Vstupenky online

Mladší dorostenci nevsítili ani jednu branku a se Zlínem vysoko padli

Helena Hegeďová • 28.09.2017

Již ve druhém zápase v řadě se vsetínskému mladšímu dorostu nepovedlo skórovat. Zlín se od začátku utkání tlačil do útoku, a tak byla první branka ve 12. minutě logickým vyústěním. Hosté svůj náskok do konce první třetiny ještě navýšili a do kabin se šlo za stavu 0:2. Beranům se střelecky dařilo i nadále, některé branky však byly pro zelenožluté opravdu smolné. Skóre se nakonec zastavilo na, pro domácí nelichotivém, výsledku 0:7. Vsetín měl šanci alespoň na čestný úspěch, když druhou polovinu třetí třetiny odehrál v početních výhodách.

Extraliga mladšího dorostu - 5.kolo čt 28.9.17:00
VHK ROBE Vsetín
Berani Zlín
0:7(0:2, 0:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 13. Bednařík (Hrazdira), 18. Forman (Kopčil, Bachánek), 27. Bednařík (Martinec, Hrazdira), 28. Kopčil (Talafa, Forman), 44. Bachánek (Kopčil, Handl), 45. Lavička (Martinec), 47. Martinec (Hrazdira). Rozhodčí: Šudoma – Hubáček, Sedlák. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 92. Průběh utkání: 0:0, 0:7.

VHK ROBE Vsetín: Málek (28. Geidl) – Houser, Velikovský, Kunst, Sviták, Navrátil – Dědek, Babeliak, Pažitka, Kočí, Calaba, Ševčík, Zemánek, Vrána, Půček, Turek, Čajanová.
Berani Zlín: Šarman – Prčík, Hoferek, Talafa, Mikulík, Riedl, Forman, Prokeš – Kopčil, Bednařík K., Kráčalík, Handl, Dluhoš, Lavička, Hrazdira, Martinec, Bachánek, Macík.

Domácí sice vyhráli úvodní buly, když však o kotouč přišli, začalo se hrát v režii Zlína. Hosté se usadili v útočném pásmu a do blízkosti brankoviště se dokázali dostat i ve vlastním oslabení. Oba celky si tedy velmi brzy vyzkoušely hru v početní výhodě, ale ani jeden tým neuspěl. Dobrá hra Beranů a neúspěch domácích při přechodu do útočného pásma vyústily v první branku z hokejky Kryštofa Bednaříka. Po gólu Zlína se do přečíslení vydal Půček s Babeliakem, úspěšnější byl ale právě střelec Bednařík, který se vrátil místo obránce a do střely se obětavě položil. Místo srovnání přišla další branka v podání Zlína. Kopčil nastřelil Málkovy betony, od kterých se puk odrazil přímo na Michala Formana. Domácí gólman se chtěl přesunout k levé tyčce, pohyb mu však znemožnil jeden ze vsetínských obránců a Forman měl dost času na to, aby kotouč do odkryté branky dostal.

Na začátku druhé třetiny trvalo poměrně dlouho, než se hra dostala opět do tempa. Puk měli na hokejkách domácí, nedařilo se jim však přejít do útoku. Ofenziva naopak nebyla cizí Beranům, kteří navýšili svůj náskok. Hned po vhazování putoval kotouč po trase Richard Hrazdira – Tomáš Martinec až ke Kryštofu Bednaříkovi, který na nic nečekal a z první vypálil. Trefil se k levé tyčce. O necelou minutu později se hosté radovali znovu. Michal Kopčil tečoval před brankovištěm střelecký pokus Tadeáše Talafy od modré čáry, čímž usměrnil kotouč za brankovou čáru a vyhnal bezmocného Málka z branky. Vsetínská brankářská dvojka, Dieter Geidl, se také musela mít na pozoru, střely Zlína však ztratili na přesnosti. Zakročit ale musela proti pozemní střele Hrazdiry z pravého kruhu.

Následná přesilovka Zlína, která byla rozdělena přestávkou mezi druhou a třetí třetinou, zůstala nevyužita. Krátce nato se však prosadil Adam Bachánek, když se hned několik hráčů natlačilo do vsetínského brankoviště a domácí gólman musel vše nechat na osudu. O půl minuty později vystřelil z mezikruží David Lavička. Po dvou rychlých gólech Zlína ve 44. a 45. minutě vedli hosté už o šest branek. Domácí se snažili vyhnat svého soka z útočného pásma, ale marně. Tomáš Martinec obral brankáře Geidla o puk v momentě, kdy se vsetínský muž v masce snažil kotouč uklidnit po prudké střele Richarda Hrazdiry. Druhá polovina třetí třetiny se nesla ve znamení vyloučení. Častěji hráli v početní výhodě domácí, přičemž si dokázali vytvořit i dobré střelecké příležitosti. Ani jeden z pokusů však za zády gólmana Šarmana neskončil a zlínský gólman si tak mohl zapsat první vychytanou nulu v této sezóně.