Vstupenky online

Mladší dorostenci berou proti Warrioru tři body a jdou v tabulce nahoru!

Kristýna Zigmundová, Helena Hegeďová • 02.11.2017

Zápas mladších dorostenců proti soupeři z Brna vyšel lépe domácím. Ti již v první minutě zásluhou Babeliaka vedli 1:0. Ve druhém dějství zvýšil náskok Bednařík. V poslední třetině se podařilo skórovat hostujícímu Snášelovi, ale o několik minut později domácí tým opět navýšil. Tentokrát se trefil Vrána. V závěru třetiny se Brno snažilo hrát bez gólmana, ale ani hra v šesti jim branku nepřinesla. Valaši se tedy po dnešním utkání posunují v tabulce nahoru.

Extraliga mladšího dorostu - 13.kolo čt 2.11.17:00
VHK ROBE Vsetín
HCM Warriors Brno
3:1(1:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Babeliak, 36. Bednařík (Babeliak, Navrátil), 52. Vrána (Babeliak) – 44. Snášel (Marčík, Schweitzer). Rozhodčí: Čahoj – Tkáč, Kořistka. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 91. Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:1, 3:1.

VHK ROBE Vsetín: Málek – Navrátil, Kunst, Houser, Kočí, Sviták, Velikovský – Bednařík, Babeliak, Vrána – Calaba, Turek, Zemánek – Čajanová, Fencl, Cypris – Ševčík.
HCM Warriors Brno: Šebo – Fojt, Mrkvica, Kopřiva, Hykl, Ludvík, Mahdal – Kuchař, Hrstka, Schweitzer, Kučera, Marčík, Orsech, Snášel, Novotný, Harásek, Heinrich.

Valaši se prosadili hned v první minutě, kdy se Warrior dopustil fatální chyby v obraně a Boris Babeliak se z brejku bezchybně trefil do pravého horního rohu. Vsetínský gólman Málek ze začátku zápasu příliš práce neměl, pokusy hostujících hráčů nebyly přesné. S ubíhajícím časem se herní projev obou mužstev srovnal a hosté z Brna mohli vyrovnat i skóre, když se z hranice brankoviště snažil prosadit Kuchař, domácí mužstvo však podržel gólman Málek. 

Domácí měli naopak šanci na navýšení, konkrétně to byl Babeliak, ten ale v tomto případě trefil jen pohotovou lapačku hostujícího brankáře. Po vyloučení brněnského kapitána měli domácí možnost na branku v přesilové hře, ale ani v početní výhodě se nedokázali prosadit.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji hosté a Vsacané se museli bránit. Po první polovinu druhého dějství bylo Brno výrazně lepší, ve 30. minutě se však do větší útočné šance dostali také Valaši a Davidu Bednaříkovi se po pět herních minutách v útočném pásmu podařilo proměnit přesnou přihrávku od Borise Babeliaka na gól. Prvně jmenovaný neměl po ukázkovém pasu problém s posláním kotouče na bližší tyč. Ke konci prostřední třetiny se ke hře v pěti proti čtyřem dostali hosté, když dostal menší trest za krosček Zemánek. Warrioru se však nedařilo dostat před Málka, a ten tak nemusel hasit žádné velké střelecké šance.

Vsetínu se nepodařilo dostat kotouč pod kontrolu na začátku třetí třetiny, což mělo za následek faul Svitáka. Vsetínský obránce si ale na trestné lavici odseděl pouze dvacet sekund, přesně tolik stačilo hostům na to, aby vstřelili branku. Puk se po rychlé kombinaci dostal k levé tyčce na Martina Snášela, který využil toho, že byl domácí gólman bez hokejky a střelou zápěstím poslal puk mezi betony. Hosté se i nadále dokázali držet v útoku. 

Na trestnou lavici si to ve třetí třetině hned dvakrát namířil kapitán Mrkvica a domácí tak hráli v početní výhodě. Jednu z přesilovek využil Vojtěch Vrána, na něhož vyhrál buly Boris Babeliak. Vrána si z pravého kruhu sjel před brankoviště, odkud nikým nebráněn zasadil kotouč bekhendem pod horní tyčku. V závěrečných třech minutách vyzkoušeli hosté i hru bez gólmana. V této situaci se do prázdné brány trefil Adam Turek, rozhodčí ale tuto branku neuznal a Valaši vyhráli 3:1.