Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1972 (19.9.2024)

DOR: Stále je na čem pracovat, ale jsme spokojení, líčí Lorenc po výhře v derby

Helena Hegeďová • 22.09.2024

Dorostenci mají za sebou velmi povedený vstup do sezony, v němž v derby porazili Zlín, a to rozdílem sedmi branek. „Čekal jsem všechno, ale že vyhrajeme 8:1 nad Zlínem, jsem nečekal. Jsem rád, že se to stalo, my ale teď musíme pokračovat dál a makat, pokud chceme postoupit,“ netajil po zápase Jakub Lorenc.

Máte za sebou první zápas nové sezony. Jaké jsou vaše dojmy?
Jako první zápas sezony se nám toto utkání rozhodně vydařilo. Začali jsme proměňovat šance a plnili jsme, co nám trenér říkal. Je stále na čem pracovat, ale padalo to tam, takže jsme spokojeni my hráči i pan trenér. Celkově zápas hodnotím určitě pozitivně.

Jak moc vám pomohl dobrý vstup do utkání?
Určitě nás to hodně nakoplo, když jsme dali rychlé góly hned ze začátku. Trenér nám řekl o chybách, které jsme mohli zlepšit, nicméně ve druhé třetině jsme trochu polevili, skončilo to 1:1. Ve třetí už jsme to ale zase nakopli a začalo se nám dařit.

Dařily se vám také přesilovky. Co na to říkáte?
V přípravě nám přesilovky moc nešly a začali jsme je pořádně trénovat až teď ke konci. Naštěstí se nám spolu s tím začalo i dařit a doufám, že to bude takhle pokračovat.

Zlín jste porazili velkým rozdílem. Čekal jste to?
Čekal jsem všechno, ale že vyhrajeme 8:1 nad Zlínem, jsem nečekal. Jsem rád, že se to stalo, my ale teď musíme pokračovat dál a makat, pokud chceme postoupit. Samozřejmě za sebou máme jen jeden zápas, takže hned nemůžeme myslet takhle dopředu, ale musíme se den ode dne zlepšovat a pracovat na sobě. Když se budeme snažit, tak s k cíli dostaneme.

Jak jste si užil pozápasovou děkovačku?
Fanoušci byli skvělí, atmosféra taky. Já jsem na Vsetíně a dva roky a tohle jsem ještě nezažil. Užil jsem si to.

Kromě toho se však po každém utkání vždy sejdete s celým týmem u střídačky. Jaký je to rituál?
Trenér si nás vždy zavolá a zhodnotí zápas. Řekne nám, co jsme udělali dobře, co špatně a řekne nám, jak postupovat do dalších zápasů. Třeba, že si teď máme odpočinout a zase nastoupit naplno.

Jak jste se vlastně na novou sezonu těšil?
Já osobně jsem se těšil opravdu hodně, nemohl jsem se dočkat. V přípravě jsme tvrdě trénovali a vyplatilo se to. Těšil jsem se a doufám, že můžu říct, že kluci taky.

Jaká je vaše spokojenost s přípravou?
Rozhodně tam bylo hodně chyb, ale postupně jsme se zlepšovali. Trénovali jsme většinou i dvakrát denně, takže to bylo hodně náročné, ale právě díky tomu jsme se do toho postupně dostávali. S kluky jsme to všichni zvládali a poctivě jsme chodili na tréninky. Zápasy jsme se snažili odehrát nejlépe, jak jsme mohli, a za tento přístup bych chtěl klukům poděkovat, protože věřím, že se to někde projeví. Například teď v prvním zápase už to vypadalo trochu tak, jak mělo.

Teď vás čeká zápas s Olomoucí, kterou už trochu znáte...
Olomouc je určitě kvalitní soupeř. Jednou jsme s nimi vyhráli a jednou prohráli, řekl bych, že je to jeden z nejlepších týmů v naší skupině i celé lize. Dáme do toho všechno a snad ten zápas urveme.

banner pod článkem
×
Dnes v 19:00 | Dor.
VHK ROBE Vsetín
AZ Havířov