Vstupenky online

Starší dorostenci vyhráli 8:5 a berou tři body proti Třinci

Kristýna Zigmundová • 19.01.2018

Páteční utkání se neslo ve vyrovnaném duchu, ale po první minutě bylo jasné, že Vsetín dnes bude brát body. Hned v první minutě se trefil Klímek, který během dnešního utkání dosáhl na zasloužený hattrick. Utkání bylo až do poslední třetiny vyrovnané a Třinci se podařilo vyrovnat na 5:5. Valaši ale nesložili zbraně a třemi střelami potvrdili své vítězství 8:5.

ELSD - 35.kolo pá 19.1.17:45
VHK ROBE Vsetín
HC Oceláři Třinec
8:5(3:1, 2:2, 3:2)

Branky a nahrávky:1. Klímek (Matiaško, Půček), 6. Klímek (Matiaško), 12. Jenáček (Půček, Ondračka), 24. Matiaško (Půček, Jenáček), 38. Klímek (Půček, Kožený), 52. Petriska (Matiaško, Lukačka), 54. Matiaško (Klímek), 60. Půček – 10. Havránek (Matěj), 22. Indrst (Havránek, Krč), 39. Geidl (Michálek,Havránek), 43. Geidl (Michálek, Čmiel), 45. Havránek (Bulava, Indrst). Rozhodčí:Smilek – Poláček, Bařinka. Vyloučení: 6:5. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 92. Střely na branku: 42:33.Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:5, 8:5.

VHK ROBE Vsetín: Chrástecký – Jenáček, Ondračka, Lašák, Kožený, Mikulenčák, Pernický – Půček, Matiaško, Klímek – Baďura, Petriska, Vašenka – Lukačka, Zetocha, Krupa.
HC Oceláři Třinec: Ochman – Weber, Radzienciak, Bulava, Konderla, Adámek, Michálek – Havránek, Krč, Tománek, Matěj, Indrst, Geidl, Mikler, Rybnikár, Zoubek, Čmiel.

Utkání začalo poněkud rázně a Valaši ve 24. sekundě vsítili první branku. Daniel Klímek procedil kotouč mezi betony gólmana hostí a Valaši byli hned v lepší náladě. Následně se Třinec snažil rychle odpovědět, ale obrana Valachů nepustila hosty k zakončení. V 5. minutě si Valaši zahráli první přesilovou hru, a tu využili. Daniel Klímek si připsal druhou branku střelou do horních pater branky. V 10. minutě se podařilo skórovat i hostím. Marek Havránek zasáhl místo nad pravým betonem Chrásteckého a hosté byli ve hře. Zpět je srazilo vyloučení v 11. minutě, které potrestal domácí Šimon Jenáček střelou do modré. V závěru třetiny mohl ještě skóre upravit Rybnikár, jenž zasáhl pravou tyčku.

Druhá třetina začala lépe hostům, kteří využili přesilovou hru. Filip Indrst prostřelil přesunujícího se Chrásteckého a Třinec opět snížil na rozdíl branky. Přišla ale rychlá odpověď Vsetína v podobě střely Michala Matiaška, který zasáhl pravý horní roh. Ve 38. minutě se podařilo Danielu Klímkovi zkompletovat hattrick a Valaši byli opět ve dvoubrankovém vedení. Třinec ale rychle odpověděl střelou Nico Geidla, který trefil pravý horní roh.

Třetí třetina začala pro Třinec velmi přívětivě. Nejprve se trefil Nico Geidl podruhé a následovala i branka Marka Havránka. Na Lapači bylo v tu chvíli vyrovnáno a zápas začínal od nuly. Valaši ale zabojovali. Ján Petriska tečoval střelu Matiaška a Vsetín byl ve vedení. To ještě pojistil Michal Matiaško střelou do odkryté brány a třešničku na dort přidal Roman Půček, jenž v závěru zápasu trefil prázdnou pránu při power-play. 

Ohlasy k utkání

Josef Turek (VHK ROBE Vsetín): Dneska jsme sehráli jedno z nejlepších domácích utkání. Bylo tam sice několik chyb v obraně, ale vykompenzovali jsme to v útoku. Narazili jsme na soupeře, který hraje stejně ofenzivně jako my a myslím si, že takhle by se měl hokej v Extralize staršího dorostu hrát. Takhle si hráči totiž rozvíjí talent a pomůže jim to do budoucna. Nám dnes excelentně zahrála pětka Michala Matiaška a samozřejmě se přidali i další. Třeba Ján Petriska nebo Martin Lašák. Jsem rád, že jsme porazili tak silného soupeře a chtěl bych všechny kluky pochválit za tvrdou dřinu a přístup k zápasu.