Vstupenky online

SDO: Vsetín dokázal v Havlíčkově Brodě vybojovat všechny body

Jan Tajzler • 26.11.2017

Plný bodový zisk přivezli z Vysočiny starší dorostenci Vsetína. Utkání v Havličkově Brodě zahájili Valaši velmi dobře a po první dvacetiminutovce vedli 3:0. Domácí tým dokázal ve druhé třetině přidat a skóre snížil na rozdíl jediné branky. Valaši však Rebelům nepovolili vyrovnání a v závěru třetí třetiny vsítil vítěznou branku Roman Půček. Havlíčkobrodským se sice podařilo ještě kontrovat na 3:4, ale to už nic nezměnilo na faktu, že všechny body putovaly do Vsetína.

ELSD - 22.kolo ne 26.11.13:30
BK Havlíčkův Brod
VHK ROBE Vsetín
3:4(0:3, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 21. Křehlík (Tecl), 31. Kohout (Tecl, Krejčí), 57. D.Vacík (Tecl, Křehlík) – 13. Petriska (Lašák, Vašenka), 14. Půček (Matiaško, Krupa), 20. Lašák (Baďura, Petriska), 52. Půček (Kožený, Lašák). Rozhodčí: Vrba – Šustr, Husák. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Střely na branku: 31:34. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4, 3:4. 

BK Havlíčkův Brod: Nedvěd – Dvořák, Dudycha, D. Vacík, Krejčí, Vaněk, Adam – Cachnín "A", Tecl "C", Křehlík – Hromádka, Kulhánek, Kohout – Dudek, Vaňous, Petržilka – Pokorný, Rybáček, Kopic.
VHK ROBE Vsetín: Chromý – Mikulenčák, Lašák, Ondráčka "C", Vávra, Lukačka, Jenáček, Kožený – Klímek, Matiaško "A", Zetocha, Krupa, Petriska, Baďura, Vašenka, Půček "A", Pernický.

Utkání začalo ve velikém tempu a oba týmy se střídaly v šancích, ale změna skóre nepřišla. Bruslaři hráli přesilovou hru, ale nesehráli jí dle svých představ, jelikož si v ní nevytvořili vážnou šanci. Ta přišla po skončení trestu hostů, když se ve velké příležitosti ocitlo duo Křehlík – Tecl, ale druhý jmenovaný našel připraveného Chromýho. Vsetínští hokejisté se chytili v polovině třetiny, kdy měli mírně navrch a dokázali proměnit svůj tlak v gól . Hosté zachytili špatnou souhru domácího celku, kterou potrestali. Martin Lašák vybídl krásnou přihrávkou Jána Petriska, jenž dopravil kotouč do poloprázdné branky. Pro Bruslaře bylo ještě hůř, když Valaši udeřili podruhé. Michal Matiaško našel od levého mantinelu před brankou Romana Půčka, který nastavil svojí hůl, tak že našel mezeru mezi Nedvědovými betony. Domácí mohli snížit, ale Kulhánkova střela nenašla přesný cíl. Valaši poté zamkli domácí tým a činit se musel Martin Nedvěd, který ve velké zkoušce obstál. Hosté se přihlásili o slovo pět sekund před koncem první části. Střelu Baďury Nedvěd vyrazil před sebe, ale na dorážku Martina Lašáka byl krátký.

Mladí Bruslaři vstoupili do druhého dějství přímo ukázkově. Šance Křehlíka s Teclem brankou neskončila, ale o pár okamžiků později domácí snížili. Marek Tecl vybojoval kotouč před modrou čárou, a poté ho předal Tomáši Křehlíkovi, jenž z vrcholku pravého kruhu vymetl všechny pavučiny v levém horním rohu. Bruslaři hráli jako vyměnění, ovšem jejich tlak přibrzdilo vyloučení Dudychy. Domácí soubor se statečně bránil a dokázal si i v oslabení vytvořil několik nebezpečných šancí, ale skóre se nepohnulo. Kapitán Bruslařů Marek Tecl měl prsty i ve druhé brance svého týmu. Právě Tecl našel rozjetého Tomáše Kohouta, který tváří v tvář prostřelil Chromého k pravé tyči. Valaši hráli jako opaření a jen zřídka navštěvovali útočné pásmo Havlíčkova Brodu, ale šance si vytvořili. Hráč hostů byl osamocený mezi kruhy, ovšem jeho ránu vytáhl Nedvěd svojí lapačkou.

Třetí třetina začala opatrně, ale přeci jen víc ze hry měli domácí hráči. Domácí mohli vyrovnat hned v úvodu, ale střela Pokorného našla jen připraveného Chromého. V důležité chvíli podržel Bruslaře Nedvěd, jenž držel domácí nad vodou. Na trestnou lavici si šel sednout domácí útočník Tomáš Kulhánek, jehož provinění podle pravidel potrestali Vsetínští. Koženého střela od modré skončila na levém betonu domácího brankáře, ovšem na rychlou dorážku Romana Půčka, už Nedvěd nezareagoval. Domácí mohli vyrovnat v přesilovce, kterou okořenili hrou v šesti, ale ani ta brankou neskončila. Tlak domácích nesl své ovace čtyři minuty před závěrečnou sirénou. K odraženému puku se dostal Dominik Vacík, jenž z pravého kruhu propálil Chromýho mezi betony. Tým z Kotliny hrál poslední minutu power-play, ale Valaši těsné vedení uhájili.

Ohlasy k utkání

Jaroslav Benc (asistent trenéra, BK Havlíčkův Brod): Věděli jsme , že Vsetín má jednu úžasnou lajnu, která střílí všechny góly. Upozorňovali jsme na to kluky, a proto jsme na ni nasazovali naší první pětku. Bohužel jsme prohrávali 0:3. Pílí a úsilím se nám podařilo dostat na 3:2, ale neproměňovali jsme šance. Čtyřikrát jsme měli možnost střelit gól do prázdný brány, ovšem jsme stříleli vedle. Tohle je největší chyba, která nás sráží do kolen, která nám dělá výsledky zápasů. Zkusili jsme hru bez brankáře a dali jsme góla, ale nesmyslný faul Kulhánka nás dostal do kolen, jelikož jsme inkasovali v přesilovce. Měli jsme obrovský tlak, avšak góly nedáváme. Ten mančaft není, tak agresivní, aby nám ty branky padaly.

Chtěl bych vyzvihnout Marka Kopice, který za nás nastoupil poprvý a byl suverénní. Předvedl obětavost, když rybičkou vypíchl kotouč a poslal do útoku Lukáše Pokorného, který jel sám na bránu. Třetí lajna jeho příchodem vstoupla o 50%. Hráč z mladšího dorostu, takhle pozdvihne lajnu. Chválím oba dva hráče mladšího dorostu, kteří předvedli perfektní výkon.

Josef Turek (VHK ROBE Vsetín): Byl to supr zápas, když se hrálo nahoru, dolů. Je to důležité pro výchovu hráčů, aby se jen nebránilo a mohli si něco dovolit a rozvíjet tím svůj talent. Narazili jsme na silného soupeře, který má výbornou první útočnou pětku Cachnín, Tecl, Křehlík a i ostatní kluky, kteří jsou rychlí. Nám dnešní zápas vyhovoval, jelikož jsme útočný tým, jelikož hrajeme dopředu. První třetina dnes rozhodla o výsledku, kterou jsme vyhráli 3:0. Čekali jsme tlak domácích, který ve druhé třetině přišel. My jsme si to v závěru pohlídali, jelikož rozhodl ten čtvrtý gól. Domácí nás tlačili, ale my jsme o ten jeden gól o trochu lepší.