Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1972 (19.9.2024)

Dramatický duel v Kolíně končí třetí výhrou Vsetína v řadě

Kamila Stříteská Ströer • 23.09.2024

Pondělní klání Valachů na ledě Kolína přineslo dramatickou bitvu až do samotného závěru. Vyrovnaný souboj se rozhodl ve třetí třetině, kdy v 58. minutě střelou z nulového úhlu poslal Pavel Klhůfek Vsetín do vedení, které si pod velkým závěrečným tlakem dokázal udržet. Dvěma trefami přispěl ke třetí tříbodový výhře kapitán Erik Hrňa. Valaši se tak posunuli do čela tabulky.

Maxa liga - 4.kolo po 23.9.18:00
SC Marimex Kolín
VHK ROBE Vsetín
2:3(1:2, 1:0, 0:1)

Branky: 13. Křepelka (K. Lang), 33. P. Moravec (Pokorný) – 2. Hrňa (Prokeš, Jandus), 20. Hrňa (Jandus), 58. Klhůfek (Rob, Jenáček). Rozhodčí: Petružálek, Valenta – Kotlík, Juránek. Vyloučení: 2:6. Využití 1:0. Oslabení: 1:0. Diváků: 928. Střely na branku: 28:29.

SC Marimex Kolín: Soukup – Kolmann (C), D. Sýkora (A), Křepelka, Hampl, Piegl, Husa, Pinkas – Chalupa, Skořepa (A), Dlouhý – Ouřada, Kloz, Všetečka – K. Lang, P. Moravec, Pokorný – Gardoň, Malínek, Malát – Síla.
VHK ROBE Vsetín: Lipiäinen – Stříteský, Zahradníček, Teper, Staněk, Smetana (A), Jenáček, Srdínko, Ondračka – Rob (A), Klhůfek, Jonák – Hrňa (C), Prokeš, Jandus – Jar. Brož, Matějček, Šmerha – Hořanský, Dědek, Š. Bláha.

Již po 13 vteřinách první třetiny prověřili Valaši brankáře Kolína, když Matěj Stříteský vyslal střelu od modré čáry. Následující akce hostujícího celku skončila gólem. Erik Hrňa otevřel skóre zápasu, když si vyjel nad pravý kruh a překonal Soukupa v brance Kolína - 0:1. Po inkasované brance převzali iniciativu domácí, ale na finského gólmana ve službách Vsetína nedokázali najít recept. V 8. minutě se nedovoleně provinil Matějček, čímž poskytl kozlům ideální příležitost ke srovnání. Ke střele se sice dostal Kryštof Lang a o dorážku se ještě pokoušeli jeho spoluhráči před brankou, ale Santeri Lipiäinen předvedl fantastický zákrok a udržel těsné vedení Valachů. Ve 13. minutě situaci Valachům zkomplikovalo dvojité vyloučení a o svůj náskok přišli. Karel Křepelka střelou švihem z levého kruhu propálil vše, včetně gólmana Vsetína, a srovnal skóre na 1:1. V závěru prvního dějství však Erik Hrňa poslal Valachy znovu do vedení gólem z první střely - 1:2. Po dvaceti minutách tak vedl valašský celek nad Kolínem o jednu branku.

V úvodu druhého dějství byl Vsetín aktivnějším celkem a zásoboval Soukupa střelami. Až ve 31. minutě vybojovali hosté první přesilovou hru, ale nenaložili s ní ideálně. Ač se po hattricku natahoval Hrňa, potřetí se mu nepodařilo překonat brankáře Kolína. V hostující přesilovce pak došlo k nedorozumění při střídání, když Šmerha zamířil na střídačku. Do úniku dva na jednoho se tak dostala dvojice Pokorný s Petrem Moravcem, přičemž Moravec v ideální příležitosti trefil část odkryté vsetínské branky - 2:2. Další komplikace mohla nastat ve 37. minutě, kdy si Valaši znovu zahráli v oslabení. Přes snahu domácích se Vsetínu podařilo přečkat toto období bez inkasované branky a do kabin se odcházelo za vyrovnaného stavu 2:2.

Závěrečná třetina se nesla v duchu opatrné hry, poznamenané řadou nepřesností na obou stranách. Ani jeden z týmů nechtěl riskovat zbytečnou chybu a ohrozit tak své šance na bodový zisk. Před polovinou třetiny se Valaši chopili iniciativy a na několik okamžiků se usadili v útočném pásmu. Srdinko se pokusil ohrozit domácí branku střelou od modré čáry, ale kolínský gólman jeho pokus spolehlivě zneškodnil. Domácí tým následně odpověděl několika nebezpečnými akcemi. Robin Všetečka se probojoval před branku, ale vsetínský gólman jeho pokus úspěšně zlikvidoval. Poté přidal další šanci Lang, jehož prudká přízemní střela skončila na rameni valašského brankáře. Na druhé straně se pokusil vrátit Vsetínu vedení Matěj Stříteský. Jeho dělovka vypadla Adamu Soukupovi z výstroje, avšak žádný z útočníků hostů nebyl nablízku, aby mohl dorazit odražený puk do branky. Přestože byl Kolín aktivnějším týmem, byl to vsetínský Pavel Klhůfek, který v 58. minutě z ostrého úhlu trefil horní roh domácí svatyně. I přes následné vyloučení na straně hostů si Vsetín dokázal pohlídat vytvořený náskok a připsal si další tříbodovou výhru. 

Ohlasy k utkání

Luboš Rob (VHK ROBE Vsetín): Domácí tým vstoupil do zápasu natěšen s důrazem a intenzitou pohybu. My jsme se s tím srovnávali, nicméně podařilo se nám vstřelit dva góly a první třetinu jsme vyhráli. Od druhé třetiny jsme srovnali hru dle našich představ, bohužel jsme se dopustili velké chyby v naší přesilovce, kdy soupeř vyrovnal. Druhá třetina ale byla pod naší kontrolou a mohlo to dopadnout lépe a mohli bychom jít do vedení. O přestávce jsme si řekli, že zápas chceme podržet a hrát naši srovnanou hru, být dobře rozestavení a počkat si na okamžik, ve kterém zápas rozhodneme. To se nám podařilo tři minuty před koncem, jsme spokojeni se ziskem tří bodů. Zápasy na začátku soutěže, kdy mají všichni soupeři dostatek sil, budou urputné a důrazné. 



×
Dnes v 19:00 | Dor.
VHK ROBE Vsetín
AZ Havířov