Vstupenky online

Skvělý finiš základní části korunuje Vsetín postupem do play-off, kde vyzve Karlovy Vary!

Jan Tajzler • 24.02.2018

Hokejisté Vsetína cestovali v rámci posledního kola WSM Ligy do Třebíče. Výsledky posledních utkání rozhodly o tom, že právě na Vysočině se rozhodne kdo s koho. První třetina přinesla opatrný hokej, branky začaly v Třebíčí padat až ve druhé třetině a do dvoubrankového vedení se dostali Valaši. Vsetín v úvodu třetí třetiny své vedení navýšil na rozdíl tří branek, domácí Horáci sice snížili v přesilové hře, ale v pohodě hrající Vsetín svůj náskok hlídal a v závěru přidal ještě další dvě branky. Vsetín tak dokázal díky sérii pěti vyhraných utkání v řadě proniknout do play-off. Čtvrtfinálová série odstartuje již v úterý na ledě Karlových Varů.

WSM liga - 52. so 24.2.17:30
SK Horácká Slavia Třebíč
VHK ROBE Vsetín
1:5(0:0, 0:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 44. Nedbal (R. Erat) – 24. Karafiát (Kajaba, Ostrčil), 35. Podešva, 38. Protasenja (Kucharczyk), 58. Dundáček, 59. Kucharczyk (Protasenja). Rozhodčí: Čech, Přikryl – Lukš, Komínek. Vyloučení: 6:4 navíc Karafiát (VSE) 10min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3072. Střely na branku: 30:25. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5.

SK Horácká Slavia Třebíč: Dostál – Nedbal, L. Vágner, Kaláb, Čejka, D. Mikyska, Půža, Hort – R. Erat, Dolníček, P. Kratochvíl – Malec, Kusko, L. Horký – T. Havránek, Jan Wasserbauer, Gajarský – Ferda, Süss, Kristl.
VHK ROBE Vsetín: J. Pavelka – Teper, Dundáček, Slováček, Janáček, Holomek, Frolo, Ostrčil – Vávra, Podešva, Šilhavý – Březina, Kucharczyk, Protasenja – P. Beránek, Kopta, Markovič – Kajaba.

Kucharczyk prověřil jako první domácího brankáře Lukáše Dostála. Ferdovu ránu vyrazil Pavelka svojí vyrážečkou za branku Vsetína. Oba týmy hrály na začátku první třetiny ze zabezpečené obrany a šancí bylo velmi málo. Karafiát se snažil procpat kotouč pod betonem Lukáše Dostála do branky. Třebíčský strážce svatině byl však pozorný a výborně zakročil. S Kristlovou střelou neměl Pavelka větší problémy. Kopta se dostal ke střele, ale maskovaný hrdina Horácké Slavie střelu viděl a pohotově zakročil. Janáčkův pokus skončil na Dostálových betonech. Vágnerova dělovka se nedostala přes klubko hráčů před Pavelkou. Hosté se provinili podražením a přišla první přesilovka Třebíče. Horácká Slavia měla spousty gólových šancí, ale kotouč ani jednou v síti neskončil. A vylučovalo se i na druhé straně. Havránek zamířil na trestnou lavici za sekání. Ani hosté však přesilovou hru v branku nepřetavili. Silvester Kusko se dostal k velmi nebezpečné střele, ale Pavelka byl znovu na místě.

Střelu Březiny Dostál zkontroloval svým levým betonem. Malcova dělovka orazítkovala jen plexisklo za Pavelkovou brankou. Gajarský napálil kotouč do tyčky vsetínské branky. Jako první se však z branky radovali hosté. Kajaba našel volného Jiřího Karafiáta, jenž tvrdou ranou překonal Dostála. Vsetín dál pokračoval v aktivním napadání třebíčské branky. Půžova střela skončila v Pavelkově náruči. Kristlova rána sice velmi vylekala brankáře Vsetína, ale bohužel pro Třebíč v síti neskončila. Jiří Karafiát byl vyloučen na 2 + 10 minut za úder do oblasti hlavy. Horácká Slavia skvěle kombinovala v útočném pásmu a vypracovala si mnoho slibných možností. Pavelka však chytal výborně a podržel i tentokráte svůj tým. O chvíli později navýšil vedení hostujícího celku Martin Podešva. A netrvalo dlouho a Vsetín přidal i třetí branku do třebíčské sítě. Hosté prchli do přečíslení dva na jednoho a zakončující Protasenja poslal valašský tým do tříbrankového trháku. Süss vyhodil kotouč do hlediště a zamířil na trestnou lavici za zdržování hry.

Hosté si podstatnou část přesilové hry přenesli do třetí periody. Další branku ovšem Vsetín nepřidal. Navíc se Kopta provinil stejným přestupkem jako Jan Süss a šel si odpykat dvouminutový trest za zdržování hry. Vágnerovu střelu našel Pavelka ve své připravené lapačce. Karel Nedbal se s ničím nepáral a propálil vše, co mu stálo v cestě včetně brankáře Pavelky. Třebíč se tak dostala zpět do zápasu. Nebezpečnou akci Vsetína zarazil skvělý Dostál. Havránek usedl společně s Janáčkem na trestnou lavici a pokračovalo se ve čtyřech. To však nemělo dlouhého trvání, jelikož Třebíč hrála s jedním hráčem v poli navíc a byla za to potrestána. Vsetín početní výhodu nezužitkoval. Karel Nedbal byl oceněn dvouminutovým trestem za podražení. Hosté přesilovou hru sice nevyužili, ale krátce po skončení třebíčského trestu se proti pravidlům provinil Luboš Horký. Kusko se v oslabení propracoval až před Pavelkovu branku, ale prosadit se nedokázal. Protasenjovu ránu si našel Dostál. Kratochvíl se prokličkoval až k vsetínskému brankáři, ale kotouč mu na poslední chvíli sjel z čepele hokejky. Domácí zkusili risk bez brankáře, který jim však nevyšel. Dundáček střelou do prázdné branky pečetil výhru hostů. Vsetín rozvlnil třebíčskou síť ještě jednou. Za brankovou čáru dopravil kotouč Kucharczyk, a hosté se tak mohli radovat z postupu do vyřazovacích bojů.

Ohlasy k utkání

Jiří Dopita - VHK Robe Vsetín: Dnes jsme byli trpěliví a zklidnila nás první vstřelená branka. Brankář domácích udělal chybu a my jsme vstřelili druhou branku. Důležitým momentem byla neproměněná přesilovka domácích. Především jejich obrovská příležitost, která mohla vést ke srovnání na 1:1. Jaroslav Pavelka nás v tom oslabení výborně podržel. Myslím si, že jsme utkání odehráli dobře a moc velkých chyb jsme nedělali. S Třebíčí jsme letos třikrát prohráli, ale v zápasech jsme vždy byli lepším týmem, ale hlavně nám chyběly branky. Každý zápas je ale jiný. Jsme rádi, že jsme hráli na hostujícím ledě, jelikož by na nás doma možná dolehl tlak. Fanoušci byli výborní a podporovali nás. Vytvořili nám tu téměř domácí prostředí. Teď nás čekají Karlovy Vary. Myslím si, že jsme je letos třikrát porazili, ale play off je to vždy jiné. Budeme dělat vše proto, aby jsme dokázali postoupit.

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Po dnešním utkání jsme zklamaní, jelikož se nám nepodařilo projít do play off. V šatně jsem klukům za odehranou sezónu poděkoval. Myslím si, že se nemáme za co stydět. I pres to, že jsme nepostoupili do play off, tak sezóna měla nějaká pozitiva. Do poslední chvíle jsme o play off bojovali. Měli jsme proměnit své šance a dát kontaktní branku. Kluci ale hráli výborně a bojovali celý zápas. Chtěl bych celému týmu za odvedenou práci v této sezóně poděkovat. V poslední čtvrtině sezóny jsme získali jen patnáct bodů. Navíc jsme z venkovních zápasů přivezli jen tři body. Myslím, že nás to stálo postup do play off. V Ústí nad Labem, Kadani, Benátkách nad Jizerou a také ve Frýdku - Místku jsme měli získat body. Ve Frýdku - Místku se nám nepovedla první třetina a už jsme nedokázali srovnat. 



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 12:15 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
HC Meteor Třemošná