Vstupenky online

Mladší dorost nezvládl zápas v Porubě a prohrál 3:4

Kristýna Zigmundová • 22.12.2017

Valaši šli jako první do vedení po střele Babeliaka, a vyhráli tak první dějství. Porubě se podařilo vyrovnat až v úvodu druhé třetiny, ale Vsetín se nenechal zaskočit a po střele Kočího vedl na konci druhého dějství 2:1. Zápas ale Poruba opět zkomplikovala, když v 51. minutě dorovnala. Přišla ale střela Kunsta a Vsetín byl opět ve vedení. Hned nato ale domácí tým zvládl vyrovnat a v posledních sekundách vsítili domácí svou čtvrtou, a také vítěznou, branku.

Extraliga mladšího dorostu - 2Č/4 pá 22.12.16:30
HC RT TORAX Poruba 2011
VHK ROBE Vsetín
4:3(0:1, 1:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 21. Moškoř (Gelnar), 51. Rambousek (Krčmarský), 54. Havlík (Moškoř), 60. Halata (Fojtík, Moškoř) – 15. Babeliak (Vrána, Navrátil), 33. Kočí, 53. Kunst (Turek, Půček). Rozhodčí: Klapetek – Klimek, Tošenovjan. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 200. Střely na branku: 30:36. Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3.

HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž – Machů, Puchala, Havlík, Macurák, Bechný, Gelnar – Rambousek, Krčmarský K., Kubík – Halata, Moškoř, Fojtík – Foldyna, Macias Kr., Pavlík – Spurný, Barčák
VHK ROBE Vsetín: Málek – Velikovský, Liss, Houser, Kunst, Sviták, Navrátil – Bednařík, Cypris, Babeliak, Fencl, Kočí, Zemánek, Vrána, Půček, Turek, Čajanová

Domácí hráli útočný hokej, jenže gólově to nedokázali potvrdit. V koncovce měli svázané křečovité ruce a puky prostě mezi tři tyče nedostali. Šance měli a dost velké. Naopak v obraně v první třetině zářili. Sice inkasovali v patnácté minutě po střele Borise Babeliaka, ale další tlaky Vsetína dokázali odvrátit. Leckdy se kotouč ani nedostal k Slížovi, protože jej hráči sbírali a odváželi za modrou čáru. Po první dvacetiminutovce byl boj o cenné body pořád otevřený.

Druhá třetina byla herně stejná jako prvních dvacet minut hry. Porubští hned v první minutě srovnali gólem Jana Moškoře, když byl v brankovišti hodně důrazný. Domácí nebyli o moc horší než soupeř, Vsetín měl možná malinko více ze hry, ale rozhodně se nehrálo na jednu branku. V druhé polovině třetiny, tedy i zápasu se na sólovou akci vydal Václav Kočí. Objel branku, a když pořád nenacházel kudy poslat kotouč na bránu, sjel si mezi kruhy a zakončil nad gólmanovo rameno. Teď byl opět na tahu RT TORAX Poruba.

Nejdůležitější momenty zápasu si schoval do třetí třetiny. Na 2:2 vyrovnal po nahrávce Krčmarského Michal Rambousek a to ve vlastním oslabení. Přečíslení dva na jednoho vyřešili ukázkově. Jenže hosté šli o dvě minuty později opět do vedení. Po střele od modré čáry v podání Stanislava Kunsta odpověděl do minuty Tomáš Havlík. Už se zdálo, že zápas spěje do prodloužení, když v poslední minutě vymysleli Moškoř, Fojtík a Matěj Halata biliárový kousek, kterým přelstili celou vsetínskou pětku i s gólmanem. Osm vteřin před koncem základní hrací doby si Porubští zajistili tři cenné body a další domácí výhru nad Vsetínem.

Viděli jsme krásný hokej s mnoha šancemi na obou stranách a přestože domácí Poruba tahala pomyslně za kratší konec provazu, nadělila si vánoční dárek v podobě tří bodů. Pro ni nutno podotknout, že hodně cenných.

Autor: Juříková Gabriela

Ohlasy k utkání


Pavel Leksovský (HC RT TORAX Poruba): Myslím si, že soupeř byl o kapánek hokejovější. Měli šestibodový náskok a tohle utkání je tolik nesvazovalo jako nás, takže byli uvolněnější. Oproti utkání v Šumperku, kde jsme sice prohráli 5:0, byli dneska kluci pomalejší, nebruslili, byli svázáni zodpovědností. Navíc takový tlak na výsledek zažil vloni jen jeden hráč, takže i to hrálo dneska roli. My byli křečovití, nervózní, ale za to jakým způsobem dotáhli utkání do vítězného konce, jsem klukům poděkoval.

Lubomír Konečný (VHK ROBE Vsetín): Máme za sebou dvě vítězná utkání, ale věděli jsme, že nejedeme k lehkému utkání. V předešlém zápase jsme tu prohráli 1:4. Poruba je doma silná, hraje se nám tu špatně. Bohužel nám to i dnes nevyšlo. Měli jsme i štěstí, že Poruba nešla do vedení dřív, kdy neproměnila své gólovky, takže jsme se drželi. Bohužel závěr je pro nás smutný. Prohrané buly v útočné třetině, propad ve středním pásmu a inkasování osm vteřin před koncem hodně zamrzí. Ale i takový je hokej.