Vstupenky online

MDO po vyrovnané bitvě získává pouze bod!

Kristýna Zigmundová • 11.01.2018

Vstup do utkání se mladším dorostencům povedl na jedničku a v 9. minutě vedli nad Šumperkem už od dvě branky. Hosté ale do konce třetiny snížili na rozdíl branky a ve druhé vyrovnali. Valaši sice ještě navýšili na 3:2, hosté ale v závěru poslední třetiny riskli hru bez gólmana a vyrovnali. Při prodloužení byly vidět šance na obou stranách, úspěšnější byli ale hosté, kteří si tak odváží dva body.

Extraliga mladšího dorostu - 2Č/6 čt 11.1.17:00
VHK ROBE Vsetín
HK MD Šumperk
3:4p(2:1, 1:1, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Calaba (Půček J., Turek), 9. Půček J. (Turek, Fencl), 38. Liss (Dědek, Zemánek) – 15. Fibigr (Moravec, Blaháček), 28. Polách (Kesler), 60. Kaplan (Kučera), 62. Holub (Kesler, Kaplan). Rozhodčí: Vaněk – Kučera, Poláček. Vyloučení: 10:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na bránu: 18:22. Diváci: 72. Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:2, 3:2, 3:4.

VHK ROBE Vsetín: Málek – Houser, Navrátil, Fencl, Kunst, Velikovský, Sviták – Kočí, Babeliak, Vrána – Calaba, J. Půček, Turek – Zemánek, Dědek, Liss.
HK MD Šumperk: Borovička – Blaháček, Cekr L., Kubíček, Plha, Křivohlávek, Cekr F., Holub – Kesler, Minařík, Moravec, Horký, Kaplan, Kučera, Kavan, Mácha, Fibigr, Polách.

Oba týmy začaly utkání opatrně. Nejprve se v útoku drželi Draci, otěže zápasu si ale ve 4. minutě převzal Vsetín. První branka přišla v 7. minutě, kdy se prosadil Tomáš Calaba. Tento gól by někteří fanoušci označili jako náhodu, ale i takovéto branky se v hokeji počítají. Štěstí se v této chvíli přiklonilo na stranu Vsetína, a ten byl ve vedení. Druhý úder pak zasadil o pár minut později Jan Půček, který jel na Borovičku sám. Gólman hostí se mu snažil kotouč vypíchnout. Honza se ale rozhodl pro střelu do horního rohu a Valaši se mohli radovat z druhé branky.

Snižovat mohl ve 14. minutě Kaplan, který v rozhodujícím okamžiku přestřelil prázdnou bránu domácích. Šumperku to ale chuť nezkazilo, protože o minutu později snížil Jiří Fibigr na rozdíl branky.

Druhá třetina začala poněkud ospale a tempo hry bylo značně pomalejší. Robin Kaplan se ve 24. minutě dostal opět před bránu, a i nyní při něm nestálo střelecké štěstí a on opět kotouč mezi tři tyče neusměrnil. Hosté ale na vyrovnávací branku nečekali dlouho. Ve 28. minutě se do úniku dostal Adam Polách a na Lapači bylo vyrovnáno. Na druhou stranu se do útoku vydala dvojice Babeliak a Kočí, jejich kombinace ale nebyla moc přesná a skončila mimo.

Valaši ale v závěru třetiny zabrali a Richard Liss navýšil na 3:2. Hosté ale ještě neskládali zbraně. Před hostujícím Fibigrem se otevřela prázdná brána a mohl vyrovnávat. Jiří ale zasáhl pouze pravou tyčku.

Třetí třetina nabídla hodně šancí na obou stranách, všechny pokusy byly ale zablokovány mimo tři tyče, nebo si s nimi poradili gólmani. Za největšího smolaře třetiny musíme označit Robina Kaplana, který měl na hokejce dvakrát vyrovnávací branku. Stačilo mu pouze zasáhnout prázdnou bránu. Při Vsetínu ale stálo štěstí a Robin vždy minul. To ale neplatilo při hře bez gólmana, kterou Draci riskli v závěru třetiny. Robin Kaplan prolomil svou střeleckou smůlu a zasadil Vsetínu ránu v podobě vyrovnávací branky.

Při prodloužení se ale štěstí opět přiklonilo na stranu hostí, kteří v 62. minutě prostřelili Málka. Přesněji se trefil Ondřej Holub a Draci si z Lapače odvážejí dva body. Vsetín tedy po dnešním utkání je pouhé dva body od sestupové pozice a Šumperk ztrácí na vedoucí příčku pouze bod.