Vstupenky online

Povinnost splněna! Valaši stáhli ztrátu na elitní osmičku

Jan Tajzler • 14.02.2018

Vsetínští hokejisté cestovali v rámci 49. kola na půdu poslední Kadaně, a pokud chtěli i nadále živit naděje na postup do play-off, museli bezpodmínečně zvítězit. Valaši zahájili utkání velmi dobře, když si do páté minuty vypracovali dvoubrankový náskok, který do první sirény dokázali zdvojnásobit. Domácí Severočeši udeřili až v závěru druhé třetiny. Vsetín pak v poklidu kontroloval své vedení v závěrečné periodě a mohl přidat další branky, nakonec ještě v poslední minutě trefila obě mužstva po jedné brance. Úplný závěr utkání zpestřila bitka mezi Trefným a Vítkem, ale ta už nic nezměnila na tom, že zelenožlutí si ze vzdálené Kadaně odvezli potřebný plný bodový zisk a díky zaváhání Třebíče stáhli ztrátu na osmé místo na rozdíl tří bodů. V sobotu čeká Valachy další důležité utkání na domácím ledě, kde od 17:30 vyzvou Frýdek-Místek.

WSM liga - 49. st 14.2.18:00
SK Kadaň
VHK ROBE Vsetín
2:5(0:4, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 38. Tůma (Chrpa, Havlíček), 60. Kůs (Hejcman) – 3. Markovič (Březina, Janáček), 5. Vávra (Kucharczyk, Illéš), 12. P. Beránek (Protasenja, Kucharczyk), 16. Markovič, 60. Šilhavý (Pokorný, Janáček). Rozhodčí: Kostourek, Valenta – Malý, Šmán. Vyloučení: 6:4 navíc Vítek (VSE) a Trefný (KAD) oba 10min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 376. Střely na branku: 22:34. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:5.

SK Kadaň: Běhula – Novák, Trefný (C), Kadeřávek, Blaha, Šefl, Hlaváček – Chlán, Hejcman (A), Kůs (A) – Tůma, Havlíček, Chrpa – Dufek, Rindoš, Krejčiřík – Bláha, Polák, Rezek.
VHK ROBE Vsetín: J. Pavelka – Dundáček, D. Krenželok, Slováček, Ostrčil, Janáček, Holomek – Illéš, Podešva, Vávra – Protasenja, Kucharczyk (A), P. Beránek – Markovič (C), Kopta, Březina – Vítek, Šilhavý, Pokorný.

Trhači nevstoupili do utkání ideálně, jelikož hned v úvodu inkasovali dvakrát za sebou. Těsně po úniku Jana Dufka, který neuspěl, šel Vsetín do jednogólového vedení zásluhou Jaroslava Markoviče a jeho dorážky – 0:1. Za minutu a půl už to bylo o dvě branky, Tomáš Vávra dostal přihrávku mezi kruhy, odkud nedal debutantovi v kadaňské brance šanci – 0:2. V deváté minutě mohl snížit Darek Hejcman, ale se svojí kličkou na hranici brankoviště neuspěl.

Ve dvanácté minutě se Trhačům nepodařilo rozehrát, čehož využil dorážkou z těsné blízkosti Petr Beránek – 0:3. Poté, co Valaši nevyužili početní výhodu, prosadili se ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě. Richard Běhula vyjel z brány, aby vypíchl puk, což se mu úplně nepovedlo, protože se kotouč dostal na hůl Jaroslavu Markovičovi, který neměl problém trefit prázdnou branku – 0:4. Za pár momentů Richard Běhula vytěsnil střelu Ondřeje Holomka na horní tyčku, a poté vychytal nařízené trestné střílení Vojtěcha Šilhavého.

Na začátku druhé části Jan Dufek vysunul Vojtěcha Krejčiříka, který byl při zakončení faulován, za což sudí nařídili samostatný nájezd. Mladý forvard nic nevymýšlel a zkusil střelu, kterou však nenamířil do prostoru mezi třemi tyčemi. Ve 25. minutě Darek Hejcman dotíral při vlastním oslabení na vsetínského gólmana, jenž ztratil kotouč, ale pro štěstí hostů se kadaňskému střelci nepovedlo zasunout puk zpoza klece za brankovou čáru.

V dalším průběhu si oba celky vyzkoušely početní výhodu, které se jim však nepovedly. Přibližně dvě minuty před koncem prostředního dějství Ondřej Havlíček přenechal po přejetí modré Jakubu Chrpovi, který zatáhl hru na pravou stranu a přihrál přes obránce Martinu Tůmovi, ten z ostrého úhlu našel mezeru mezi rukou a tyčkou – 1:4.

Třetí třetina začala pozvolna, až ve 47. minutě Ondřej Kopta přihrál do tandemu Davidu Březinovi, který zakončoval přečíslení dva na jednoho rychlou střelou, ale Richard Běhula se roztáhl v brankovišti a puk vyrazil stejně jako následný pokus Martina Janáčka. Přibližně za sedmdesát sekund Martin Podešva nastřelil z levé strany tyčku trhačské klece. Jasný gól měl na holi ve dvaapadesáté minutě Radim Kucharczyk, který, přestože měl před sebou prázdnou bránu, minul.

Šedesátá minuta přinesla dva góly – Jaroslav Kůs doklepl vyražený puk a na druhé straně vrátil třígólové vedení Vojtěch Šilhavý – 2:5. Definitivní tečku dala zápasu bitka mezi Jakubem Trefným a Davidem Vítkem, z nevyrovnaného souboje nakonec vyšel vítězně kadaňský kapitán, přestože přišel o veškerou výstroj.

Ohlasy k utkání

Miroslav Buchal (Trhači Kadaň): „Myslím, že to nebylo špatné utkání. Nevyšla nám první třetina a hráli jsem zaskočeně, ale od druhé části jsme hráli dobrý a vyrovnaný hokej. Soupeř má kvalitu, bojuje o osmičku a my jsme ho potrápili. Za dvě třetiny tým musím pochválit.“

Jiří Dopita (VHK ROBE Vsetín): „Jsme spokojení se třemi body ale ne s výkonem. Pět zápasů zpátky jsme si zkomplikovali cestu, protože jsme měli tři zápasy ze čtyř proher vyhrát. Pro nás jsou teď všechny body hrozně důležité, nemáme osud ve vlastních rukou, budeme muset čekat na zaváhání soupeřů.“



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava