Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1972 (19.9.2024)

Dorost si podmanil i Olomouc, opět rozhodovaly přesilovky

Helena Hegeďová • 22.09.2024

Dorostenci mají za sebou opravdu skvělý start do CCM ligy dorostu. Po Zlínu porazili také Olomouc, s kterou v přípravě odehráli vyrovnané zápasy. Tentokrát je však výsledek 5:1 poměrně jednoznačný, velkou roli v utkání hrály také přesilovky, vždyť čtyři z pěti branek vstřelili Valaši v početní výhodě. Vsetínské opět podržel i vstup do utkání, na druhou stranu nejslabší byla stejně jako v prvním kole druhá třetina.

CCM liga dorostu - 2.kolo ne 22.9.11:30
HC Olomouc
VHK ROBE Vsetín
1:5(0:3, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 23:43 Končický (Gebauer; 5/4) – 15:45 Pavlík (Fusek, Dubec; 5/4), 16:06 Lorenc (Spitzer; 5/5), 17:55 Lorenc (5/4), 53:22 Fusek (Dubec; 5/4), 53:42 Dubec (Bláha; 5/4). Rozhodčí: Koziol – Bezděk, Špiroch. Diváci: 54. Vyloučení: 10:7. Využití: 1:4. Střely na branku: 1:5. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5.

HC Olomouc: Jareš (20. Ovčaři) – Bárta, Navrátil, Mynarz, Machač, Niemczyk, Volf, Porubčan – Koryčanský, Fizek, Dudek, Korvas, Končický, Drozd, Giecek, Bošek, Vymětal, Gebauer.
VHK ROBE Vsetín: Valášek – Kremer, Řepka, Vopatřil, Dubec, Spitzer, Šedlbauer, Koňařík – Olšák, Lorenc, Posád, Malý, Bláha, Tomášik, Fusek, Pavlík, Man.

Ohlasy k utkání

Michal Hložek (VHK ROBE Vsetín): Kluci byli od začátku připraveni stejně jako v pátek. Byli fokusovaní v hlavě tak, jak by měli být. Měli jsme dobrý vstup do zápasu, dali jsme góly z přesilovek a první třetinu jsme vyhráli 3:0. Za mě má Olomouc výborný tým, ale vůbec nehrála hokej a spíše se po nás snažila tvrdě agresivně chodit. Soustředila se na něco úplně jiného než na hokej, takže to mohlo dopadnout úplně jinak. Naštěstí musím uznat, že rozhodčí to hlídali a dávali na to pozor. Pískali výborně, takže se utkání nevyhrotilo. My jsme se snažili soustředit na sebe, zase jsem klukům říkal, že co dělá druhá strana, nás nezajímá. My se snažíme hrát hokej, naši hru, intenzivně bruslit a dobře si to dávat, což se nám v první třetině povedlo. Druhá třetina byla obdobná jako v pátek, ve vedení 3:0 jsme k tomu přistoupili trošku laxně. Potom jsme ale dostali gól na 3:1, což nás probralo a konec druhé třetiny jsme uhráli. Druhou třetinu jsme prohráli, ale potom jsme si v šatně něco řekli a zase se vrátili k našemu jednoduchému, intezivnímu a rychlému hokeji. Začali jsme Olomouc zase přehrávat, protože soupeř styl hry nezměnil, ba naopak po nás začal ještě více chodit. Klukům jsem říkal, ať neoplácí, jsou na to připraveni a jsou trpěliví, protože ty šance dostaneme. Taky to tak přišlo. Dostali jsme dvě přesilovky, z nichž jsme dali dva góly na 5:1. Posledních osm minut hráli kluci velice chytře, uhráli to, nepouštěli se do žádných věcí a hráli jednoduchý hokej. Smekám před nimi, jak to dohráli a soustředili se sami na sebe. Lepší vstup do sezony jsme mít nemohli a kluci si to v obou zápasech zasloužili. Také oba dva gólmani chytali výborně, jak v pátek, tak v neděli. Ostatní také přidali výborný výkon, ale samozřejmě si to teď můžeme užít do úterý a v úterý zase začneme pracovat na dalších věcech. Byly to teprve první dva zápasy, takže bereme šest bodů, bereme dobrý výkon, pozitivní vstup do dalšího týdne a těšíme se na další víkend.



×
Dnes v 19:00 | Dor.
VHK ROBE Vsetín
AZ Havířov