Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1972 (19.9.2024)

Valaši po dvaceti měsících zdolali Porubu v domácí premiéře

Kamila Stříteská Ströer • 21.09.2024

Valaši v domácí premiéře změřili síly s Porubou. První třetina byla v režii hostujícího celku, který si vytvořil dvoubrankový náskok. Manko dokázali vsetínští hokejisté smazat ve druhém dějství zásluhou Víta Jonáka a Matěje Stříteského. V závěrečné dvacetiminutovce Luboš Rob dokonal valašský obrat a Vsetín se raduje z tříbodové výhry.

Maxa liga - 3.kolo so 21.9.17:00
VHK ROBE Vsetín
HC RT TORAX Poruba 2011
3:2(0:2, 2:0, 1:0)

Branky: 33. Jonák (Zahradníček), 36. Stříteský (Rob, Jonák), 55. Rob (Jonák, Klhůfek) – 4. Mrázek (Westlund), 7. Razgals (Šoustal, Klímek). Rozhodčí: Šudoma, Grygera – Mikšík, Bezděk. Vyloučení: 3:5 Využití: 1:0.  Diváků: 2480. Střely na branku: 31:21.

VHK ROBE Vsetín: Lipiäinen – Stříteský, Zahradníček, Teper, Staněk, Smetana (A), Jenáček, Srdínko, Ondračka – Rob (A), Klhůfek, Jonák – Hrňa (C), Prokeš, Jandus – Jar. Brož, Matějček, Šmerha – Hořanský, Dědek, Š. Bláha.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Nilsson, Doudera, Gutwald, Westlund, Bartko, Ježek, Voráček – Kotala, Roman (A), Mrázek – Razgals, Šoustal, Klímek – O. Šedivý, Střondala, Christov – Berisha, Vachovec (A), Krenželok (C) – Herrman.

Svěřenci Jiřího Weintritta se poprvé v letošní sezoně představili v ligovém utkání na domácím ledě. První akce utkání patřila právě Valachům, postaral se o ni Tomáš Šmerha, kterého blokoval Bartko, avšak vsetínský útočník přesto překvapil Daniela Dolejše, jenž ránu se štěstím vyrazil. Další ranou se za domácí prezentoval Stříteský, jehož proslulá dělovka skončila na hrudi připraveného brankáře Poruby. Přes šance Vsetína to byli právě hosté, kteří otevřeli gólový účet zápasu. Střelu Erika Nilssona doklepl za záda Lipiänena Petr Mrázek - 0:1. O několik okamžiků později Torax navýšil své vedení. Zaváhání v domácí obraně vyslalo do přečíslení Šoustala s Frankem Razgalsem, který vymetl pavučiny v horním rohu valašské svatyně - 0:2. Zodpovědná hra do obrany dělala Vsetínským potíže, a ti se několik okamžiků nedostali do šance. Polovinu první třetiny pak rozkouskovala přerušení a na atraktivnější akce se muselo čekat. Valašský hokejový klub si vybojoval hned dvě přesilové hry v krátkém sledu, avšak přesto se hokejistům Vsetína nepodařilo skórovat a do kabin se po dvaceti minutách hry odcházelo za stavu 0:2 pro Porubu.

V úvodu druhé třetiny prověřil Tomáš Jandus Dolejšovu pozornost, ale gólman hostí odolal. Hosté pak zahráli přesilovku po faulu Hořanského, kterou Vsetín nejen ubránil, ale dokonce v oslabení dvakrát zahrozil. Ve 33. minutě konečně přišel zlom, když Vít Jonák, vyslaný do úniku Zahradníčkem, prostřelil Dolejše a snížil na 1:2. Na Lapači se vzedmuly emoce a na ledě to zajiskřilo. Valaši pak o tři minuty později dokázali vyrovnat zásluhou Matěje Stříteského, jehož jedovatá střela skončila za zády bezmocného Dolejše - 2:2. Přestože si Poruba zahrála další přesilovku, obětavý výkon vsetínské obrany a brankáře Lipiänena udržel nerozhodný stav. Po dvou třetinách tak bylo skóre vyrovnané 2:2.

Třetí dějství odstartovalo náporem hostů, kteří se snažili prolomit obranu Valachů. Gólman v žlutozeleném dresu však stál jako zeď a držel naděje domácích na bodový zisk. Vsetínští poté převzali iniciativu a Vít Jonák téměř překvapil Dolejše bekhendovým pokusem, který brankář s obtížemi zastavil mezi rukavicí a tyčkou. V polovině třetiny se blýskl Jakub Teper, když v duchu fair play odvolal trest pro Vojtěcha Štrondalu, čímž si vysloužil uznání od porubského útočníka. Zlom přišel v 55. minutě - Klhůfek našel zpoza branky Luboše Roba, loňského valašského lídra kanadského bodování, který nekompromisní střelou poslal Vsetín poprvé v zápase do vedení 3:2. V závěrečné minutě si Poruba vyžádala oddechový čas a Daniel Dolejš byl připraven opustit své brankoviště, když v tu se do útoku hrnul autor třetí branky Valachů Rob a Dolejš skokem zabránil vsetínskému útočníkovi ve skórování do prázdné brány. Valaši v domácí premiéře uspěli nad Porubou po 20 měsících a připisují si tříbodový zisk.

Ohlasy k utkání



×
Dnes v 19:00 | Dor.
VHK ROBE Vsetín
AZ Havířov