Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1972 (19.9.2024)

JUN: Musím makat dál, abychom měli šanci na dobré výsledky, uvědomuje si Uhrin

Helena Hegeďová • včera

Tři zápasy, devět bodů, dvě čistá konta a jen jeden inkasovaný gól. Taková je aktuální bilance vsetínských juniorů. Velký podíl má na výsledcích také gólman Jan Uhrin. „Za sebe jsem zatím spokojený, ale hokej je týmový sport. Není to jenom o mně, je to i o obráncích a útočnících. Jde o to, že cíle chceme dosáhnout všichni, jako tým si jdeme pro vítězství,“ říká.

První tři zápasy, tři výhry. Jak to prožíváte?
Vstup do sezony máme zatím dobrý, doufám, že takhle budeme pokračovat i dál v dalším průběhu soutěže. Na druhou stranu určitě ještě nemůžu říct, že by naše hra byla úplně nejlepší, nicméně se zápasy jsem spokojený.

Co poslední zápas v Olomouci? Jaký byl?
Ze začátku mi přišlo, že kdo dá první gól, vyhraje. Po první třetině to bylo 0:0, trenér nám namaloval pár taktických věcí a řekl, ať hlavně neděláme žádné blbosti a zbytečné chyby. Nakonec jsme první gól dali my a potom už jsme jenom bránili. Kluci předvedli dobrou defenzivu hlavně ke konci, celou dobu blokovali střeli, za což bych je chtěl všechny pochválit.

On nakonec ten jeden gól doopravdy rozhodl. Jak se hrálo vám v bráně?
Soupeř, který prohrává o gól, vždycky půjde do šesti, a tím pádem je to těžší. Po celý zápas jsme měli co dělat, abychom nedostali gól, a v závěru to bylo ještě těžší, ale taky jsme chtěli urvat všechny tři body, což se nám tentokrát povedlo.

Často jste byli v oslabení, jak jste zvládal tyto situace?
Při takovém výsledku jsem si říkal, že to musíme fakt ubránit, hrát beton. Jak už jsem ale říkal, kluci bojovali, blokovali střely i v oslabení a šlo vidět, že si chceme všichni dojít pro vítězství.

Co jste vy osobně od zápasu očekával?
Olomouc hrála loni extraligu, takže jsem si říkal, že to bude určitě těžký soupeř, nedají nám nic zadarmo a budou chtít letos postoupit, stejně tak, jako chceme my. A opravdu to tak bylo a šlo to vidět, Olomouc chtěla hrát.

Za 180 herních minut jste inkasoval jednou, máte dvě čistá konta. Jak jste spokojený se svým výkonem?
Za sebe jsem zatím spokojený, ale hokej je týmový sport. Není to jenom o mně, je to i o obráncích a útočnících. Jde o to, že cíle chceme dosáhnout všichni, jako tým si jdeme pro vítězství. Velkou roli hraje i to, že jsme v šatně všichni kamarádi, chceme si nahrávat a hrát spolu, ne každý za sebe. Jinak je to ale samozřejmě motivující a já musím pořád makat dál, abychom měli na takové dobré výsledky šanci.

banner pod článkem
×
Dnes v 19:00 | Dor.
VHK ROBE Vsetín
AZ Havířov