Vstupenky online

Skvěle! Vsetín si vyšlápl na lídra tabulky a proti Motoru bere všechny body

Helena Hegeďová, Kristýna Zigmundová • 27.12.2017

Poslední domácí zápas letošního roku přilákal do ochozů spoustu fanoušků, kteří opravdu nemohou být z dnešního utkání zklamaní. Předváděná hra byla reklamou na hokej, hrálo se rychle se střeleckými šancemi na obou stranách. Přesněji však pálili Valaši, kteří překonali Gábu hned třikrát. V osmé minutě se prosadil Šilhavý, Motor do konce první třetiny vyrovnal. Druhá a třetí třetina přinesly po jedné vstřelené brance, o obě se postaral David Vítek, jenž se tak nejvýrazněji podepsal pod ziskem tří bodů.

WSM liga - 34. st 27.12.17:30
VHK ROBE Vsetín
Madeta Motor České Budějovice
3:1(1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Šilhavý (Dundáček, Podešva), 37. Vítek (Illéš, Karafiát), 51. Vítek (Illéš, Ostrčil) – 12. Vlček (Pavlin, Čermák). Rozhodčí: Vrba, Doležal – Beneš, Polák. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení:0:0. Diváci: 4821. Střely na branku: 39:20. Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 3:1.

VHK ROBE Vsetín: Šurý – Teper, Janáček, Frolo, Ostrčil, Dundáček, Holomek – Březina, Kopta, Markovič – P. Beránek, Kucharczyk, Protasenja – Podešva, Šilhavý, Vávra – Karafiát, Illéš, Vítek.
Madeta Motor České Budějovice: Gába – Kutlák, Kučný, Pavlin, Pýcha, Fillman, Vráblík, F. Novák – Dostálek, Nedorost – M. Bárta, Rob, Čermák – Heřman, Galamboš, Jonák – Doktor, Vlček, L. Květoň.

Hned z první na bránu zahrozil domácí Markovič, jehož střela bekhendem byla vyražena mimo klec. Na druhé straně mohl měnit skóre Dostálek, ani on se ale do tabulky střelců nezapsal. Ve 3. minutě se k výborné střele z pravého kruhu odhodlal Šilhavý, jeho pokus ale gólman zneškodnil. K dorážce si ale ještě sjížděl Vávra a Podešva, ani oni ale gólmana nepřekonali. Následně střílel Kopta, jehož střelu usměrňoval Markovič. Kotouč se ale pouze mihl kolem levé tyčky. Při přesilové hře, která nastala v 6. minutě, se Valaši dostávali hodně pod tlak. Jejich kombinace jim vycházely na jedničku. K jejich smůle ale gólman Gába výborně zachytal. Nejvíce nebezpečná byla střela Beránka, který dostal kotouč v mezikruží a měl volný výhled. Beránkovi stačilo nazvednout kotouč do horních pater brány a bylo by vymalováno. Ten se ale rozhodl pro střelu na betony, kterou si Gába pohlídal. Valaši ale nakonec přeci jen přesilovou hru využili. Zbývaly čtyři sekundy a Vojtěch Šilhavý předvedl výbornou střelu a propálil Gábu z prostoru u levé tyčky. Valaši i nadále v tlaku nepolevovali a několikrát mohli skórovat. Nepřálo jim ale štěstí a ani jeden, ze slibných pokusů neproměnili. V 10. minutě předvedl gesto fair play Kučný, který odvolal signalizovaný faul. Motor totiž nepotřeboval přesilovou hru, aby mohl skórovat. Jen pár okamžiků, po této situaci zasunul kotouč za Šurého Filip Vlčeka na Lapači bylo vyrovnáno. První vyloučení Vsetína přišlo až dvě minuty před koncem třetiny, kdy byl vyloučen domácí Vávra. Valaši ale předvedli výborně sehrané oslabení a Motor dokázal na Šurého vystřelit pouze několikrát. První třetina tedy skončila vyrovnaně 1:1.

V úvodu druhého dějství mohli jít Valaši do vedení z hole Šilhavého. Ten byl sám před bránou hostí, jeho postavení mu ale neumožňovalo moc prostoru ke střele a jeho zadovka si cestu do brány nenašla. Na druhé straně nahrál z levého kruhu Nedorost do mezikruží Novákovi, jehož teč skončila ve výstroji Šurého. Při přesilové hře se Vsetínu skórovat nepodařilo, ale vyvinul si velký tlak, který byl na jejich hře vidět i po skončení početní výhody. Do obrovské šance se ale díky nepozornosti domácích dostal Vlček, který jel s Dostálkem dva na jednoho. Vlček nahrál na teč Dostálkovi, kotouč ale projel kolem levé tyčky. Při další početní výhodě Valachů mohl od modré měnit skóre Dundáček, jehož prudkou střelu nikdo mezi tři tyče netečoval. Následně byl ve vhodné pozici i Podešva s Šilhavým. Ani oni však gólmana Gábu nepřekonali. Ve 32. minutě byl vyloučen domácí hráč a Motoru tato přesilová hra vyšla o poznání lépe než ta minulá. Branku sice nevstřelil, měl ale několik šancí a nebýt domácího gólmana Šurého a výborně sehrané obrany Vsetína, skóre by se jistě měnilo. Ve 37. minutě se celý Lapač mohl radovat z branky Davida Vítka, který na několikátý pokus překonal Gábu a Vsetín šel do šaten za stavu 2:1.

Poslední dějství si hned v úvodu vzali do své režie hosté a několik minut nepustili Vsetín z pásma. Po několika minutách se do slibné šance dostal hostující Pýcha, jehož střelu ale zablokoval domácí Protasenja. Na druhé straně mohl skórovat Podešva střelou od modré čáry. Tu ale Gába vyrazil betonem. Deset minut do konce mohl skórovat Protasenja, který jel sám na Gábu, ten si trochu neuváženě vyjel až na levý kruh, ale nakonec střelu Protasenji zablokoval. Následně se mohl prosadit Vávra se Šilhavým, kterým ale nevyšla kombinace. Ten, kdo ale propálil Gábu byl opět David Vítek, který trefil pravý horní roh, odkud putoval kotouč za brankovou čáru. V závěru měl ještě obrovskou šanci Vávra s Šilhavým, když první jmenovaný nahrál na levý kruh Šilhavému, kterému ale nevyšla moc střela a snažil se vrátit kotouč Vávrovi, který už ale přejel palebnou pozici. Zbývala minuta do konce, když se Motor rozhodl hrát bez gólmana. První útočná formace si ale počínala výborně již od buly a branku mohl vsítit Kopta i Březina. Ani jeden z těchto hráčů však prázdnou bránu netrefil. Poslední minuty se nakonec nesly ve znamení radosti na straně domácích, kteří si výhru jistě zasloužili. Motor odehrál ještě poslední minutu v oslabení. Valaši sice branku už nevsítili a po zásluze si berou tři body proti vedoucímu celku tabulky.

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Dnes jsme odehráli parádní zápas, všichni kluci hráli na 120% a ve vynikající extraligové atmosféře, která připomínala play-off, jsme vybojovali důležité vítězství. Jsme velmi spokojeni, protože Budějovice se neporáží každý den. Je důležité, že to nebylo vítězství šťastné, ale vybojované. Dobrý výkon podal také Michal Šurý. Jsme rádi, že jsme letošní rok uzavřeli tak dobrým výkonem a vítězstvím.

Marian Jelínek (ČEZ Motor České Budějovice): Soupeř byl dnes bojovnější. My jsme do toho nedali tu hokejovost, která nás zdobí. V dnešní atmosféře nás soupeř udolal a zaslouženě vyhrál.



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava