Vstupenky online

Valaši poprvé bodovali v Přerově a vezou jeden bod

Kristýna Zigmundová • 27.01.2018

Vstup do utkání Valachům moc nevyšel a po první třetině prohrávali rozdílem branky. Naštěstí se jim podařilo prostřední dějství a třemi brankami si zajistili klidný vstup do poslední třetiny. V té byli domácí aktivnější a vyrovnávací brankou posunuli zápas do prodloužení. To ale o vítězi nerozhodlo. V následných nájezdech se Valaši už nedokázali prosadit a z Přerova si tak vezou jeden bod.

WSM liga - 43. so 27.1.17:00
HC ZUBR Přerov
VHK ROBE Vsetín
4:3sn(1:0, 1:3, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Plášek ml. (Plášek, Pšurný), 31. Šlahař, 55. Pšurný (Plášek, Malina), rozh. náj. Pala – 35. Podešva (Illéš, Teper), 36. Karafiát (Pokorný, Slováček), 39. Podešva. Rozhodčí: Šutara, Veselý – Maštalíř, Komínek.  Vyloučení: 6:8 + 10 min Illéš (VHK). Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2908. Střely na branku: 29:31. Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:3, 4:3.

HC ZUBR Přerov: Klimeš – Malina, Chmelíř, Zbořil, M. Novotný, Pala, R. Černý, Padrnos – T. Doležal, T. Sýkora, Šlahař – Plášek, Pšurný, Plášek ml. – Milan Procházka, Navrátil, Goiš – Š. Kratochvíl, M. Kratochvíl, F. Dvořák.
VHK ROBE Vsetín: Jekel – Holomek, Teper, Slováček, Frolo, Janáček, Dundáček – Vávra, Podešva, Illéš – P. Beránek, Kucharczyk, Protasenja – Březina, Šilhavý, Markovič – Karafiát, Pokorný, Vítek.

Po 11 sekundách hry Vsetín fauloval. Zubří přesilovka byla velmi nebezpečná, brankář Jekel byl ale ve střehu. Přerov to brzy zkoušel znovu, postrádal však častější střelbu. V osmé minutě se pak otevřel brankový účet večera. Přečíslení otce a syna po parádní žabičce zakončoval z první Karel Plášek mladší. Před Klimešem se sám zjevil Beránek, k pořádným šancím se dostal i Pšurný. Derby zatím nabízelo pohledný hokej a patřičnou tvrdost. Burácející ochozy muselo bavit.

Na startu druhé periody se pro změnu provinili Hanáci. Špatnou rozehrávku Vsetínští netrestali, jejich dvě přesilovky se tak obešly bez gólu. Valaši se neprosadili v následném přečíslení ani ve zmatku v brankovišti a brzy mířili na trestnou. Dobrá kombinace ale Přerovské k brance nedovedla.

Pokračovalo se ve čtyřech, když Zubři navýšili vedení. Po straně se až ke kase protáhl Jakub Šlahař, jenž Jekela přelstil mezi betony. Dost práce ale měl i gólman Klimeš. Musel se činit proti Šilhavému, skrytá střela Martina Podešvy v přesilové hře mu ale propadla „pod teploměrem“. Vsetín zakrátko srovnal, nedůslednou obranu trestal z dorážky po střele Pokorného Jiří Karafiát. Herně Přerov ztratil šťávu a po hrubé chybě nechal Valachy otočit stav zápasu. Martin Podešva si v nájezdu mohl s Klimešem provést, co chtěl.

Do poslední části šel Přerov s cílem srovnání, jeho aktivita ale narážela na defenzívu hostů. Šilhavý netrefil odkrytou klec, novou příležitost dostal Vsetín v početní výhodě. Tu nezužitkoval, v další se navíc sám poslal do čtyř. Klimeš parádně vytasil lapačku na Illéše a dál držel Přerov nad vodou.

Zubrům se čas krátil a šest minut před koncem šel do přesily. Tu konečně využil. Skvělou práci odvedl starší z Plášků¸ jenž naservíroval puk brankovištěm na odkrytou tyč Romanovi Pšurnému. Dramatu v posledních vteřinách ještě přidalo vsetínské vyloučení minutu před koncem, Sýkora v něm mohl rozhodnout pár vteřin před sirénou, zápas ale dospěl až do prodloužení.

Hanáci měli v pětiminutovce navrch, množství dobrých pozic však nezužitkovali ani ve zbytku přesilové hry. Prodloužení rozuzlení utkání nepřineslo a po dvou měsících si tak Přerov zahrál v samostatných nájezdech. Za Vsetínské se nenašel jediný úspěšný řešitel, to z přerovské strany se prosadil autor vítězného nájezdu Radomír Pala a po něm také Jakub Šlahař. Drama až do konce tak vyneslo dva body domácímu celku.

Ohlasy k utkání

Kamil Přecechtěl (HC ZUBR Přerov): Utkání se dá rozdělit na dvě poloviny. První jsme odehráli výborně, pak jsme se bohužel nechali rozhodit provokacemi některých hráčů Vsetína. Hleděli jsme si více soupeře než vlastní hry a kvůli tomu jsme přišli o vedení, navíc došlo ještě k otočení výsledku. Naštěstí si to kluci uvědomili a ve třetí třetině jsme nakonec v přesilovce vyrovnali. Nájezdy už jsou loterie, tentokrát se nám je podařilo vyhrát. Za dva body jsem nesmírně rád.



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava