Vstupenky online

Orlům stačily dvě branky, Vsetín odjíždí s prázdnou

Jan Hrbáček, Jiří Tabáček • 03.02.2006

Z n o j m o - Vsetínští hokejisté se vracejí ze Znojma bez bodu a vstřelené branky. Valaši nedokázali navázat na výkony z minulých kol a podlehli dnes svému soupeři 0:2. O góly domácích se postarali ve druhé třetině obránce Pavel Mojžíš, jenž dělovkou od modré otevřel skóre a o čtyři minuty později Juraj Štefanka, který zužitkoval perfektní tic-tac-toe svých spoluhráčů Puchera s Pláškem. Brankář Jiří Trvaj si připsal svoji pátou vychytanou nulu a vydatně tak pomohl Znojemským k důležitému vítězství v boji o play off.

- 47.kolo pá 3.2.17:30
HC LERAM Orli Znojmo
VHK ROBE Vsetín
2:0(0:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 33. Mojžíš (Ondřej), 37. J. Štefanka (Pucher, Plášek). Rozhodčí: Minář - Čech, Chytil. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3230. Střely na branku: 46:22. Průběh utkání: 2:0.
HC LERAM Orli Znojmo: Trvaj - Němeček, Bičánek, Čakajík, Jareš, Mojžíš, Nikolov - J. Štefanka, Pucher, Plášek - Erat, Dopita, Ludvík - Beroun, Haman, Ondřej. Trenéři: Hořava a Votruba.
VHK ROBE Vsetín: Hovi - Hrabal, Kučný, Horák, Bauer, Ponomarev, Bolf - D. Květoň, Jenáček, Stantien - Zdráhal, Steiner, Demel - O. Hruška, R. Hruška, Rob - Sakrajda, Janeček, Duba. Trenéři: Kopřiva a Vlach.
Vsetínští nezačali utkání zrovna nejlépe. Již v polovině druhé minuty, při útoku Dopity s Čakajíkem, zalehl puk obránce Ponomarev a konečnou stopku jejich snažení vystavil Pavel Zdráhal, který byl následně za hákování poslán na trestnou. Z přesilové hry Znojma se vyklubaly dvě vážnější akce, obě střely od modré však kryl Sasu Hovi. Ihned po skončení přesilovky domácích si hru v početní výhodě vyzkoušeli i hosté. Vsetín se však nedostal k žádné kloudné kombinaci, až ke konci přesilovky musel zalehnout Trvaj puk před Demelem. V jedenácté minutě se Čakajík vysunul Dopitu, ten krásně našel do jízdy Erata. Jeno blafák ale skončil na vnější brankové konstrukci. Ve čtrnácté minutě chyboval obránce Hrabal, který dvakrát za vlastní bránou ztratil puk. Využil toho Juraj Štefanka, který se snažil zblízka protlačit puk pod golmanovy betony. Následná přesilovka Vsetína vyšla naprázdno. Znojemští drželi puk co nejdále vlastní brány. Dopita sbíral cenné vteřiny dokonce za Hoviho svatyní a Pucherovi s Pláškem se i podařilo zaútočit. V první třetině gól nepadl. Na straně Vsetína jen díky skvěle chytajícímu Hovimu, na straně Znojma kvůli střelecké nemohoucnosti Valachů.

Druhá třetina přinesla o trochu záživnější hokej. Hned v druhé minutě přišla první vážnější akce Vsetínských. Obránce Hrabal našel dobře postaveného Jenáčka, ten ale proti Trvajovi nenašel cestu poku do sítě. Z následného protiútoku se však zrodilo další vyloučení na straně Vsetína. Hrabalpodrazil dojíždějícího Štefanku. Přesilovka Znojma však netrvala celé dvě minuty. Za hru v šesti odpykal trest Beroun. Vsetínským se znojemská hra v šesti asi moc líbila a tak si ji zkusili také - hra ve čtyřech se tak po vypršení předchozího Hrabalova trestu protáhla. Ve 27. minutě se zrodila obrovská šance domácích. Nejprve jel sám na Hoviho Ludvík, brankář jeho pokus vystihl, při zákroku ale ztratil hůl. Puk se válel v brankovišti, dorážet se snažil Čakajík, ale do opuštěné branky se mu puk zasunout nepodařilo. Na první gól diváci čekali do 33. minuty. Radek Haman vyvezl puk, Zdeněk Ondřej se prodral podél pravého mantinelu a poslal puk zpátky na modrou, kde se do něj opřel Pavel Mojžíš a propálil vše, co mu stálo v cestě. O dvě minuty později musel po střele Nikolova a dorážce Berouna zatáhnout za nouzovou brzdu Tomáš Demel a za nedovolené bránění si měl odsedět 2 minuty. Nestalo se tak. Za minutu a půl se domácí radovali z druhé branky v síti Hoviho. Akci na jeden dotek po ose Plášek - Pucher - Štefanka zakončil téměř do prázdné brány posledně jmenovaný. Těsně před koncem třetiny ještě nepovedenou střelou vyslal Ponomarev do brejku Pláška, ten ale už neměl čas na víc, než na střelu z kruhu pro vhazování, se kterou si Hovi poradil.

Třetí třetinu začali Znojemští náporem, to když se již po 27 vteřinách snažil z pozabrány překvapit Hoviho Pucher. Finský mág ale jeho úmysl vystihl. Znojmo nadále ukazovalo svou převahu, třeba i tím, že 5 minut téměř nepustili Vsetín přes červenou čáru. V přesilové hře Vsetína, po vyloučení Zdeňka Ondřeje si obránce Bauer dvěmi stahovačkami položil znojemské obránce, jeho rána však k Trvajovi přes shluk těl nedoletěla. O minutu později dojel volně nahozený puk Beroun a ihned jej poslal před branku, kde najížděl z trestné se vracející Ondřej. Hovi ale chladnokrevně zasáhl. Ondřej se vzápětí vrátil na trestnou lavici za hru vysokou holí. V přesilové hře ale Valaši nic kloudného nevymysleli. Na ukazateli skóre svítí čas 54:50 a Tomáš Demel šikovně schovává střelu za obráncem. Znojemský brankář Trvaj jen tak tak vykopl špičkou betonu a vytěsnil puk mimo branku. Asi největší šancí vsetínských byla ta z času 58:45. Po drzém průniku Ondřeje Hrušky měl tutovku na hokejce Janeček, stačilo jen zvednout puk. Takto Trvaj jeho ránu vytěsnil a zabránil tak možnému zdramatizování zápasu. Trvaj ale situaci vyřešil a připsal si tak svou pátou nulu v sezóně.

Ohlasy k utkání

Jan Votruba (Znojmo): "Na základě posledních dvou výsledků Vsetína jsme měli ze soupeře respekt a hráčům jsme zdůrazňovali, že si jej nemohou dovolit navzdory postavení v tabulce podcenit. V první třetině soupeř dobře bránil. Ve druhé části jsme zvýšili důraz, který vedl ke dvěma brankám. Takticky dobrým výkonem jsme náskok udrželi. Dobře se uvedli oba noví hráči, Štefanka je dobře sehraný s Pucherem ze společného působení ve slovenské reprezentaci a nebojí se situací před brankou. Nikolov si plnil výborně obranné úkoly."

Břetislav Kopřiva (Vsetín): "Chtěli jsme pokračovat ve Znojmě v dobrých výsledcích z posledního období. Navzdory porážce jsme odehráli velmi dobré utkání. Chtěl bych vyzvednout nasazení a tempo obou týmů. Znojmo mělo větší motivaci a šlo více za vítězstvím. Ovšem i my jsme slušným výkonem určitě přispěli k dobré kvalitě zápasu."