Vstupenky online

Vsetín si poradil i s Prostějovem a vyhoupl se na 8. příčku!

Kristýna Zigmundová • 29.12.2017

Dosti dramatické utkání skončilo po první třetině bezbrankově. Ve druhé třetině ale vyrovnal Filip Dundáček a následně se dvěma střelami prosadil Anatolij Protasenja. Valaši v tuto chvíli věděli, co budou hrát po zbytek zápasu. Hlavním bodem jejich hry bylo neinkasovat. Během prvních dvou třetin byla hra hodně akční a bohatá na šance. Ve třetí třetině se Vsetín snažil betonovat, ale ani to Valachům nebránilo podnikat povedené výpady do útoku. V samotném závěru udělal tečku za utkáním Tomáš Frolo, jenž trefil prázdnou bránu a zajistil tak vítězství Vsetína 4:1.

WSM liga - 35. pá 29.12.18:00
LHK Jestřábi Prostějov
VHK ROBE Vsetín
1:4(0:0, 1:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Divíšek (Rudovský, M. Drtina) – 28. Dundáček (Kopta, Březina), 29. Protasenja (Holomek, P. Beránek), 31. Protasenja (Teper, Kucharczyk), 60. Frolo (Ostrčil, Illéš). Rozhodčí: Čech, Skopal – Zídek, Špringl. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3275. Střely na branku: 27:26. Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:4.

LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (31. Groh) – M. Drtina, D. Kolář, Havlík, A. Holík, Mikliš, Žovinec – L. Luňák, Divíšek, Nouza – Rudovský, Venkrbec, Dvořáček – Zabloudil, V. Meidl, Hajný – Fiala, Prokeš, Nestrašil.
VHK ROBE Vsetín: Šurý – Teper, Janáček, Ostrčil, Frolo, Dundáček, Holomek – Slováček, Kopta, Březina – Protasenja, Kucharczyk, P. Beránek – Podešva, Šilhavý, Vávra – Karafiát, Illéš, Vítek.

Utkání začal Prostějov velmi aktivně a hned si vypracoval dobrou šanci, kterou ale Lukáš Luňák neproměnil. Jestřábi útočili a prověřovali obranu Vsetína. V útočném pásmu si Fiala od pravého mantinelu vyjel mezi kruhy, jeho střela byla obranou Valachů zblokována a vsetínský Podešva odražený kotouč využil k jízdě dopředu a úniku. Neužil rybičkou vypíchl puk a zamezil dokončení akce. Hrálo se v rychlém tempu, střídaly se rychlé protiútoky na obou stranách. Po ubráněném oslabení měl Prostějov velkou šanci, kdy si Divíšek povodil obránce a zpoza brány nahrál na volného Nouzu před brankovištěm, tomu ale podjel kotouč pod hokejkou. Z rychlých protiútoků se do šancí dostávali i hráči Vsetína. Ohromná chyba v obraně domácích mohla vyústit v gól hostí. Mikliš nastřelil za brankou Koptu, ten rychle posunul na Březinu a vsetínský útočník vystřelil nebezpečně, puk dokonce přelétl Neužilovy betony, obrana mu ale pomohla. V závěru hráli Jestřábi přesilovku, špatnou přihrávkou ve svém obranném pásmu nabídli velkou šanci vsetínskému Vítkovi, ten ale branku Prostějova přestřelil. Prostějov si pak dokonce zahrál přesilovku 5 na 3, ale jen 12 sekund, tu nevyužil jako i pokračující přesilovku 5 na 4 a tak skóre zůstalo po první třetině 0:0.

V druhé třetině pokračovala přesilovka Jestřábů a čtyři sekundy před koncem přesilovky šli domácí do vedení. Drtina posunul kotouč na levý kruh Rudovskému a jeho nahození k brance propadlo až před Tomáše Divíška na hranici brankoviště a Divíškovi pak nedělalo problém puk uklidit za Šurého. Hra pokračovala v rychlém tempu. Vsetínští hráči dobře napadali přihrávky domácích. Janáček měl na hokejce vyrovnávací gól, Neužil však svou branku ubránil. Vsetín zvyšoval tlak na Jestřáby a postupně začínal přebírat iniciativu. Illéš se dostal z levého kruhu ke střele, kterou Neužil vyrazil betonem přímo do jízdy Karafiátovi, domácí gólman ale neskutečným zákrokem zadržel kotouč před brankovou čárou. Nakonec Valaši svůj tlak korunovali gólem. Kopta před bránu posunul úplně volnému Filipovi Dudáčkovi a ten Neužila překonal střelou nad rameno. Vyrovnávací branka Vsetín povzbudila, bylo ho všude plno a za 1 minutu a 17 sekund se trefili Valaši podruhé. Beránek zakládal útok a dostal puk na Holomka, který trochu se štěstím poslal kotouč na Anatolije Protasenju. Ten se rozhodl pro střelu z pořádně nevýhodné pozice na levém kruhu, Neužila ale překonal. Smolné 3 minuty pro Prostějov pak umocnil třetím gólem v přesilovce opět Anatolij Protasenja, který tečoval nastřelený puk před Neužilem. Branku Jestřábů po třetí obdržené brance opustil Neužil a do branky se postavil Dominik Groh. Prostějov se snažil o kontaktní branku, ale Venkrbec ani Dvořáček puk za záda valašského brankáře nedostali. Museli si naopak dávat na pozor na velmi nebezpečné útoky soupeře. 7 sekund před koncem byl v síti Prostějova další gól. Ten ale nebyl uznán pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Druhá třetina tak nabídla 4 branky a vedení Valachů 3:1.

Od začátku třetí třetiny se Jestřábi snažili tvořit hru a tlačit soupeře, defenzíva Vsetína ale pracovala na jedničku. Valaši se spoléhali na rychlé protiútoky. Ve výborné šanci se ocitl Lukáš Luňák, ale neusměrnil puk za záda Šurého, nepodařilo se to ani obránci Kolářovi o pár minut později. V přesilové hře pálil Prostějov jednu střelu za druhou, Šurý vychytal obrovské šance Žovincovi a Venkrbcovi. Rychlé protiútoky Valachů ale dělaly Jestřábům problémy. Ti si při bránění pomohli fauly a nabídli tak Vsetínu 2 přesilové hry krátce po sobě. To hrálo do karet soupeři, který vedl o 2 branky, a znemožnilo to i domácím nasměrovat síly k závěrečnému tlaku.

Závěr utkání dohrál Prostějov bez brankáře, v 6-ti hráčích v poli. Skvělá obrana Vsetína však nepustila Jestřáby do vyložené šance a naopak 10 sekund před koncem korunoval Tomáš Frolo vítězství gólem do prázdné branky. Prostějov tedy osmé vítězství nepřidal. O osudu utkání tak rozhodly 3 minuty v prostřední části utkání, kdy Vsetín 3 brankami otočil stav zápasu. Utkání se muselo líbit, hrál se rychlý, pohledný hokej. Absolutorium patří kotlům obou týmů.

Zdroj: Zde

Ohlasy k utkání

Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov): Po zápase ve Frýdku jsme hráče museli pochválit. Dnes ne. Chyběl nám pohyb, udělali jsme hodně individuálních chyb. Soupeř vyhrál zaslouženě. Fanouškům děkujeme za skvělou atmosféru a přejeme vše nejlepší v roce 2018.

Jiří Dopita (VHK ROBE Vsetín): Jsme rádi, že se nám podařilo navázat na dobrý výkon z utkání s Motorem. Celý tým dnes velmi dobře pracoval, zaslouženě jsme vítězili a jsme rádi za tři body.



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava