo divákům líbit. Bohužel jsme nevyhráli, v prodloužení jsme nevyužili přesilovku 4 na 3 a nájezdy už jsou trochu loterie. S výsledkem nejsme spokojeni, chtěli všechny tři bodíky, ale s výkonem jsme spokojeni a hráčům jsme poděkovali. Do konce základní části zbývá 20 zápasů, a když budeme takto pracovat, do play-off se dostaneme.

Jiří Dopita (VHK ROBE Vsetín): Havířov byl první třetinu lepší, měl tlak a hrál jinak než u nás. Celé utkání bylo bojovné a od druhé třetiny i vyrovnané a my jsme rádi za dva body. Obzvlášť, když jsme v prodloužení hráli v oslabení.




×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava