Vstupenky online

Poslední dorostenecký zápas na Lapači lépe pro MDO!

Kristýna Zigmundová, Helena Hegeďová • 10.03.2018

Na Lapači se odehrál poslední zápas dorostu, ve kterém se klukům podařilo porazit soupeře z Poruby. V první třetině se dokázal prosadit Půček, který mohl ještě navýšit následně z úniku. Ve druhém dějství se do tabulky střelců zapsali ještě Zemánek s Veselým. Ve třetí třetině se poté následně podařilo Janu Půčkovi zkompletovat hattrick a Valaši tak nakonec zvítězili s převahou 5:0.

Extraliga mladšího dorostu - 2Č/19 so 10.3.13:15
VHK ROBE Vsetín
HC RT TORAX Poruba 2011
5:0(1:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Půček, 23. Zemánek (Babeliak, Kunst), 39. Veselý (Čajanová), 52. Půček (Kunst), 56. Půček (Vrána, Houser). Rozhodčí: Přikryl – Bryška, Novák. Vyloučení: 2:1 + navíc Rambousek (POM) 10min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 79. Střely na branku: 32:9. Průběh utkání: 0:0, 5:0.

VHK ROBE Vsetín: Málek – Houser, Velikovský, Zeman, Kunst, Sviták – Bednařík, Dědek, Babeliak, Kočí, Calaba, Veselý, Zemánek, Vrána, Půček, Čajanová.
HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž (od 40. Hurčík) – Havlík, Gelnar, Hlaváč, Bechný, Dobeš – Foldyna, Fojtík, Halata, Macias, Chovanec, Barčák, Rambousek, Spurný, Krčmarský.

Valaši se již od prvopočátku drali do útoku. Poruba nebyla moc úspěšná při pokusech dostat se do pásma a nejednou skončil kotouč na zakázaném uvolnění. Hra hostujícího celku vyústila až ve faul Bechného v 5. minutě. První minutu se domácí drželi před Slížem a kombinovali, střelami na sebe nejvíce poutal pozornost Půček. 

Druhou část oslabení už Ostrava bez problémů ubránila. Tento impuls se projevil ve snaze Rambouska, který vybojoval útočnou třetinu. I Málek si tedy připsal úspěšné zákroky a úspěšný byl i Jan Půček, který se bekhendem prosadil mezi Slížovy betony. Rychlý vyrovnaný hokej na konci třetiny opět vzali do svých rukou Valaši, kteří sevřeli Porubu v pásmu, do kabin se však šlo za stavu 1:0

Vsetín chtěl ve druhé třetině pokračovat ve své aktivní hře. Halata se však chopil příležitosti a při první nepřesné rozehrávce zatopil Málkovi ve vsetínském brankovišti. Ve 23. minutě nahazoval do útočného pásma hostující obránce. Kotouč ale nedoputoval daleko a skončil na hokejce Stanislava Kunsta, který založil na gól Tomáše Zemánka o pět sekund později. Ještě v téže minutě zkomplikovalo Porubě život Rambouskovo vyloučení na 2+10 minut za naražení zezadu. 

Vsetínští se ale v této početní výhodě neprosadili. Poruba zlepšila svou ofenzivu a Málek musel být v daleko větší pohotovosti, a to i přes mnohé nepřesné přihrávky a zakončení na straně hostů. Rychlé tempo se v posledních minutách druhé dvacetiminutovky projevilo a hra se zpomalila. To však dvě minuty před koncem nevadilo Sáře Čajanové, jež vybojovala puk za bránou a poslala jej na Matyáše Veselého. Ten z vrcholu brankoviště nastřelil Slížovy betony, od kterých se kotouč opět odrazil na jeho hokejku. Napodruhé už se vsetínský útočník nemýlil a střelou nahoru skóroval.

Do třetí třetí třetiny nastoupil na straně Poruby gólman Hurčík, který nahradil Slíže. Ostravská jednička ale vůbec nepředvedla špatný výkon a domácí hodně potrápila. Hosté se nikam nehnali a hráli spíše opatrně, možností jít do rychlého protiútoku však nepohrdli a do pásma se dostal Halata. Jak domácím, tak hostům se nedařilo dostat do zakončení a v posledních deseti minutách už hru zcela ovládli Valaši. 

Čtvrtou branku Vsetína vstřelil Jan Půček, následně se v brance neuchytil pokus Kočího a Málkovu pozornost otestoval na druhé straně Chovanec. Domácí gólman zasáhl betonem a hostující Hurčík ukryl po střele Housera puk v lapačce. Na teč Jana Půčka už byl ale krátký a nejlepší hráč vsetínského týmu tak zkompletoval hattrick. Poruba mohla Málka obrat o čisté konto, když se po 57 minutách hry dočkala první přesilovky. Na trestnou lavici putoval za faul loktem Calaba. A i když ostravské kombinace a střely vypadaly nadějně, Málek už si nulu vzít nenechal.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov