Vstupenky online

Mladší dorostenci ani jednou neinkasovali, Techniku deklasovali 5:0

Helena Hegeďová • 08.02.2018

Vsetínští do zápasu vletěli a v úvodních minutách nenechali soupeře vydechnout. První branka však přišla se štěstím a hned po ní přibyl na konto domácích i druhý přesný zásah. Do konce prvního dějství se Valaši trefili ještě jednou, když využili přesilovou hru. Technika se do zápasu dostala až ve druhé dvacetiminutovce, kdy byla lepším týmem. Na Málka ve vsetínské brance ale nevyzrála. Ve třetí třetině už byli zase ofenzivnější Valaši, i přes tento fakt to dlouho vypadalo, že na konci utkání bude skóre stejné jako po první třetině. To však nepotvrdily dva góly v posledních třech minutách zápasu a Vsetín si připisuje tři body za výhru 5:0. Pro Málka je to druhé čisté konto v řadě, i když to předchozí vychytal v Extralize staršího dorostu.

Extraliga mladšího dorostu - 2Č/12 čt 8.2.17:00
VHK ROBE Vsetín
HC Technika Brno
5:0(3:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 7. Babeliak (Vrána), 9. Bednařík (Dědek, Veselý), 17. Sviták (Velikovský), 57. Půček (Calaba), 58. Veselý (Čajanová, Půček). Rozhodčí: Beránek – Hlavatý, Vengřín. Vyloučení: 8:6.Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 119. Střely na branku: 33:30. Průběh utkání: 0:0, 5:0. 

VHK ROBE Vsetín: Málek – Zeman, Kunst, Kočí, Houser, Velikovský, Sviták – Bednařík, Babeliak, Vrána – Calaba, Půček, Turek – Čajanová, Dědek, Veselý.
HC Technika Brno: Čazimi – Irajn, Kučírek, Kubica, Kala, Šujan, Groch – Kubový, Hassani, Líska, Staněk, Frýza, Lancouch, Daněček, Čoupek.

Vsetínští hned zkraje zápasu využili zaváhání soupeře a po chybě na straně Techniky se nastěhovali do útočného pásma. Začali také hned střílet na brněnskou branku, gólman Čazimi ale moc práce neměl, jelikož většina pokusů končila na obraně. To na druhé straně musel čekat Málek na zákrok téměř pět minut. Právě po této době se Brnu podařilo vymanit ze vsetínského sevření a zahrozilo rychlým protiútokem. Jako reakci předvedli domácí nátlakovou hru, která vyústila gólem v asi nejméně očekávané situaci. Technika se ubránila tlaku a vyhodila, puk ale na modré čáře našel Boris Babeliak a kolem mantinelu se dostal až před gólmana, kterého překonal mezi betony. 

Sovy se snažily o rychlou odpověď, místo toho však dostal ve středním pásmu kotouč na hokejku Matyáš Veselý a ve spolupráci s Matyášem Dědkem vytvořil gólovou situaci pro Davida Bednaříka, který posílal kotouč do prázdné branky. Valaši byli na koni, po pravém křídle se do útoku prohnal Babeliak a vybídl ke skórování Bednaříka, tentokrát se ale druhý jmenovaný vsetínský útočník k puku nedostal. Když se první třetina přehoupla do své druhé poloviny, dostali se do útoku také hosté. Groch a Hassani zahrozili z brejku a Technika měla šance i v přesilová hře, která trvala minutu a čtrnáct sekund, jelikož po této době usedl na trestnou lavici hostující Kala. A po návratu Dědka přidali Valaši třetí zásah. Z vrcholu pravého kruhu propálil Čizimiho Matěj Sviták. Následovalo další vyloučení na straně Brna a po něm i trest pro hráče domácích. Oběma týmům se oslabení povedlo.

Byla to Technika, kdo si početní výhodu přenesl i do druhé dvacetiminutovky. Převaha Brna byla umocněna ještě dalším vsetínským vyloučením a hosté hráli v pěti proti třem. Při vyloučení dvou hráčů Vsetína se jim skórovat nepodařilo, ale kotouč na svých hokejkách drželi stále a ve druhé třetiny byli lepším týmem. Šlo to poznat také na hře Valachů, která se poněkud změnila. Hodně času odehráli domácí také v oslabení, jelikož na akce Techniky reagovali nedovoleně. 

Týmy si také vyměnily role, když Sovy dostávaly svého soupeře pod tlak a Vsetín čekal na úniky. A ty přicházely. Jako první se sám do pásma vydal ve vlastním oslabení Vrána, který gólmana nepřekonal pokusem na pravý beton. V přečíslení se objevili i Calaba s Půčkem, Bednaříka v šanci zastavil Frýza a Čajanová zase neprošla přes Irajna. V kombinacích Brna byl pak nejvíce vidět útočník Čoupek. Tři sekundy před sirénou oznamující konec druhého dějství překonal soupeřova brankáře Turek. Kotouč se ale zastavil na brankové čáře a Půček jej již nestačil dopravit do brány.

Na začátku třetí třetiny Vsetín několikrát zaváhal, i přes to měl stále nakročeno k vítězství. Valaši se herně velmi rychle uklidnili a brzy se usadili v útočném pásmu. Po rychlé akci Dědka, Bednaříka a Kunsta, kteří v krátkém časovém sledu vyslali na Čazimiho každý po jedné střele, se musel mít na pozoru proti rychlé protiakci soupeře i Málek. Vsetínský brankář zachoval chladnou hlavu, se střelou si poradil a vyslal spoluhráče do přečíslení. Hosté si nevěděli rady a faulovali, čímž se strhla další vlna vyloučení a skoro vůbec se nehrálo v plném počtu na obou stranách. I přes všechny tresty ve třetí třetině padla další branka až necelé čtyři minuty před koncem zápasu. 

Přesilovky obou týmů byly na pohled velmi atraktivní, při vyloučení Svitáka si ale domácí umanuli, že se bude hrát v jejich útočném pásmu. Dvacet sekund drželi kotouč u brněnské branky, když Tomáš Calaba poslal puk zpoza branky na Jana Půčka, jenž kotouč z první trefil a poslal pod horní tyčku. Po inkasování mohl snížit Šujan, jeho střela proletěla kolem levého rohu vsetínské branky. To na druhé polovině kluziště se slavilo. Pátý zásah Vsetína přišel z hokejky Matyáše Veselého, který tečoval přihrávku Sáry Čajanové. O čistí konto se v závěru pokusil připravit Jakuba Málka Hassani. Celou akci Brna však v mezikruží zastavil Houser a Valaši se mohli radovat, Techniku porazili poměrem 5:0.