Vstupenky online

Šilhavý se Slováčkem vystřelili Vsetínu tři body

Kristýna Zigmundová, Radek Bařina • 29.01.2018

Během první třetiny se Valaši drželi hodně v útoku, ale nedařilo se jim zakončit. Hosté ale využili první velké příležitosti a v závěru první třetiny skórovali. Druhá třetina se nesla ve znamení chyb převážně na straně Vsetína, kterému přeskakoval kotouč na hokejkách. Tohoto faktu využili Kališníci a několikrát zahrozili. Z branky se ale nakonec přeci jen radovali domácí. Vojtěch Šilhavý dostal kotouč od Vávry a nezbývalo mu nic, něž jen s pomyslným „děkuji“ zakončit do odkryté brány. V poslední třetině strhli Valaši vedení na svou stranu po střele Slováčka a utkání nakonec dovedli do vítězného konce. Po výhře 2:1 bere Vsetín důležité tři body.

WSM liga - 44. po 29.1.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Stadion Litoměřice
2:1(0:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 28. Šilhavý (Vávra, Teper), 44. Slováček (Šilhavý, Podešva) – 18. J. Šimeček (Řehoř, Stříbrný). Rozhodčí: Kašík, Skopal – Lukš, Otáhal. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2583. Střely na branku: 36:30. Průběh utkání: 0:0, 0:1, 2:1.

VHK ROBE Vsetín: Jekel – Teper, D. Krenželok, Slováček, Frolo, Dundáček, Holomek, Janáček – Šilhavý, Podešva, Vávra – Protasenja, Kucharczyk, P. Beránek – Markovič, Kopta, Březina – Vítek, Pokorný, Karafiát.
HC Stadion Litoměřice: Škarek – L. Chalupa, D. Málek, Smetana, Gaspar, M. Jandus, Jebavý – Kusý, J. Veselý, Voženílek – Řehoř, J. Šimeček, Stříbrný – M. Kadlec, Hanták, Machala – Toman, Miškář, R. Pilař.

Do důležité bitvy dvou aspirantů play-off Vsetína a Litoměřic vstoupili lépe domácí. Už po třiceti vteřinách hry pálil od modré Teper a jeho pokus se otřel o břevno Škarkovy branky. O dvě minuty později mohl otevřít skóre Vítek, v závaru před hostující brankou se mu ale nepovedlo poslat skákající puk do odkryté brány. To však bylo z úvodního vsetínského náporu vše. Otupila ho jednak pozorná defenzíva hostů, a jednak řada nepřesností, ve kterých se Valaši začali utápět. Severočeši se v úvodní periodě dopředu příliš nehnali, když už se k zakončení dostali, byl na místě spolehlivý gólman Jekel.

Ve čtrnácté minutě mohla Valachy nastartovat přesilová hra. Její efekt byl však přesně opačný. Vsetínští početní výhodu sehráli velmi špatně, krátce po jejím skončení navíc Frolo nepřesnou přihrávkou vyslal do brejku soupeřova hráče. Dokázal ho sice zastavit, ovšem jen za cenu faulu a hosté trestali. Ivan Řehoř našel krásnou přihrávkou napříč útočným pásmem Jaroslava Šimečka a ten přesnou střelou z první nedal Jekelovi šanci. Zbytek třetiny dohráli domácí ve velké křeči a mohli děkovat především Jekelovi, že do kabin odcházeli jen s jednogólovým mankem.

Do druhé periody trenéři VHK přeházeli útočné formace, v úvodních minutách to ale viditelný efekt nepřineslo. Valachy i nadále viditelně svazoval tlak důležitého utkání a na ledě chvílemi bojovali víc se sebou než se soupeřem. Díky velmi dobře sehranému střídání ve dvacáté sedmé minutě si ale Vsetínští vykoledovali přesilovku a tentokrát ji dokázali přetavit ve vyrovnání. V ukázkové souhře na jeden dotyk putoval puk po ose Teper – Vávra – Vojtěch Šilhavý a posledně jmenovaný zblízka pohotově uklidil puk do odkrytého kouta brány. 

Vstřelená branka Valachy příliš neuklidnila. Během následujících minuty vyrobili celou sérii chyb ve vlastním obranném pásmu a nebýt nepřesných mířidel hostů a výborného Jekela, mohlo být na Lapači znovu smutno. Zákrok večera předvedl Jekel ve dvacáté deváté minutě. V přečíslení dva na jednoho dostal přesný pas Kusý, vsetínský muž s maskou však jeho zakončení do prázdné brány dokázal zneškodnit nataženou paží. V pokračující akci pálil z mezikruží osamocený Veselý, jeho pokus ale o pár centimetrů minul levou tyč domácí svatyně. Tentýž hráč měl branku na holi i o dvě minuty později v Litoměřickém oslabení, i tentokrát mu ovšem byla branka malá.

O chvíli později si zahrály přesilovku i Litoměřice a taktéž ony však při své výhodě málem inkasovaly. Podešva dobře vystihl rozehrávku, tvrdou ranou z mezikruží ale trefil pouze hruď Škarka. Vedení Vsetínu nezajistil ani Holomek, který v přečíslení tři na jednoho přestřelil odkrytý kout branky. Do kabin tak odcházely celky za stavu 1:1.

Třetí perioda začala litoměřickou přesilovkou, na půl minuty dokonce dvojnásobnou, hosté v ní ovšem názorně předvedli, proč jsou statisticky nejhorším týmem v přesilovkách. Ve čtyřicáté čtvrté minutě toho museli litovat. Přesilovku si totiž zahrál i Vsetín a využil ji. Valaši nacpali puk do brankoviště a po sérii dorážek to byl Ondřej Slováček, komu se povedlo přehodit Škarkův beton.

Hosté museli vrhnout všechny síly do útoku, přes dobře pracující vsetínskou hradbu ve středním pásmu se ale do větších šancí v podstatě nedostávali. A když už se přeci jen dostali do nebezpečnější pozice, pohořeli na vlastních nepřesnostech, případně ztroskotali na spolehlivém Jelekovi. Sedmdesát sekund před koncem to ještě Litoměřičtí zkusili v power-play, vyloženou šanci si ale nevytvořili. Symbolickou tečku za zápasem udělal domácí Podešva, který dvacet sekund před koncem v přečíslení dva na jednoho minul z pěti metrů prázdnou bránu. Vsetínské to však mrzet nemuselo, v důležité bitvě vydřeli výhru 2:1.

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Dneska nás strašně svázala nervozita a důležitost toho zápasu vyhrát za tři body. Na výkonu to bylo vidět, protože to bylo ubojované vítězství s podporou důležitých zákroků Pavla Jekela. Jsou to pro nás zlaté body a ve finále právě tyto mohou rozhodnout. Soupeř hrál velmi dobře, mají tam šikovné mladé kluky a někteří jsou našimi reprezentanty. My dnes ale hlavně bojovali s nervozitou a jsme rádi, že jsme to zvládli

Miloš Říha (Litoměřice): Z mého pohledu vyrovnaný zápas. Zvládli jsme dobře první třetinu. Ve druhé třetině jsme měli myslím dostatek šancí na to, abychom navýšili vedení nebo po vyrovnání si vzali opět vedení na svou stranu, ale nestalo se, a to nás stálo body. Kdybychom se dostali znovu do vedení, měli by to domácí těžší. Dnes rozhodlo pouze to, že domácí dali o branku víc.



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 12:15 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
HC Meteor Třemošná