Vstupenky online

Trio Kovářových gólů v Pardubicích nakonec na bod nestačilo

Václav Trávníček, Aleš Koňařík • 25.02.2005

P a r d u b i c e – První hattrick Robina Kováře v extralize znamenal nakonec důstojnou prohru na ledě pardubického Moelleru. Většinu zápasu držel Vsetín s favoritem krok a ještě v úvodu třetí třetiny byl stav nerozhodný 2:2. Jenže pak zkušenější soupeř poodskočil během chvilky o dvě branky. Kovář sice svým třetím zásahem vybojoval pro Vsetín šanci hrát power-play, v ní ale potvrdil pardubické vítězství Průcha.

- 50.kolo pá 25.2.18:00
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice
VHK ROBE Vsetín
5:3(2:1, 0:1, 3:1)
Branky: 6. Bulis (Hejduk), 16. Průcha, 43. Snopek (Bulis, Havíř), 45. P. Sýkora (Bulis, Průcha), 59. Průcha (P. Sýkora, Blažek) - 9. Kovář (Demel), 31. Kovář (Demel, Vak), 45. Kovář (Vak, Demel). Rozhodčí: Bolina, Turčan - Pouzar, Sichrovský. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. Diváci: 8883.
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, A. Novotný, Havíř, M. Rozsíval, Linhart, Mudroch, Vyhlídal - P. Sýkora, Průcha, Blažek - Hejduk, Mikeska, Bulis - Hemský, Tvrdík, Korhoň - Roubík, Koukal.
VHK ROBE Vsetín: Plšek - Frolo, Jaškin, Němec, Chvátal, Hrabal, Horák - Dubec, Vlach, Korotvička - Kovář, Vak, Demel - R. Hruška, O. Hruška, R. Hubáček - Havíra, Selingr.
Měla to být i vzhledem k předchozím jasným vítězstvím Pardubic jasná záležitost. Paradoxně v nejslabší sestavě dokázali Valaši sehrát s favoritem více než vyrovnaný zápas, který si bude dobře pamatovat útočník Robin Kovář. Poprvé v nejvyšší soutěži se jednadvacetiletému křídelníkovi povedlo vstřelit hattrick.

Hosté začali v Duhové aréně bez respektu a s evidentní chutí do hokeje. Favorit se však nechal překvapit jen nakrátko. Průcha v samostatném nájezdu nejprve jen vyprášil Plškovy betony, v 6. minutě už byl Bulis po Hejdukově pasu úspěšnější. Uvolnění hráči Vsetína ale dokázali zakrátko srovnat krok, do Demlovy žabičky nastavil v pravý okamžik čepel Kovář a Lašák mohl jen obdivovat, jak ladně zaplul puk pod víko jeho branky. Pardubice marně hledaly svou obvyklou útočnou lehkost, Vsetín však své momentální lehk0 výhody nezúročil. Naopak, poté co Korotvička nechtěně ohrozil Plška, překonal vsetínského gólmana důrazný Průcha.

Větší část druhé třetiny se nesla ve znamení častého vylučování, ve 27. minutě se Pardubicím dokonce naskytla výhoda dvojnásobné přesilové hry. Gólu byl nejblíže Sýkora, jehož dělovka orazítkovala tyčku Plškovy branky, ovšem stejně nebezpečný byl výpad Vaka ještě v oslabení. Zatímco se Moelleru přesilovka nevyvedla, na druhé straně gratulovali spoluhráči Kovářovi ke druhému úspěchu, který znamenal vyrovnání. Při vyloučení Blažka objel vsetínský štírek branku a prostřelil Lašákovy betony. Další úder mohl otřesenému týmu Pardubic zasadit Ondřej Hruška, ale Lašák pokazil vsetínskému juniorovi radost z premiérové branky. Domácí se i za občasného pískotu tribun zvedali jen pomalu a až v závěru sevřela formace nejproduktivnějšího hráče soutěže Mikesky vsetínské hráče v jejich obranném pásmu. To však Plšek ještě odolal.

Nápor domácích se ale přenesl i do závěrečné třetiny a brzy přinesl plody. Proti přesně umístěným ranám Snopka ve 43. a Sýkory ve 45. minutě neměl gólman Valachů nárok. Hosté přesto pokračovali v sympatickém a bojovném výkonu, ani ne minutu po Sýkorově úspěchu připravili Vak s Demelem ideální pozici pro Robina Kováře, který si plnými doušky vychutnal hattrick. Centr úderné vsetínské formace Vak sahal v 51. minutě po vyrovnání, ovšem Lašák už za svá záda nepustil žádnou střelu vsetínského týmu. Trenéři se odvoláním Plška z branky pokusili o power-play, kterou ale svou druhou trefou v zápase utnul Petr Průcha. Vsetín tak z Pardubic odjel poražen, ale se vztyčenou hlavou.

Ohlasy k utkání

Jiří Šejba (Pardubice): "Kvůli nemocem a zraněním, které nás postihly, jsme nastoupili v nabourané sestavě. Znovu se ukázalo, že když hrajeme s mužstvy z konce tabulky, mají k těmto zápasům naši hráči špatný přístup a horko těžko vyhráváme. Takže spokojenost jen se třemi body."
Antonín Stavjaňa (Vsetín): "Pro naše mužstvo to byl dobrý zápas i díky tomu, že toho Plšek dost pochytal. Domácí nás určitě podcenili a kvůli tomu jsme vlastně až do předposlední minuty žili nadějí na bodový zisk. I když se to nepodařilo, dnešní výsledek je pro nás velice dobrý."